USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hilmi Bilgin, Covid ve Esnaflarımız

09-12-2020

Zor günler geçiriyoruz toplum olarak. Covid-19 yani Korona bütün hayatımızı şekillendiriyor. Türkiye, Korona sürecinin başlamasıyla birlikte gereken tedbirleri aldı. Ancak, bu süreç sadece bizi değil bütün dünyayı etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Ben, her şeye rağmen başta Sağlık Bakanlığımızın özelde ise hükümetimizin baştan beri bu süreci doğru ve hızlı yönettiğine inananlardanım.

Amerika, İngiltere, Fransa gibi büyük ülkelerde ölüm oranı ve vaka artış hızı çok daha yüksek seyretti ve halen de seyretmeye devam ediyor. Yaşadığımız Covid sürecini değerlendirirken genel değerlendirmek ve haksızlık yapmamak lazım diye düşünüyorum. Sorumsuz insanların sayesinde bu salgının hızlı yayıldığını bilelim ve ona göre konuşalım. Neyse?

Gelelim Sivas´a. Şehir olarak elbette biz de bu süreçten nasibimizi aldık. Şunu unutmayalım, bir şeyin daha iyisi yok. Şu olsaydı ya da bu yapılsaydı demek bence kolaycılık olur. Gereken her türlü tedbirin Sivas´ta da alındığına inanıyorum. Tabii, süreç en çok serbest çalışan insanlarımızı etkiledi. Canı yanan işletmesini kapatmak zorunda kalan ya da işletmesini her türlü zorluğa rağmen açıp evine bir ekmek götürme çabasında olan insanlarımız zorlanıyor. Bu insanlara yardımcı olmak, bu insanları yaşadığımız bu süreçte desteklemek devletin ve yerel yönetimlerin birinci önceliği olmalı. Önceki gün Sivas Belediye başkanımız, Sivaslı esnaflarımıza yönelik destek içeren bazı açıklamalarda bulundu. Sivas Belediyesinin, Sivas esnafına yönelik b u destek paketini ben önemsiyorum. Hilmi Başkanın, bu desteği yerinde ve hızlı atılmış bir adım. Bana göre can suyu niteliğinde. Bakın, başkan Bilgin diyor ki, ?İş yeri kapanan esnafımıza, belediyemiz 1500 TL destek olacak. Genelge kapsamında kapanan belediyemiz kiracılarının Aralık, Ocak ve Şubat aylarına ait kiraları alınmayacak. Genelge kapsamı dışında kalan ve faaliyetlerini sürdüren belediyemiz kiracısı esnaflarımızın ise Aralık, Ocak ve Şubat aylarına ait kiralarını ise faizsiz olarak öteleyeceğiz. Diğer yandan 2021 yılında ise Sivas Belediyesi kira artışı yapmayacak.? Esnaflarımıza yönelik, Başkanın açıklamaları böyle. Bazıları bunu yetersiz bulabilir. Eleştirebilir, burun kıvırabilir. Dedim ya daha, dahası yok. Sivas Belediyesi gücü oranında, imkânları nispetinde bir takım destek kararları aldı. Bu, bence çok kıymetli bir adım ve kıymetli bir destek. Başkan Bilgin, sorumlu bir yönetim anlayışı göstermiş ve esnaflarımızın mevcut durumuna duyarsız ve tepkisiz kalmamıştır. İşte bunun tam da adı, ?Gönül Belediyeciliğidir.?  Ben de önce bu şehirde yaşayan birisi olarak sonra da belediye meclis üyesi olarak Başkan Hilmi Bilgin´in attığı bu güzel ve paylaşımcı adımlara desten veriyorum. Nitekim kendi sosyal medya hesaplarımda da paylaştım. Genel olarak insanların yaklaşımları olumlu.   Olumsuz ve yetersiz bakanlar da yok mu? Var elbette. Ama zaten demokrasi dediğimiz de bu değil mi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?