USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İstek ve Coşku Ya Kırılırsa?

15-09-2017

 

            Sivasspor taraftarı her maçın ardından bir sonraki haftaya umutları ve güvenleri taze olarak takıma olanca desteği vermekten geri durmuyor.Çarşı pazar kiminle konuşsam hep iyi olacağımızın temennilerini söylüyor. Umutlarını hep canlı tutuyor.Bende bu umudu yaşamaya çalışıyorum. İstek ve coşkumu hiç kaybetmiyorum. Ancak her geçen gün Samet Aybaba´nın açıklamaları bu umutlarımı maalesef köreltiyor. Hafta sonu oynayacağımız Osmanlıspor maçı hazırlıkları arifesinde yaptığı açıklamalar kendinin de takımla ilgili endişeleri olduğunun ruh halini yansıtıyor. Aybaba, "Hedeflerimiz var, sezon sonu planladığımız şeyler var. Arkadaşlarımızın isteği, coşkusu kırılmazsa, bizle birlikte bizi sevenlerin, Demir Grup Sivasspor´u destekleyenlerin istekleri ve coşkusu kırılmazsa hedeflediğimiz yerde sezon sonu ligi bitiririz diye düşünüyorum. Önümüzde planladığımız 3 haftalık dönemi iyi geçirmek istiyoruz. Ne kadar puan toplarsak toplayalım biz en çok puanı toplayacağımız haftalar bunlar diye düşünüyoruz. Ondan sonra zaten bizim takımımız bir arada olmaktan da, takım oyunu oynamaktan da, bir arada çalışmaktan da bir sürü şeyleri öne götürmüş olacaklar. O nedenle şu 3 haftada ne kadar puan toplarsak bizim için çok iyi olacak diye düşünüyoruz." dedi.

            Bu açıklamalara bakacak olursanız, acabalarla dolu bir sürü soru işareti olabilecek şey var içinde. Arkadaşlarımızın isteği coşkusu kırılmazsa sezonu hedeflediğimiz yerde bitiririz.Sezon sonu hedef ilk 10 içinde yer alabilmek.Sayın Aybaba, arkadaşlarımızın isteği ve coşkusu ya kırılırsa? Ben ne yapayım mı diyeceksin. Bu takımın isteğini de coşkusunu da sana emanet etmişler. Teknik direktörlük sadece iyi bir taktisyenlikle bitmiyor. Gerektiğinde baba,gerektiğinde ağabey gerektiğinde iyi bir arkadaş olursan futbolcunun,taraftarın ve sevenlerin ne coşkusu biter ne isteği biter ne de inancı

 

 

tükenir. Kendine göre en iyisini yapmaya çalışıyorsundur. İyi niyetli olduğundan şüphemiz yok. Ancak iyi niyetliliğin maalesef yetmediğini geride kalan dört hafta bizlere gösterdi. Yeterlilik farklı bir şey. Teknik direktör, maçı futbolcudan fazla yaşayacak. İşte o zaman futbolcu için mücadele başlar. Kenarda kendisini yöneten kişinin maçı almak için ne kadar çaba sarf ettiğini gören futbolcunun gezerek top oynama şansı kalmaz. Kalan dört haftanın tamamına baktığımızda, kötü oynadığımız halde,Galatasaray maçının ilk 40 dakikası verilen mücadele alkış topladı, taraftarı coşturdu. Kalan dakikalar ve diğer maçlarda ise kazanma arzusundan çok uzak bir Sivasspor vardı.

            Klasik söylemleri (zamana ihtiyacımız var,uyum süreci yaşıyoruz vs) bir kenara bırakıp, biran önce arzu ettiğin coşku ve heyecanı kendin yaşayacaksın, sonra futbolcuna aşılayacaksın. O zaman Sivas İlinin yiğidoları bak bakalım ardından nasıl bir istek ve coşkuyla koşacaktır. Saha kenarında siz, saha içinde futbolcu heyecan yaşamazsa tirübünlerden beklediğiniz destek ve coşkuyu göremezsiniz. Tarihi başarılarla dolu yiğidolar tekrar o coşkuyu yaşamak istiyor. Taş tirübünlerde ayakta dahi yer bulamayanlar duvar üstünden, apartman balkonlarından büyük bir heyecanla izlediler bu takımı. Biz o günlere özlem duyuyoruz.

            Sayın Aybaba, istek ve coşkumuzun kırılmasına müsaade etme.Görelim gözlerinizde ki o heyecanı. Sizler, o heyecanı yaşayın ki bizler coşalım?

                                                                                                 

                     İsmailayhan5806@gmail.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?