USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İbrahim Yekeler Vefat Etti

16-03-2020

Sivas İHL  mezunu kardeşimiz, 12.03.2020 tarihinde vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin... Makamı Cennet olsun...

İmam Hatip Lisesi yıllarında başlayan dostluğumuz, Erzurum Üniversitesi Tıp Fakültesine kayıt yaptırdığı yıllardan itibaren de; Erzurum´da devam etti. O, yıllarda, Biz Üniversiteyi kazanan, gençlerimize mümkün olduğu kadar yardımcı olmaya çalıştığımız  için; bize, ´´Dayı´´ diye, hitap ediyorlardı. Pek severdim, bu hitap şeklini... Bir samimiyet vardı, Candan ve içten söylenince; havası daha başka bir şey olurdu... Ben ise; Yürekten coşarak, yeğen, derdim... Güzel günlerdi...

Kendisi ile, 2. Yurtta yaklaşık iki yıl aynı odayı paylaştık. Tatlı ve Acı hatıralarımız olmuştu.

Çalışkan, sevecen, dost ehli bir insandı. Aynı zamanda şiir yazardı... İyi derecede masa tenisi oynardı.

Sağlam ve İnancına yürekten bağlı bir insandı... Faaliyetlerin içerisinde olan biriydi.

Erzurum Tıp Fakültesini  bitirdikten  sonra, Aynı fakülteye asistan olarak girdi. Dostluğumuz O, yıllarda da; devam etti.  Kendisini asistan olduktan sonra, ziyarete gitmiştim. Çünkü, o üniversiteye gönderdiğimiz, öğrenci kardeşlerimizle yakından ilgileniyordu. Öyle bir faaliyeti vardı.

Kendisi Profesör  unvanını aldığı zaman da; tebrik etmek için, yanına gitmiştim. Çok severdim kendisini. Ara-sıra sağlık sorunlarımızla da, ilgilenirdi.

Erzurum Mezunları MTTB gurubu olarak, 1997 yılında Erzurum´ da gerçekleştirdiğimiz, toplantıda, Sivas´tan gelen arkadaş gurubumuza yakın ilgi gösterdi. 20 Kişilik gurubumuzu memnun etmek için, çırpındı. Memleket sevdalısı, bir insandı.

Daha sonrasında yakın dostumuz olan Ali Kuruçay beyin rahatsızlığı söz konusu olunca; bir vesile ile Erzurum´a gittiğim zaman; Ali Kuruçay beyin raporlarına baktı. Değerlendirmelerde bulundu. Hatta, O, yıl Erzurum´dan Ankara´ya Eşi ile birlikte, Baba evine giderken, Sivas´a uğradı. Birlikte Ali Kuruçay Beyin evine gittik. Ona bilgiler sundu.

Ailesi Ankara´da yanlış hatırlamıyorsam, Bahçeli Evlerde yaşıyordu.

İlerleyen yıllarda, İstanbul Siyami Ersek Hastanesine Baş Hekim olarak atanması  gündeme gelmişti. Bizimle görüştü. Fikir aldı. Sonrasında bu hastaneye Baş hekim olarak, atandı. Yıllarca burada hizmet etti.

Erzurum´un ve Sivas´ın her zaman gönlünde ayrı bir yeri vardı.

Sivas´ta kardiyoloji bölümüne, Anjio Ünitesinin kurulması için çok gayret etti.

Merhum Yekeler, İstanbul´da Sivaslıların hem sağlık konusunda, hem de; maddi ve manevi olarak, her alanda; emeğini esirgemeyerek hemşehrilerinin gönlünde taht kurmuştu. Hizmet etmeyi severdi.

Siyami Ersek´te uzun yıllar, Baş Hekim olarak kaldı. Sonra, Numune Hastanesi Başhekimliğine atandı. Daha sonra ise; Siyami Ersek Hastanesine kendi bölümüne hoca olarak, geri döndü.

Kendisi ile değişik zamanlarda, değişik ortamlarda görüşüyorduk. Hastalığını öğrenince; çok üzülmüştüm...

Evet, Dünyadan Bir İbrahim Yekeler, geçti.

Kendisi gibi, ahrete yolcu ettiğimiz, Asım Kardeşimin kaza geçirdikten sonraki durumunu sorduğum zaman; - Dayıcığım, Allah yardımcısı olsun, diye üzüntülerini belirtmişti. Çünkü, Asım Hoca ile birlikte, Yurtta aynı odada, hep beraber geçen günlerimiz olmuştu...

Evet, şimdi ikisi de; aramızda yoktur. Dayı, demeleri, hala kulağımda çınlar...

Allah her ikisinin de; mekanını Cennet eylesin...

Fani Dünyadaki yolculuklarını tamamladılar... Güzel hatıralar, bıraktılar...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?