USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kötü Alışkanlıklardan Korunmak

08-01-2019

Ferdi olarak bu alışkanlıklardan korunmanın yolları;

Kötü arkadaş aslında yoktur. Kötü alışkanlıklar vardır. Kötü alışkanlıklarda olan kişilerden kötülüğe sevk eden yerlerden uzak durmalı boş vakitlerimizi spor yaparak kitap okuyarak değerlendirmeliyiz.

Bir takım problemlere ailemizin ileri gelenleri ile anne, baba, ağabey ve çok iyi arkadaş sıkıntılarımızı sorunlarımızı paylaşarak onların tecrübelerinden bilgilerinden faydalanarak kendimize bir yön çizmemiz gerekir.

İnternet, televizyon, telefon ve tablet bu tür iletişim araçlarında yer alan sigara, alkol, uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklara özendirici görsel ve işitsel yayınlardan alabildiğine kaçmalıyız.

Bizler birer fert olarak kendimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumalıyız. Ayrıca kötü alışkanlığı olanlarda uyarmalıyız. Çünkü kötü alışkanlıklar sadece bireye değil o bireyin veya bireylerin davranış bozuklukları aracılığıyla toplum huzuruna da zarar verir. ALLAH (cc) bir ayetinde şöyle buyurmuştur.

?Onlar Allah´a ve ahret gününe inanırlar. İyiliği emrederler, kötülükten alikoyarlar. Hayır, işlerinde birbirleriyle yarışırlar. İşte onlar iyi insanlardır." Âl-i ımran süresi,114.ayet

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUNMAK IÇIN AİLEMIZE DÜŞEN GÖREVLER;

Aileler çocuklarını küçük yaştan itibaren iyi bir eğitim iyi bir terbiye iyi olan kişileri örnek göstererek saygı ve sevgi içerisinde büyütülmelidir.

Yine aileler çocuklarına davranışlarıyla örnek olmalıdır.

Aileler çocuklarını sürekli gözetim altında takip etmeleri arkadaş çevresinde yaptıkları işleri gittikleri yerlerden haberdar olmalı yanlışlarını gördüklerinde baskıcı olmadan düzeltmeleri gerekir.

Ülkemizde çocukları ve gençleri kötü alışkanlıkların zararları hakkında bilinçlendirmek onları bu tür kötülüklerden korumak için okullarda, tiyatrolarda televizyonda eğitici çalışmalar ve organizasyonlar yapmak gerekir.

Çocuklarımıza ve gençlerimize kültürel alanda kütüphanelerde sportif faaliyetlere yönlendirmek gerekir.

Her yapılan bir hata gelecekte o bir hatayı ikiye katlar. Son söz olarak

İYİ BİR FERT İYİ BİR TOPLUMDUR. İYİ BİR TOPLUM GELECEĞE BİR YATIRIMDIR?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?