USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İttifaka Karşı Olanlar ?Muradınıza? Erdiniz Mi?..

24-10-2018

Bahçeli dün esti, gürledi. MHP, ülkede gündemi belirlemeye daha doğrusu Devlet Bahçeli,  gündem oluşturmaya devam ediyor. Dünkü konuşmasını dikkatlice izledim. Bahçeli, grup toplantısındaki konuşmasında  ?Cumhur İttifakını? resmen bitirdi. Bahçeli,  sadece Ak Partiye  üstü örtülü ince mesajlar gönderdi. Bahçeli, aslında uzun zamandır Ak Parti içerisindeki bazı insanların ittifakı engellemek için kamuoyu ve teşkilatlar nezdinde olumsuz hava oluşturanlar olduğunu biliyordu ve dün bunu açıkça ilan etti. Yani ?Cumhur İttifakını? içine sindiremeyen bazı Ak Partilileri hem kamuoyuna şikâyet etti hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a bunları gör ve bunlara engel ol dedi. Aslında hepimiz de biliyorduk bunu. Bu ittifaka ne gerek var diyen ve bu tavırları aleni dillendiren Ak Parti içerisinde bazı insanların varlığını.  MHP içerisinde de bu ittifakı içine sindiremeyen kesimler yok değildi, vardı. Ama Ak Partideki istemeyenler daha çok gündem oluşturup, bu ittifakın bozulması için çok çalıştı.  Şimdi bu ittifaka başından beri karşı olan bunu da değişik ortam ve çevrelerde gündem oluşturarak, ittifakı bitirmeye çalışan Ak Partililer herhalde Muratlarına ermiştir! Ülke sadece yerel seçimlere değil, sıkıntılı bir sürece giriyor. AK Parti, bu süreçte maalesef yalnız kalacak. Bu değerli(!) yalnızlık umarım ülkenin başta ekonomik olmak üzere diğer sıkıntılarını da çözmeye yeter. Kim ne derse desin  ?Cumhur İttifakı? kabul edelim ki, ülkenin hayrına olmuştur. Ülke büyük bir sıkıntıdan bu ittifak sayesinde çıkmıştır. Terörün ve ekonomik sıkıntıların had safhaya ulaştığı dönemlerde iki parti arasındaki bu ittifak halkın ve devletin hayrına olmuştur. Seçmenin yüzde 60´lık kesimi de bu ittifaka sıcak bakmış ve desteklemiştir. Bu benim fikrim. Tabii, katılmayanlar ya da beni eleştirenler de olacaktır. Karşı görüşlere de saygılı olduğumun bilinmesini isterim.

Şimdi bekleyip, göreceğiz. Ak Parti, Bahçeli´nin bu el ense hareketine nasıl cevap verecek, nasıl bir tavır takınacak. Ama öyle gözüküyor ki, Mart 2019´da yapılacak yerel seçimlere bunun bir yansıması olacak. Büyük şehirlerde yarış daha bir zorlu geçecek. Durum onu gösteriyor. MHP ve BBP, Sivas´ta kendi adaylarıyla seçime girecek. Bir bakıma iş normal seyrinde devam edecek. Ama Ak Partinin Sivas´ta işi kesinlikle ciddiye alması gerekiyor. Şimdi diyeceksiniz ki; her seçimi her siyasi parti ciddiye alır. Ama öyle değil işte. Bu ciddiyetin yanına sorumlu davranmayı da eklemek lazım. Artık Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeliklerinde partiler öyle sıradan isimler yazamayacak. ?Nasıl olsa oy alıyoruz. Benim adamım olsun. Benim dediğimi yapacak birisi olsun.? Bu anlayış bu seçimde işlemeyecek. Hülasa, Türkiye yine zor bir sürece giriyor. Her seçimi ülke için kader görenler bakalım bu seçimi millete nasıl gösterecek. Ya da Millet bu seçimi zihninde nasıl değerlendirecek.

Sivas demişken, partiler hangi adaylarla yoluna devam edecek? Bu soru henüz cevabını bulmuş değil. Mesela Ak Partide mevcut Belediye Başkanı Sami Aydın´a karşı öyle gözüküyor ki, çok sayıda aday adayı çıkacak. Şimdiden konuşulan isimler var. Bu isimlerin hangisi ya da hangileri Ciddi rakip olur. Konuyla ilgili düşündüklerimi ileriki günlerde isim isim, tek tek yapacağım. MHP´de de henüz netleşmiş bir şey yok. Sadece BBP´ de büyük olasılıkla Doğan Ürgüp yeniden aday olacak. En azından bana ulaşan bilgi bu yönde. CHP´ye gelince aslında çok isterdim bir değerlendirme yazısı yazmayı. Ama çok sessizler. Sanki Sivas´ta yerel seçime girmeyecek gibi davranıyorlar. Oysa Ana Muhalefet Partisinin aslında daha çok ses vermesi, daha çok muhalefet yapması lazım.

Neyse sonuçta Sivas Belediye Başkanlığına talip olacak her isim bizim için değerlidir ve saygındır?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?