USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HEP KONUŞUR HEP BEKLERİZ

21-06-2018

         Kıymetli dostlar geçen haftaki yazımda Milletvekili ve Bakanlarımızdan beklentilerimizden önce Sivas sevdalıları olarak biz ne yapmalıyız konusunda fikirlerimi sizlerle paylaştım. Gelelim bu haftaya ; 

         Şehrimiz Cumhuriyet tarihinin büyük illeri arasında baş göstermiş olmasına rağmen son yıllarda hızla geriye doğru gitmektedir. Her dönemin siyasi iradesinde değerli isimler çıkarmış mütevazı ve tarih kokan bu il neden hala ekonomik ve kültürel bir atak yapamamıştır? Bu durum hepimizi şaşırtmış ve dahi derinden üzmüştür. 
          Şehrimizdeki dernek , vakıf vb. STK´nın biraraya gelebileceği bir yapı en kısa zamanda oluşturulmalı hemen akabinde Sivas´ın genel bir analizi alanında uzmanlar ve tabii hemşehrilerimiz tarafından bir platformda gündeme alınmalı , bir hedef bir vizyon belirlemesi yapılmalıdır.  Bu doğrultuda atılacak adımlarla bürokratlardan destek alınacak ortam sağlanmalıdır. 
           1. Hedef olarak Truzim alt yapısı tamamlanmalı ulaşım  ve konaklama ihtiyaçları daha  da iyileştirilmeli. Yine Ülke genelinde Sivaslılar Günü programları yılı üçe bölerek hıdrellez , 2 Temmuz , 4 Eylül e denk getirilerek şehrimizde yapılmalı bir haftalık  dilimler halinde Sivas esnafının organizasyona katılımı sağlanmalı ve alt yapı iyileştirilmeli.  Bu şekilde şehrimizde iki yıl içerisinde şimdiye oranla 10 kat ilerleme olacağına eminim.
        2. Hedef olarak üretim imalat ve sanayi dalında branşlaşmak. Bunun alt yapısı hammadde tedarikçileri , bankalar dışında finans şirketleri ve ulaşım nakliye olarak hazırlanabilir. Şehir olarak belirli bir alanda imalat yapılması küçük sanayimizi yan sanayi olarak geliştirir. 
       Bir diğer yapılması mümkün olay ise mahalle ve cadde esnafının belirlenmesi nüfus yoğunluğuna göre açılabilecek is yerleri yeterliliği kontrolü , nüfusa oranla tüketim yerleri adedi ayarlanmalıdır. 
         Yemek kültürümüzü lokantalarımıza yaymalı yöresel lezzetlerimizi daha fazla ön plana cıkarmalıyız. Şuanki Sivas köftemizi tatlılarımızdan kalburabastı ile taçlandırabiliriz mesela. 
     Sivas´a gelmek için Sivaslı gurbetçilerimize bir neden bulmalıyız. Bütün bunların saymakla değil icraata geçmekle,  suçlayarak değil taşın altına elimizi koymakla olabileceğini kabul etmeliyiz. Şehrimize ait STK ´ lar aracılığı ile  belediyemizi eleştirmek yerine taleplerimizi ileterek ve takipçisi olarak bu şehri makus kaderinden kurtarabileceğimizi umut ediyorum. Hep başkalarını eleştirerek değil , ben ne yapmalıyım düşüncesi ile ayrım gözetmeksizin ileriye hep daha ileriye yürümeliyiz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?