USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hayırlı Olsun Hakan Başkan?

07-08-2018

Ak Partinin yeni il başkanı Sayın Hakan Aksu oldu. Hakan Bey, bu partinin ilk kuruluşundan beri var ve teşkilatların değişik kademelerinde görev almış birisi.

Her dönemde çağırıldığı zaman partisine hizmet etmiş birisi. Hakan Bey, Sivas Kamuoyunda tanınan ve bilinen bir insan. Yapı olarakta insanlarla kolay diyalog kurabilen, tutarlı ve sıcakkanlı bir yapısı var.

Aslında benzer özelikler üç aşağı, beş yukarı Ziya Şahin Beyde de vardı. Ama Ak Partinin son seçimde yaşadığı sıkıntılara Ziya Beyde engel olamadı ya da yapısı gereği taşın altına elini koymadığı için başarılı olamadı diyelim. Sonuç malum. Alınan seçim sonrası fatura bir nevi Ziya Beye kesilmiş oldu. Eğer kesilmemiş olsa Ziya Şahin Bey listede olurdu. Neyse, konumuz Ziya Şahin Bey değil.

Konumuz, yeni dönemde ve yeni konektörde Ak Partinin yerel seçimler öncesi tekrar eski gücüne kavuşup kavuşmayacağı. Dolayısıyla yeni il başkanının oluşturacağı yönetim kurulu ve sergileyeceği tavırlar çok önemli.

Ben, Ülkem için ve Sivas için Ak Partiyi her zaman önemsemiş birisiyim. Ak Partinin son 15 yılda Türkiye´yi her bakımdan getirdiği nokta belli. Son birkaç yıldır yaşadığımız sıkıntılar ve özelikle de Amerika´nın bize karşı sergilediği tavırda aslında Ak Partinin bir nevi doğru politikalarının yansımasıdır. Demek ki, tam bağımsızlık yolunda bir mücadele veriyoruz ve bu mücadeleyi verirken Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın yanında millet olarak durma zorunluluğumuz var.  Ancak bunları savunurken de yerelde de iktidar partisinin temsilcilerinin tabana ve topluma olan samimi, içten yansımalarını da görmemiz lazım. Maalesef Ak Partinin Sivas´ta oy kaybetmesinde bu söylediğim anlayışın etkili olduğuna ben inanıyorum.

Millet, yerelde bu samimiyeti görmediği için, yozlaşma ve bana neci anlayışı gördüğü için Ak Partiyi sorgular hale geldi. İşte burada şimdi tam da yeni il başkanına büyük görev düşüyor. Bir defa yeni il başkanı Sivas´ın tam bir aynası olacak. Gördüğü, duyduğu, toplumun rahatsız olduğu, benimsemediği ve dillendirdiği her şeyi doğru ve objektif bir şekilde yukarıya aktaracak. Cesur olacak ve siyasi bir hesap yapmayacak.  Öncekiler bir kaçı istisna topluma Ak Partinin ve teşkilatlarının gücünü yansıtamadı ya da yansıtmadı. Tıpkı bundan öncekilerde olduğu gibi. En son canlı örneği Ziya Bey işte. Ziya Bey vekillik hesapları yaptığı için gerçek gündemden uzaklaştı. Neyse, konumuz yukarıda da söylediğim gibi Ziya Şahin Bey değil. Taşın altına elini koyacak. Sivas´ı gerçekten sahiplenecek. Sonuçta biz dört başı mamur bir vilayet değiliz ve ciddi manada sorunlarımız var.

Sivas kabul edelim tam bir bürokrat cenneti. Aslında bu konuyla ilgili de yazılacak çok şey varya neyse bu konuyu da bugün es geçelim.  Ağırlığını ve ciddiyetini hissettirecek yeni il başkanı. Belki de en önemlisi yaklaşan yerel seçimlere teşkilatını iyi hazırlayacak. Çalışacak ve gerçekten samimi insanlardan oluşan bir yönetim kurulu oluşturmalı. Öyle vitrin mankenlerinden oluşan, her zaman yeme içme seanslarında boy gösterip caka satan tiplerden değil. Toplumun içerisine girecek, insanlarla konuşabilecek, dinlemeyi bilen, tahammüllü ve sabırlı olan ve de partinin oluşturduğu politikaları bilen siyasi tecrübesi yüksek bir yönetim kurulu oluşturulmalı.  Ve belki de mihenk taşı olabilecek bir tavsiye yerel seçimler öncesi kimsenin tavassutunu kabul etmeyecek, kimseyle birlikte görüntü vermeyecek, daha doğrusu kimsenin adamı olmayacak bir il başkanı olmalı. Ve Sayın Hakan Aksu ilk günden bu tavrını hissettirmeli. Yani adil olmalı. Ancak bu şekilde Hakan Bey başarılı olur. Yoksa diğerleri gibi tarihin tozlu sayfalarında ancak kendisine yer bulur. Hülasa bize düşen kendisine tüm bu uyarı ve ikazların yansıra hayırlı olsun demek düşüyor. Hayırlı olsun Hakan Başkan?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?