USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kazanmayı Unutmak?

25-09-2018

Antalyaspor maçı dönüm maçıydı. İyi başladığımız bir maçı kötü bitirmek için ne gerekiyorsak yaptık. Bunun birinci sorumlusu teknik heyettir. Teknik adamın kenarda etkisiz oluşu, maalesef bir maçı daha mağlup bitirmemize sebep olmuştur. Oyunu çözme konusunda sınıfta kaldığı gibi, oyuncu değişikliği konusunda da yanlışlarına devam etmiştir. Hafta içi yapılan antrenmanlar futbolun aldatıcısıdır. Futbolda yeterlilik farklıdır. İlker´i maçı çevirmek için sahaya süren bir teknik adamın oyun anlayışından şüphe ederim. Son 10 dk kalası geride olduğun halde oyun anlayışından taviz vermemek adına hücum gücünü yükseltmeyen teknik adamın, futbola bakış açısını eleştiririm. Sayın hocam senin gol atmaya ihtiyacın varsa, gerektiğinde defansı üçleyecek, forveti beşleyeceksin. Antalya takımının gücü kalmamış, üzerine gelemiyor, nefes almakta zorlanıyor, yere düşen kalkmıyor ama sen halen geride yan paslarla oyun kurmaya çalışıp, oyunu rakibin istediği şekle sokuyorsun. Bu durumda bile takıma yanlış müdahale ediyorsan o zaman lütfen,  bu takıma gönül vermişlere daha fazla eziyet etme.

?Doluya koysan almıyor, boşa koysan dolmuyor? Ne olacak bu takımın hali? Çarşıda, pazarda, sokakta nerde görürlerse görsünler, soruyorlar. ?Hocam ne olacak bu takımın hali?? Vallahi sadece susmakla yetiniyorum artık. Bu takım bir kez küme düştü. Şehir karalar bağladı. Sanki ölü toprağı serpilmiş gibi, yaprak kımıldamaz oldu. Tekrar süper lige dönmek için neler yaşandı, neler oldu, bir Allah (C.C) bilir, birde içinde yaşayan. 

Altıncı hafta geride kaldı, attığımız belli, yediğimiz belli puanımız belli. Kayıp 13 puan var. 16. Sıraya demirledik. Teknik direktörü Tamer Tuna halen ?İyi oynuyoruz ama şansızlığımızı bir türlü yenemiyoruz?a getiriyor. Kaç zamandır sürekli uyarıyoruz, iyi değiliz diye. Artık buradan hoca´ya diyecek bir lafımız kalmadı. Geç kalınmadan Sivasspor yönetimi bu gidişata bir dur demeli. Sabır bir yere kadar tamam ama artık sabır taşı çatlamak üzere. Oynadığımız takımlara baktığımızda tamamı bizim rakibimiz olabilecek takımlar. Kaybolan ise tamı tamına 13 puan. Bu puanların telafisi olur mu?    OLUR !!!

Peki! Nasıl olacak? İlk yapılması gereken şey; Vakit geçirmeden yönetim kurulu toplanıp hemen kriz masası kurmalı ve bu gidişatın sorumlularından hesap sormalıdır. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Sivasspor herkesten ve her şeyden daha önemlidir. Sabretmek güzeldir. İyi günde kötü günde takımın yanında olmak güzeldir. Takım küme düştüğünde, Ülkemizde eşi benzeri olmayan bir örneğini bu vefalı taraftar bütün camiayı alkışlayarak takımı sahadan uğurladığında göstermiştir. Bu taraftar en kötü zamanda bile takımın yanında olmuştur. Bütün bu değerleri bir kenara itmemek lazım. Ancak bu gidişat iyiye alamet değildir.

Kazanamamayı alışkanlık haline getirirseniz, kaybetmeye alışırsınız. Bu durum herkes üzerinde kabul görür bir duruma gelir. Rakiplerin özgüvenleri artar. İçerde dışarıda futbolcu stres yaşamaya başlar. İlerleyen haftalarda dahi istenilen oyun ortaya konulamaz. Sezon sonu geldiğinde ise suçlu aramanın esprisi kalmaz. Bu kötü gidişe kim ya da kimler dur demeli ise, geç kalmadan müdahale etmelidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?