USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hatay Valisi

04-03-2020

Hatay Valisi Rahmi Doğan, hemşerimiz. Sivas´ın evladı. İdlip´te, kandil gecesi 33 Mehmetçiğimizin şehit olduğu gece duruşu, vakuru, olgunluğu ve ferasetiyle gündeme oturdu. O gece sosyal medyada tüm olumsuz ve aleyhteki algı operasyonlarına rağmen samimi ve içten, duygusal açıklamasıyla ön alıp ülkenin resmi ağzı oldu. O duygu yüklü gecemizi, öfkemizin tavan yaptığı geceyi Rahmi Doğan üslubuyla milletin gönlünde yer edindi.

Neden, Sayın Valiyi bugünkü köşemize taşıdık? Sebebi şu; Sözcü Gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil, Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan´ı konu edinen bir köşe yazdı. Yazısında 2010 yılında ölen bir Rus ajanını konu ediyor ve o yıllarda Rusların ülkemizdeki bir takım faaliyetlerine güya Ak Parti iktidarının göz yumduğunu iddia ediyor. Konuyu da en son Sayın Vali Rahmi Doğan´a getirerek, ?Öz geçmişine baktım. Bizim Hatay Valisi o tarihlerde imam hatipteymiş iyi mi? Gerisine bakmama gerek kalmadı tabii? diyor.  Bir bakıma Sayın Özdil, aslında Sayın Valinin hakkını teslim ediyor ve o gece süreci gayet iyi yönettiğini biliyor. Sayın Vali nezdinde iktidarı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı eleştiriyor. Sadece eleştirmekle de kalmıyor, iktidarı itham ediyor...

Ben, biraz araştırdım Sayın Valiyi.  Çalışkan ve başarılı bir geçmişe sahip. Sayın Vali Sivas´ta çok sevilen, değer gören bir isim.  Birkaç arkadaşıyla konuştum. Nasıl birisi diye sordum? Hepsi de çalışkanlığından, güvenilirliğinden ve dostluğundan bahsettiler. Anladım ki, hemşerimiz gönül insanı. Görev yaptığı gerek kaymakamlık, gerek vali yardımcılığı ve valilik dönemlerinde de insanlar tarafından sevilen, sayılan bir isim. Sayın Vali, hiçbir zaman fakiri, fukarayı ihmal etmemiş. Devletin sıcak ve şefkatli yüzünü insanlardan esirgememiş. Başarılı ki, Hatay gibi bir ilimizde valilik yapabiliyor. Sırf imam hatipli diye insanları ayrımcılığa tabii tutmak geçmişteki en büyük hatalarımızdan birisi. Konuyu dağıtmak istemiyorum ama bugün ülkede havacılık tarihinde bir çığır açan Selçuk Bayraktar´a bile neler denmedi, neler yazılmadı ki?

Gelin tanımayanlar için bilmeyenler için Hatay valilik sitesinden Sayın Valiyi hep beraber tanıyalım; ?1969 yılında Sivas´ta doğdu. İlkokulu Danişment İlkokulunda, orta ve lise tahsilini Sivas İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi´ne girdi. Buradan 1991 yılında mezun olan Sayın Valimiz, 1992 yılında Sivas Belediyesi Araştırma Planlama Koordinasyon Müdürlüğünde Memur olarak çalışmaya başladı.1994 yılında Sivas Valiliğinde Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. Valimiz Sayın Rahmi Doğan, adaylık sırasında 8 ay İngiltere´nin Oxford kentinde dil eğitimi aldı ve mesleki incelemelerde bulundu.?

Son söz; yolun açık olsun Sayın Valim?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?