USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KISA KISA SEÇİM NOTLARI

30-06-2018

"Yenilen pehlivan güreşe doymazmış" misâli, her seçimlerin öncesi "bu sefer tamam" nidalarına alıştığımız CHP´nin, hamdolsun yine yerlerde süründüğü ve sağ partilerin kazanmasına alıştığımız, artık klasik hale gelen bir seçim daha yaşadık. ´Hayırlar getirsin´ dualarımızla, 24 Haziran seçimlerinin bir analizi ile ilk yazımızda sizlere merhaba demenin hazzını yaşamak isteriz.

KAZANANLAR

* İmanlı ve vatanperver nesil yetiştirmek aslî görevleri olduğu halde, bir çok çevre tarafından siyasete karışmamaları gerektiği palavralarına itibar etmeyerek, "İsrail, ABD, İngiltere, Fransa gibi ülkemize düşman devletlerin karıştığı seçimler, seçim olmaktan çıkıp artık apaçık bir iman-küfür savaşı olmuştur, o halde bizim de safımızı belli etmemiz gerekir" diyerek, net cümlelerle Cumhur İttifakı´na destek veren gerçek, hakiki cemaat önderleri, gönüllerin sultanları.

* Senelerce dile getirilen "gönlümüzde iki kişi var ama sadece bir kişiye oy verebiliyoruz" sözünü, kendisine verilen ilk fırsatta sandığa yansıtarak, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile genel seçimleri ayrı ayrı değerlendirerek her iki lideri de zirvelere taşıyan necip Türk milleti.

* Siyasî hayatında seçim kaybetmek nedir bilmeyen, 14. seçim zaferinde de yine oy oranını yükselterek kazanan Recep Tayyip Erdoğan.

* Yapılan her araştırmada "bitti" denilen, bir tek analizde bile oy oranının çift hanelere çıkabileceği söylenemeyen, hatta tek başına seçim barajına aşarsa "anıracağını" bile söyleyenlere rağmen, yine herkesi şaşırtıp Ülkücü Hareket´ in liderliğini perçinleyen Devlet Bahçeli.

 

KAYBEDENLER

* Yaklaşık 40 senedir terörle içi içe yaşayan bölgelerine çok ciddi manada yatırım yapılan ve teröristlere üst üste ezici darbeler vuran devlet anlayışına rağmen, halen daha %50-80 aralığında anormal bir destekle HDP´ye oylarını verebilen Güneydoğu seçmeni.

* Kardeş hukukuyla kendisini seven, koruyup gözeten Recep Tayyip Erdoğan´a karşı, rakip saflarda alenen nabız yoklayan Abdullah Gül.

* Senelerce uğrunda mücadele sarfettikleri başörtüsüne "unsur" diyen Temel Karamollaoğlu ve hatalarla, günahlarla dolu onlarca sözüne itiraz edemeyen Saadet Partililer.

* Mükemmel bir buluşla, Osmanlı´nın Kayı Boyu bayrağını partisine amblem yapan, yine mükemmel bir anlayışla ´İYİ´ adını bulan ve 28 Şubat´ı yaşayan maneviyatçı kişilerin gönlünde müstesnâ bir yeri olan, ancak kariyerine yakışmayacak bir yanlış yaparak, zıt bir cephe olan CHP´nin yanında yer alan, Halk Tv isimli solun iflah olmaz yayın organı bir kanalda sürekli servis edilmeyi içine sindirebilen Meral Akşener ile seçmenleri.

 

SEÇİMİN KOMEDİLERİ

Temel Karamollaoğlu, eşi ve kızıyla oy kullandığı sandıktan iki tane oy alabildi !

Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için 110 bin imza toplanan Doğu Perinçek´e sandıktan 98 bin oy çıktı !

2015 seçimleri öncesinde "Ak Parti yine %49 oy alırsa köyüme gider tavuk beslerim" diyen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı olduğunda seçimi %52.5 ile kazanan Erdoğan´a karşı, tavuk besleme vaadinde bulunduğu kendi köyünde bile yarı yarıya geride kaldı !

CHP seçmeni tarafından seçim öncesi "patates soğan, güle güle Erdoğan" sloganları atılıyordu, şimdi Kemal Kılıçdaroğlu´da, Muharrem İnce´de kulvarlarında rakiplerinin aşırı derecede gerisinde kaldıkları için gönderilmek üzereler !

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?