USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İyi Ki, Bayramlarımız Var?

10-06-2019

Bir bayramı daha millet olarak huzur içerisinde sevenlerimize birlikte geçirdik. Ülke olarak etrafımızdaki sıkıntılar ve içerideki dışarıdan kaynaklanan, manipüle edilen ekonomik zorluklarla mücadele etmemize rağmen çok şükür neşe içerisinde, sıkıntısız bir bayramı daha geride bıraktık.

Canlı ve dinamik bir toplum olduğumuzu, töremize, geleneğimize bağlı bir millet olduğumuzu bu bayramda da dosta düşmana gösterme fırsatı bulduk. Türkiye´nin batısında da, doğusunda da, kuzeyi ve güneyinde de hepimiz aynı duygu ve hasletlerle hemhal olduk.

Beni sevindiren son yıllarda toplumun aşırı siyasallaşmasına ve aşırı kamplaşmasına rağmen üstelik İstanbul seçimlerinin yenilenecek olmasına rağmen insanlarımı bu bayramda bir araya geldikleri ortamlarda siyasi konular çok az konuşuldu. En azından benim bulunduğum ortamlarda neredeyse bu konu hiç konuşulmadı, tartışılmadı. ,Demek ki, toplum süreçte yaşanılan hadiseleri görüyor ve anlıyor. 31 Mart Yerel seçimlerinde İstanbul´da bazı sandıklarda bir şeyler olduğunun farkına varmış gözüküyor.

Her şeye rağmen toplumumuz sağcısı ve solcusuyla ya da alevi ve sünnisiyle medeni ve anlayışlı bir toplum. İnsanlarımız bu siyasi gerilimlerin geçici ve seçim süreçli olduğunun farkında onun için devletimize karşı aidiyet bağlarımız çok kuvvetli. Her ne kadar bu bağ içeriden ve dışarıdan zayıflatılmaya çalışılsa da Allahın izniyle ben eminim hiçbir beşeri güç bunu başaramayacak.

Bu arada Binali Beyin, bu bayramda Sivas gezisini de es geçmemek lazım. Hep söylediğim bir şey var, bunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Sivaslılar, büyük şehirlerdeki nüfus oranlarına göre temsil ve güç olarak çok zayıflar. Aslında bunun temel nedenlerini hepimiz biliyoruz. Bunları tekrar burada dillendirmek istemiyorum. Ama Sivaslıların da artık bu şehirlerde en az Trabzonlular, Diyarbakırlılar, Rizeliler kadar etkili olmalılar. Daha doğrusu olabilmeliler. Şunu da söylemem lazım yeni dönemde Sivaslılar etkin olacak. Ama birbirimize daha yakın durursak, birbirimizi sever ve kollarsak. Yoksa birbirimize çelme takarsak bir yere gelmemiz mümkün değil.

Unutmadan Sivasspor, hemşerimiz Rıza Çalımbay´a imza attırdı. Hayırlı olsun. Rıza Hoca, Türk Futbolunda ve spor camiasında kendisine yer edinmiş sevilen ve saygı duyulan bir isim. Şunu da söylemem lazım, Rıza Hoca, yerli teknik adamlar içerisinde kendisini geliştiren, yenileyen ender teknik adamlardan bir tanesi. Üstelik Sivasspor´un yeni bir takım kuracağını düşünürsek, sıfırdan takım kurma kabiliyeti olan bir teknik adam olarak da ben Rıza Hocayı beğeniyorum. İnşallah Sivasspor için bu süreç hayırlı ve güzel olacak?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?