USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HOŞGELDİN ROBSON DE SOUZA

25-01-2018

Bir rüya daha gerçekleşti. Roberto Carlos, Cicinho derken bir dünya yıldızı daha Sivaslı hemşerilerimizle aynı oksijeni teneffüs etmeye başladı. Özellikle İstanbul takımlarının dünya yıldızlarını kadrosuna katmalarına alışmıştık. Ancak Anadolu kulüplerinin bu şekilde dünya starlarını transferleri büyük bir olaydır. Hangi açıdan bakılırsa bakılsın Sivas büyük bir kazanç elde etti. Sosyolojik açıdan bakıldığında şehrin futbolseverleri ayrı bir coşku yaşıyorlar. Belki milyonlar dökseniz Sivas ilinin böyle bir reklamını yapamazsınız. Ekonomik açıdan baksanız, Robinho´yu izlemek için kilometreler kat ederek ilimize gelen futbolseverler, esnafımıza her yönüyle bir katkı sağlayacak. Türk ve Dünya medyasında Sivas İlinin ismi manşetten ve ilk sıra haberlerinde okunup dinlenmektedir. Yani hangi yöne kafanızı çevirseniz, bu transfer İlimizin havasına yeni bir hava katacaktır.

 ROBİNHO´nun kariyeri ile ilgili buradan bir şey anlatmaya gerek yok sanırım. Her yönüyle oynadığı her takımda ses getirmiş bir isim. Robinho´nun transferi sadece görsel ve yazılı medyayı değil, sosyal medyayı da salladı. İşte o kesitlerden bazıları.

?Allah´ın bizi sınama şekli de Robinho´nun Sivas´a gitmesi sanırım. Helal olsun ne diyim?.

?#Robinho#Sivasspor a gelmiş. En son @Oficial_RC3 da bu kadar şaşırmıştık. Sivas çok acayip bi yer oldu. Kimse park kavgası yapmasın. :) :)?

?Sivasspor´u sevmesem de Roberto Carlos, Cicinho, Robinho vizyon transferleridir. Keşke diğer Anadolu kulüplerimiz de böyle hamleler yapsalar. Sebebi imkansızlık değil, vizyonsuzluk...?

ROBİNHO´NUN TAKIMA KATKISI NASIL OLUR?

Uzun zamandır 10 numarada oynayacak forvet arkası, forvet ,oyun kurucu bir futbolcu eksikliğini yaşayan Yiğidolar, bu eksiğini dünya yıldızı bir isimle tamamladı. Brezilyalı futbolcular süper lige çabuk adapte olabilen, futbol yeteneği tartışılmaz, tam bir profesyonel karakterde oyunculardır. Sıcak iklimden gelen Robinho kış şartlarından nasıl etkilenecek bunu zaman gösterecektir. 1,5 yıllık sözleşme imzalaması Sivasspor´un uzun vadede ki hesapları için olumlu bir yatırımdır. Ligin bitimine 16 hafta var. Robinho yaklaşık 10 aydır yeşil sahalardan uzak olması Galatasaray maçına hazır olabilir mi? Sorusunu akıllara getirmiyor değil. Robinho´nun takıma katılmasıyla birlikte oyun sistemi ve mantığı da beraberinde değişecektir diye düşünüyorum. Önde Kone gibi pivot bir santraforla rakip takım kalesinde içerde dışarıda hücum organizasyonunu daha sık göreceğiz. Üçlü ve değişken orta blok anlayışı ikili klasik ön libero sistemine dönecektir. Kanatları daha aktif kullanmak zorunda kalacaktır. Ön libero mevkiinde ciddi bir rekabet başlayacak gibi. Rybalka topa daha hakim ve robinho´nun dilinden anlayabilecek bir yeteneğe sahip. Hakan Arslan´ın fizik gücü mü öne çıkacak ya da N´dınga´nın oyunu daha olumlu başlatması mı? Bana göre Aybaba ikili ön liberoda Rybalka ve Hakan Arslan´ı tercih edecektir diye düşünüyorum.

Robinho umarım Galatasaray maçına hazırlanır. Bütün taraftar bu maçı sanırım sabırsızlıkla bekliyor. Bugüne kadar Yeni 4 Eylül stadyumunda ortalama 10.000 taraftara oynayan yiğidolar, Galatasaray ve sonraki oynayacağı maçlarda 15.000 in üzerinde bir taraftar  topluluğu görecektir. Özellikle Galatasaray maçında 25.000 kişilik stadyumda az bir boşluk kalacağını düşünüyorum. Bu transferin gerçekleşmesinde emeği geçen başta başkan Mecnun Odyakmaz´a, yönetime ve herkese teşekkür ediyorum. Bu transferin her yönüyle gerek Sivasspor´a gerekse İlimize büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Hoş geldin Roben De Souza?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?