USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İstanbul´da Paşa Keyfi?

05-02-2019

Sivasspor ligin ikinci yarısında, zor günler geçiren ve henüz puan alamayan Kasımpaşa ile karşılaştı. Sezonun en rahat maçını oynadı. Hücum gücünü yitirmiş, savunmada ve orta alanda ciddi sıkıntılar yaşayan Kasımpaşa´ya karşı, bireysel ve takım halinde 90 dakika boyunca oldukça iyi bir görüntü sergiledi. Süper ligin panaromik durumuna baktığımızda, kalitesi zaten tartışılır. Üsttekiler, ortadakiler ve alttakiler olarak bölebileceğimiz bir kurgu görünmüyor. Lig 6.sı Beşiktaş ile lig sonuncusu arasında yalnızca 13 puan var. Bu lig çok su götüreceğe benziyor. Lig lideri Başakşehir gerçek anlamda her yönüyle bu ligin üstünde bir görüntü sergiliyor. Bunun dışında kalan hemen hemen her takım birbirini yenebilecek bir güce sahip.

DİABETE ŞOV?

İki takım da sahaya beklenilen kadrolarla çıktı. Dörtlü defans bloğu, ön tarafta ikili libero, onların önünde üçlü forvete yakın oyuncu ve uçta Kone. Forvet arkasında Rybalka´ya alıştık artık. Daha çok oyunu kurmaya gayret ediyor. Ancak fizik gücü bu bölgede yeterli olmuyor. Akıllı bir oyuncu olmasına rağmen, güçsüzlüğü istediklerini yapmasına engel oluyor. Bu haftaya kadar takımdaki en önemli problem defans bloğunun sol tarafında görünüyor. Ziya ve ya Uğur´un ofansif anlamda iyi olduklarını söyleyebilirim. Ama ne yazık ki aynı durum iş savunmaya gelince oldukça kötü. Defansın ortasında duran David Braz gerçekten önemli bir oyuncu. Soğukkanlılığı ve topu oyuna sokması gerçekten çok iyi. Savunmanın sağ kanadı ve ön taraf tıkır tıkır işliyor. İkinci yarıya başlarken form grafiği düşen Douglas bu maçla birlikte kendini bulmuş görünüyor. Yine Douglas gibi formu düşen oyunculardan Emre için de aynı şeyi söyleyebilirim.

Bir futbolcuya ayrı bir paragraf açmazsam hakkını yemiş olurum. Ara transferde takıma dahil olan DİABATE. Ne kadar çok özlemişiz bu tip oynayan oyuncuları. Dikine gidebilen, rahat adam eksilten ve asist yapabilen istekli ve süratli bir oyuncu. Tribünlerin yerlerinde oturmalarına izin vermeyecek ve heyecan, coşku dolu oyunu taraflı tarafsız herkesi mest edecek gibi.

BU MAÇ ÖLÇÜ OLUR MU?

Bu maçı değerlendirmek oldukça zor.  Önemli olan 3 puandı ve Sivasspor bunu başardı. Soru şu? Acaba Kasımpaşa takımının kötü olması Sivasspor´un güzel oyununu mu ön plana çıkardı? Yoksa Sivasspor ilk yarı kimliğine geri mi döndü? Bu sorulara farklı gözlerle oldukça fazla cevap verilebilir. Bana sorarsanız, yukarıdaki iki faktörün de etkisi vardı. Ben alınan 3 puandan çok takıma gelen özgüvene sevindim. İkinci yarıya iyi başlamadık. Kayıp 4 puan vardı. Bu maçta alınabilecek olası mağlubiyet, ileriki haftalarda Sivasspor´un başını çok ağrıtacaktı. Kaybedilecek özgüven ve taraftar tepkisi işleri kötüye götürebilirdi. Yiğidolar´ı bekleyen köşe kazasız atlatıldı. Bundan sonra her şey daha kolay. Önümüzde Akhisar maçı var. Bu maçta puan kaybı olmayacaktır. Yakalanan bu seri ve rahatlamış bir takım güzelliğini sadece sonuca değil, oyuna da yansıtacaktır.

KONE GERİ DÖNDÜ?

Bir takım için pivot santrafor oldukça önemli. Kone geldiği günden bu yana çok iyi işler yaptı. Dinamik bir Kone birçok takımın kadrosunda rahatlıkla oynayabilecek önemli bir oyuncudur. Deneyimi, tecrübesi ve futbol zekâsı tartışılmaz. Kasımpaşa takımına iki gol attı. Galibiyette önemli rol oynadı. Oyunda kaldığı süre içerisinde eski günlerini aradık. Kaçırdığı goller cidden saç baş yoldurdu. Ne var ki artık yaşının ilerlemesi ve fizik gücündeki düşüş, yavaş yavaş futboldan uzaklaştığının göstergesidir. Anatomik yapısının ilerlemiş yaşına olumsuz etki yarattığı bir gerçek. Bu durumu bilen Kone sanırım bu işi daha fazla götürecek gibi değil. Ama şu bir gerçek ki, Kone bu takıma çok şey katmıştır ve bu takımın futbolcusudur. Lig bitene kadar da Kone katkı sağlayacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?