USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İKİ FARKLI SİVASSPOR

21-02-2018

Osmanlı maçından sonra bütün basın Robinho´dan bahsetti.

Robinhoyu yazdı, Robinho´yu anlattı. Doğal olarak da Samet hocanın yanlış kadro seçiminden, ilk yarı farklı, ikinci yarı farklı oynayan, Sivasspor´dan hiç söz edilmedi. Çünkü bütün bu olumsuzlukları dünya yıldızı Robinho´nun müthiş futbolu, golleri ve asisti unutturdu.

Ne olursa olsun ´ Kazanan takım ve hocası haklıdır´ görüşü bana göre yanlış. Sivasspor kazandı ama ikinci yarıda az kalsın kâbus görüyorduk. Maç kadrolarını elimize aldığımızda Samet hocanın takımın ligdeki konumunun verdiği rahatlıkla bir kadro çıkardığını gördük.

Geçen hafta Kayseri deplasmanında sol kanatta Ziya´nın yerine oynayan Hakan Bilgiç bu hafta Auremir ´in yerinde sağ kanatta olması, kendi sahasında oynamanın verdiği rahatlıkla Robinho´nun ilk kez 11´de olması, Kone´nin sakatlığı sebebiyle suskun golcü Muhammet Demir´in de sahada olması biraz sürpriz oldu.

İlk yarıda istekli hırslı oynayan Sivasspor aradığı golü de bulunca oyunu istediği gibi yönlendirmeye başladı. Sıralamadaki yeri nedeniyle psikolojik olarak da yıpranmış olan Osmanlıspor, sadece kontra ataklarla gol aramak isteyince ilk yarı Sivasspor için bir hazırlık maçına dönüştü.

İkinci yarı herkes farkın daha da açılacağını düşünürken rehavete kapılan Sivassporlu futbolcuların gereksiz geri pasları ve takımın iyice geriye yaslanması oyunun kontrolü tamamen Osmanlıspor´a geçmesine neden oldu. Önce beraberliği sonra galibiyet golünü bulup öne geçtiler.

Osmanlıspor´un ikinci yarıdaki oyununa Sivasspor´un tepki verememesi ve futbolcularımızın sürekli geri paslar yapması tribünlerin de tepkisini çekti. Bu sezon skoru bulduktan sonra sürekli geriye çekilme ve oyunu kendi sahamızda kabul etme huyundan bir türlü vazgeçemedik.

Oyunu kendi sahamızda kabul etmemiz rakibe cesaret verirken bizi de çok zor durumlara düşürüyor. Olumsuzluklara rağmen kazanmak çok güzel, sıralamada bizim üzerimizde bulunan rakiplerin kaybetmesiyle ligde daha iddialı bir konuma geldik.

Artık Sivasspor´un hedefinin tamamen Avrupa Kupaları olacağını düşünüyorum...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?