USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KIRK İNCİ 10. HADİSİ ŞERİF

08-03-2018

 

?Bir kimse diğer bir kimseyi fıskla veya küfürle itham etmesin. Aksi takdirde, itham edilen arkadaşında bunlar yoksa kelime kendine dönderilir.? (Buhârî, Edeb-44)

 

Fasık; Mümin olduğu halde nefsine uyup büyük günah işleyenlere,

Kâfir; Hz. Muhammed (sav)´e ve onun getirdiğini reddedene denir.

Fasık; günahkâr ama sonu cennet, kâfir ise ebediyyen cehennemdedir.

İslam; ensar ve muhacir ile tarihte görülmemiş kardeşlik hukuku ile eşsiz sevgi ve saygı merkezli sağlam bir toplum oluşturmuştur. ?Müminler ancak kardeştir.? (Hucurat Suresi-10) ayetiyle Rabbimiz (cc) kardeşliğin gereğini muhafaza etmeyi emreder. Sevgili Peygamberimiz (sav) de; ?Müslüman Müslümanın kardeşidir ona zulmetmez, ona sövmez? buyurarak kardeşlerimize zulmetmek ve onları haksız ithamlarla, hakaret ve küfürle rencide etmememiz gerektiğini ifade buyurur. Ama imtihan ya, insan bazen eşi ile anne babasıyla, kardeşleriyle, hısım akrabası ile komşularıyla sınandığı gibi bazen de din kardeşiyle sınanır. ?Sizin bir kısmınızı bir kısmınıza imtihan vesilesi kıldık. Bakalım sabredecek misiniz? Rabbin her şeyi hakkıyla görendir.? (Furkan Suresi -20) buyurur Rabbimiz (cc)...

Kutsî Hadisi Şerifte Rabbimiz (cc); ?Ey Âdemoğlu şüphesiz ki seni (birçok olaylarla) denemekteyim ve seninle diğer insanları da denemekteyim.? (Müslim)

Müslümanlar Hz. Osman (r.a) döneminden itibaren birbirleriyle çok ağır sulanmışlardır. İslam tarihi boyunca iki zümre İslam ve Müslümanlara, din kardeşliğine zarar vermişlerdir.

1. Tekfirci Hariciler; Müslümanların amellerine bakarak, bazen günahlarından bazen tevillerle, basit şeylerle kardeşlerini küfürlerle itham etmişlerdir. Bunlar kardeşlerinin kanını dökmeyi helal sayan sapıklardır. Bu yüzyılda da El-Kaide, Daeş, Boko Haram gibi örgütler, batı patentli İngiliz menşeili azgınlardır. Sünnet namaz kılanı bile katledecek gözü dönmüş caniler, şehadet getireni; ?Öldürün de cennete gitsin? diyecek kadar sapkınlardır, kardeşinin boğazını kesen katiller on binlerce, yüzbinlerce Irak´taki, Suriye´deki Afrika´daki kardeşlerimizi akla hayale gelmeyecek vahşetlerle katlettiler ve katletmeye devam ediyorlar. Bir tek Yahudi ve Hristiyan´ı öldürürken göremezsiniz. Çünkü onların piyonlarıdırlar, ne yazık ki farkında değiller. Ehli Sünnet olmayan, Kur´an Müslümanlığının vahim sonuçlandır.

2. Bu ikinci zümre ise kardeşine duyduğu kıskançlık ve hasetle, din kardeşinin aleyhinde olmadık iftiralar atar onu fasıklıkla hatta küfürle, nifakla itham eder. İstikametini bozan, Allah´ın (cc) rızası için değil de, nefsi için mal ve makam için yaşamaya başlayan insan, tabi ki kardeşlik hukukunu gözetmeyecek, kardeşinin kuyusunu kazacak, menfaatine uymayan noktada iftira ile itham edecek. Hiçbir cemaat ve tarikat sivil toplum örgütü, ilahi emir ve yasaklardan kendini müstağni sayamaz, haksız talepte bulunamaz bulunursa orada durulamaz. O şahsa itaat edilmez. İslam yücedir ona denk ve ondan daha yüce hiç kimse yoktur. Maalesef biz bu ithamlara çok fazla maruz kaldık. Allah rızası için Sivas´a 40 bin kişilik dört minareli, külliyeli bir cami yaptırmak için 6 yıl gayret ederken yaptıracağımız camiyi Mescid-i Dırar´a benzeten veya bu zamanda cami yaptırmak dangalaklık diyecek kadar basitleşen, gıybetimizi yapan, hadsiz iftiralarla zulmeden, engel olmaya çalışan nice insanlar, kâfir olacak diyen ham hocalar gördük, biz onları Allah´a (cc) havale ettik, elbet bir gün hesap verecekler.

Bir de kardeşine zulmedeni alkışlayan, çanak tutan, laf taşıyan fitne bazlar vardır. ?Nemmamlar cennete giremez? buyuran Peygamber´i (sav) hiç hatırlamazlar. Gıybeti sakız gibi çiğner, iftiralar atar, kardeşlerin arasını açar, adeta iki bacaklı şeytanlardır onlar. Hâlbuki Rabbimiz; ?Müminler ancak kardeştir öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin Allah´a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.? (Hucurat Suresi ? 10 )

Allah (c.c) kardeşlerinizin arasını bulun buyururken, onlar ateşe benzin döker, ateşe körükle gider onulmaz yaralar açarlar.

O halde şu ayeti hayatın merkezine koymalı Müslümanları ?Ey iman edenler size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.? (Hucurat Suresi ? 6)

Araştır soruştur, tek taraflı hüküm verme, adaleti gözet kul hakkına girme, hesabı ağır olur ama inanmak istediğini arayan, yalan ve suizanla bulur, kardeşine zulmeder, fasıklıkla, nifakla, küfürle itham eder. İslam kardeşliğini mahveder. Dünyayı ahirete tercih eder, nihayetinde o nifak ve küfür ithamlar, onda yoksa kendisine döner ve mahvolur, fasık olur, kâfir olur buyuruyor Allah´ın Resulü (sav) neuzubillah...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?