USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kas Gelişimi Ve Kuvvet

21-08-2019

Kas gelişimi ve kuvvetli olmak birbiriyle bağlantılıdır. Çok fazla kas geliştirmek, bizim çok kuvvetli olacağımız anlamına gelmeyeceği gibi çok kuvvetli olduğumuz zamanda,  kas gelişimimiz çok fazladır anlamına gelmez.

Kas gelişimi ve kuvvet kazanma aynı gibi düşünülse de aslında işlevleri farklı olan iki farklı olaydır. Güçlü olmak farklı bir boyuttur. Güçlü olmak sadece kas gelişimi ile kalmayıp, eklemlerin, merkezi sinir sisteminin (MSS), periferik sisteminin kuvvetli olmasına tamamen bağlıdır.

Kas gelişimi kuvveti oluşturan parçalardan sadece biri unsurdur. Estetiklik genelde kas geliştirme ve vücuda şekil verme olarak düşünülür. Güç antrenmanı ve kas gelişi antrenmanı ve beslenme farklılık gösterebilir.

Güç antrenmanı yaptığımızda dinlenme süresi ve aldığımız besinler çok önemlidir. Kas büyütmesi için yapılan egzersizler ise farklılık gösterebiliyor.

Güç kazanma antrenmanında belli rutin hareketler vardır ve dinlenme süresi uzundur. Bunun sebebi kanda bulunan ATP´nin ve fosfokreatinin (PC) kendini geç yenilemesidir. Kas gelişiminde ise dinlenme süreleri azalıp kısalmaktadır. Besinler de aynı derece gelişim için önemlidir.

Antrenman öncesi, antrenman sırası ve antrenman sonu anabolik (büyüme) etkisi yapacak gıdalar tercih edilmelidir. Bunlar için programları yalnızca işin uzmanı ve tecrübeli eğitmenler tarafından almanızı öneririm.

Hepinize iyi günler dilerim...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?