USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Huzurlarınızda THIEVY GUIVANE BIFOUMA KOULOSSA?

19-09-2017

 

            Transferin son gününde Osmanlıspor´dan alınan  THIEVY GUIVANE BIFOUMA KOULOSSA eski takımına karşı Sivasspor formasıyla çıktığı ilk resmi maçında rakibi için kabus oldu. Daha ilk maçında yiğidoların kalbini fethetti. 90 dk sahada ayak basmadık yer bırakmadı. Atletik yapısıyla,tekniğiyle ve etkili futboluyla bu takımın vazgeçilmezi olduğunu ilk maçta gösterdi.

            Geride bıraktığı maçlarda beklenenden çok uzak futbol sergileyen Sivasspor,  Osmanlıspor karşılaşmasında derin bir ohh çekti. Samet Aybaba Osmanlıspor karşılaşmasında hücum ağırlıklı bir takımla sahaya çıktı. Olması gerekeni yaptı diyebilirim. Özellikle Kayserispor maçında, kendi evinde olmasına rağmen korkak futbol oynatması nedeniyle eleştirilerin odak noktası olmuştu. Her basın toplantısında sabır gösterilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Osmanlıspor maçı Samet Aybaba´nın sabrın sonu selamet mesajı şu an için  haklı taraf olduğunu gösterdi. Ancak üzerinde durulması gereken en önemli noktalardan biri, oynadığımız takımın ligin vasat takımı olmasıdır. Her şeye rağmen deplasmanda oynanan bu maçta alınan 3 puan önemliydi. Her iki takım için ciddi bir maçtı.Ben Samet Aybaba´yı bu maçta cesur futbolundan dolayı kutlamak istiyorum. Defans bloğunda inanılmaz kötü oynayan bir Sivasspor izlememize rağmen, takıma yeni katılan oyuncular ve özellikle  THIEVY GUIVANE BIFOUMA KOULOSSA maça damgasını vuran isim oldular. Oyun olarak daha maçın başında penaltıdan atılan golle maça 1-0 önde başlayan Sivasspor, golden sonra tamamen amatörce ve futbola ilk defa başlayan oyuncular gurubundan kurulmuş bir takım hüviyetiyle,  ardı ardına yediği golle bir anda 2-1 geriye düştü. Hani takımlarda bazı özel oyuncular vardır. Umutsuzluğa kapıldığınızda hem takımı hem taraftarı ateşleyen oyunculardır

 

 

 

 

bunlar. İşte bu dakikalarda bizi heyecanlandıran umutlandıran THIEVY GUIVANE BIFOUMA KOULOSSA sahne aldı.Hırsıyla,mücadeleci bir yapısıyla koştu,pres yaptı, hiç pozisyon yokken bireysel emekleriyle pozisyona girdi, sözün özü futbol adına ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yaptı. Eyvah eyvah dediğimiz bir zamanda takım arkadaşlarını ateşleyen bir oyun sergiledi ki diğer oyuncuların ayak uydurmaması mümkün değil gibiydi.Herhalde Samet Aybaba devre arası THIEVY GUIVANE BIFOUMA KOULOSSA´ya 15 dakika teşekkür etmiştir. İlk yarının uzatma dakikalarında gelen iki gol Sivasspor´u oldukça rahatlattı. Tabi ilk yarıda Emre ve Mert Hakan Yandaş sanki 40 yıldır Süper ligde oynuyormuş gibi bir görüntü sergilediler. Emre´nin ikinci goldeki klas hareketleri alkışlanır nitelikteydi. Samet Aybaba tahmin ediyorum defans bloğuna acil önlemler alacaktır. İlk yarının en önemli en dikkat çeken özelliği Sivasspor sezon başından bugüne kadar pas trafiğini çok iyi yapamasa da seyir zevki yüksek tempolu bir maç oynamasıydı. Oyunun ikinci yarısında yorgunlukla birlikte maçta ki tempo düştü. Sivasspor ikinci yarı oyunu tutma adına daha çok pas yapmaya gayret etti.Bunu da zaman zaman başardı. Oyunun son bölümünde çok net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Kone ne kadar klas bir futbolcu olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Gerçekten takım için önemli bir silah. Sivasspor´un önemli sıkıntılarından biride futbolcu istikrarsızlıklarıdır. Kone dışında ki futbolcuların maç periyoduna bakıldığında her maç farklı bir performans göstermesidir.

            Osmanlı maçı bir başlangıç olsun. Beklediğimiz, özlediğimiz Sivasspor artık geri dönsün. Bu arada yeri gelmişken 58.dk şovu devam etsin lütfen. Bu taraftara bu şov yakışıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?