USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Haydi Sivasspor Tarih Yazmaya

22-10-2020

Hafta sonu Kayseri´de alınan galibiyet yüzleri  güldürdü. Azmin ve kararlılığın elinden bir şeyin kurtarılamayacağı ispat edilmiş oldu. Avrupa  yolculuğunda  başarmanızı yürekten diliyorum. Hem Ülke  futbolunu yönetmeye çalışanlara bir ders vermiş olursunuz? Ha gayret, dualarımız sizlerle?

Ligde  oynanan maçlarda  sürpriz  sonuçlar alınmaya devam ediyor. Transfer yapamadıklarını iddia eden takımların, yeteri kadar transfer yaptıkları ortadadır. Sonuçta hem oynayanlar, hem yeni alınanlar  topçu olarak alındı. Çiftçi olarak değil...!!! O halde bazı çalıştırıcılar neden şikayetçi olurlar anlamam. Siz, bu kadar sayıdaki topçudan yararlanmayı bilmiyorsanız, O zaman sizin sıradan bir futbolseverden ne farkınız var?

İşte işin sırrı burada. Gösterin bakalım, hünerlerinizi, yeteneklerinizi, büyük çalıştırıcı olduğunuzu?

Milli takım üzdü. Son yılların en dinamik takımından verim alamıyoruz. Bu sıkıntıyı taraftar olan ben değil, çalıştırıcı olan beyinler çözecek? Nerde!!!

Bu senede  ligde çok ciddi manda sürpriz sonuçlara açık maçlar bekliyoruz. Çünkü takımlarda oynayan topçuların birbirlerinden çok fazla süstün tarafları yoktur. Çok çalışan, çok koşan, çok mücadele den takım kazanır. Kendine iyi bakan futbolcu, sahada top oynar? Başka sahalarda değil?

Geçen yıl Sivas´tan ayrılan emre GS´da forma giyiyor. Mert Hakan´ın görünen o ki, işi zor? Yani bu ikilinin aynı takımda oynaması daha verimli olurdu? Üstelik Mert biraz havadan uçtu gibi, geliyor bana? Bir de yıllar önce yaşanan Şenol-Birol meselesini anımsattı?

Alanyaspor ayrıca bir tebriği hak ediyor. İlk maçta Sivas karşısında aldıkları galibiyetin tesadüf olmadığını o, zaman yazmıştım. İyi top oynuyorlar. Takım disiplinleri ve ortamları güzel? Başarılar dileriz?

Tüm Anadolu takımlarına örnek olsun? Demek ki, başarılı olmak için illa da büyük paralara ihtiyaç olmadığını; geçen sene ve geçmiş yıllarda Sivas Spor´ un ispat ettiği gibi,  bu sene de; Alanya İspat edecek gibi gözükmektedir.

İyiyi yönetim, kararlı duruş, mali disiplin, havaya uçmayan paralar?  Haddini ve gücünü bilerek, yapılan yatırımlar, akıl ile idare edilince; olumlu sonuçlar ortaya çıkmaktadır?

HADİ KIRMIZI-BEYAZ TARİH YAZMAYA?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?