USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İSTANBUL SEKİZİNCİ SİVAS GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

13-10-2017












Bu sene, sekizincis düzenlenen, Sivas günleri etkinlikleri 6, 7, 8 EKİM, tarihleri arasında; YENİKAPI, etkinlik alanında gerçekleştirildi.
İstanbul´daki tüm Sivaslılar, Sivas Günlerine çok ilgi gösterdiler.
Böyle bir mekanı İstanbulluların hizmetine sunduğu için; İstanbul Büyük Şehir Belediyesine, sonsuz teşekkürler.
Katılımın bir hayli yüksek oldu. İstanbul´da yaşayan Sivaslıların; toplanma günleri olarak da; adlandırılabilir. Sivil toplum örgütlenmesi olarak; İstanbul´da yeteri kadar, sayıya sahibiz. Hatta, Sivas kaynaklı derneklerin sayısı; nerede ise; yedi yüz rakamı ile, ifade edilmektedir.
Etkinlik alanında, şahsıma uzatılan mikrofona söylediğim, sözü; burada tekrar ediyorum. ´´Sivas, bu şehirde nüfus yoğunluğuna göre; siyasi alanda, yönetim alanında, yeteri kadar temsil edilmiyorlar. Bu durumun Siyasi parti yöneticileri tarafından, dikkate alınacağını, ümit ediyorum.´´ Şehrimiz doğumlu, sorumluluğu üzerine alan, yöneticilerin sayısının artmasını, bekliyoruz.
Geçen yıllarda oluşan kalabalıkları, unutmamak gerekir. Unutulmayacak, anlar yaşanmıştır. Bu yıl katılım, geçen yıllardan daha fazla olmuştur. Yöresel ürünlerin tanıtıldığı, alan daha düzenli ve hizmete yönelik kolaylıklar, fazla idi. Yeme ve içme mekanları, daha düzenli idi. İnsanlar, geniş ve ferah alanda, rahat ve huzur içerisinde, alış, veriş yapabildiler.
Beklentimiz odur ki; bu örgütlenmenin, neticesinde; güçlü bir Sivas, beraberliği oluşsun. Her alanda; dayanışma, sağlansın. Bu dayanışma, kardeşliğin pekişmesine sebep olsun. Memleketimiz için, yapılacak olan; çalışmaların, yatırımların temelini oluştursun. Gurbetteki, bu dayanışma; Şehrimizde yaşayan insanlara yansısın. Gurbette yaşayanlar ile, şehirde yaşayanlar, arasında; güçlü bağlar oluşsun...
Şehrimizin hem ulusal hen yerel yayın yapan; TV leri, etkinlikleri canlı olarak, sunarak; etkinliğe ayrı bir hava kattılar. Bu ilgi, vatandaşlarımız tarafından, takdir topladı. Herkesin emeğine saygı duyuyoruz. Teşekkürler...
Bu etkinliklerden, Beklentiler, şöyle sıralanabilir.
Gurbetten sılaya, bir pencere aralansın...
Dostlar buluşsun, Dostluklar  artsın...
Birlik, dirlik,  kardeşlik, dayanışma güçlensin...
Şehrimizden kopamadığımız, tüm değer yargılarımıza bağlı olduğumuz; herkes tarafından görülsün...
Mezhep, ırk, ayırımı; ortadan kaldırılsın...
Muhabbet bol olsun, hasret giderilsin...
İnsanlar, yapılanları görerek;  gelecek yıllarda, yapılacak olan Sivas etkinliklerine, daha heyecanlı ve istekli olarak; katkı sağlasınlar.
Gurbette bile, olsa; Şehrimizin adı, dillendirildi. Türküler söylendi, halaylar çekildi.
Göç, bu şehirden uzak olsun, İnsanlar ayrılmasın, diye; temennilerde bulunuldu.
Sayamayacağımız, iyiliklerin ve güzelliklerin, temeli atıldı. İnsanlar bu vesile ile de, olsa;   Yıllar sonra, görüşemediği, dostları ve akrabaları ile, bir araya geldi. Hasret giderdiler. Kucaklaştılar... Etkinlik alanında, bir sevinç yumağı oluştu.
Bayram günlerini andıran bu buluşmalarda; hasret giderildi, sevinç ve neşe ortamları oluştu. İnsanlar, birbirlerine kavuştu. Oyunlar oynandı, halaylar çekildi. Türkülerle coştular, uzun havalarla, hüzünlendiler.
Böyle buluşmaların, bir de; ileriye dönük planlamaları vardır. Yaşadıkları şehirlere; kendi memleketinin kültür ve sosyal hayatını tanıtma amaçlı gibi görünse de; arka planında hayata geçirilmek istenen, hedefler olmalıdır. Bu anlamda; İstanbul buluşmalarını önemsiyorum.
İnsanlar, bu günleri bahane ederek; yaptıkları buluşmalar da, bir çok konuyu hayata geçirebilirler. Fikir birliği oluşturabilirler. Ortak hareket etmeye, karar verebilirler. Bu çalışmalara, zemin hazırlayabilirler.
Sayın Bakanımızın, Şehrimizin resmi yetkililerinin de, katılımı ile gerçekleşen bu buluşmalar da;   alınan kararlar ile, Şehrimize yönelik çalışmaların fikirlerin; hayat bulmasını bekliyorum.
Oralarda yaşayan, memleketini seven iş adamlarımızın, şehrimize katkıları bellidir. Bu katkıların artarak, devam etmesini temenni ediyorum. Şehrimizi sevmenin, en güzel ifadesinin; Bu şehre sahip çıkmak, olduğunu düşünüyorum.   Bu amaçla; gurbetteki insanlarımızdan, isimlerini taşıyan; yatırımları  bekliyorum.
Bu amaçla, yapılacak olan, dayanışma günlerinin; hayırlı ve yararlı işlere sebep olmasını, yürekten diliyorum. Buna benzer toplantıların, şehrimizde de; yapılmasından yanayım.
Son bir söz. Bu sene sekizincisi gerçekleştirilen bu etkinliklerin hepsine katılan birisi olarak; her geçen gün, daha iyi ve güzele doğru ilerlemeler olduğunu söyleyebilirim.
Bu sene etkinlik alanı, çok güzel düzenlenmişti. Yeni katılımı sağlanan stantlar vardı. Bunlardan bir tanesi, merkez tanıtım standı idi.
Bu günlerin oluşmasında katkı sağlayan, başta SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI, İSMAİL ERDEM bey olmak üzere; emeği geçen herkese teşekkürler. Bu Organizasyonun her sene oluşmasında çalışan emek sunan, düzenleyen; Sancak Tepe Belediye Başkan Yardımcısı, aynı zamanda okul yıllarından dostumuz; MEHMET GENÇ beye katkılarından dolayı, ayrıca teşekkür ederim.
Kardeş belediye olarak, bilinen; DENİZLİ BELEDİYE stantı, ilgi ile ziyaret edildi. Aynı zamanda; İstanbul Avcılar Belediyesi ve Küçük Çekmece Belediyesi stantları da, etkinlikte, yerlerini almıştı. Katkılarından dolayı, Bu belediyelerimize de; ayrıca teşekkür ederim.
Üç günün sonunda, gelecek yıllarda, daha iyisini ve güzelini gerçekleştirmek adına, temennilerde bulunuldu. Gelecek yıllarda buluşmak dileğiyle, etkinlik sona erdi.
Gelecek yıllarda  buluşmak dileğiyle...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?