USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kültürümüzü çalan diziler

03-03-2017

Şimdi eğip bükmeden, eğilip bükülmeden doğruları söylemenin tam da vakti. Farkında mısınız televizyonda sürekli yeni dizilerin reklamı yapılıyor. Gün geçmiyor ki karşımıza yeni bir dizi çıkmasın. Kah dönem dizileri, kah gençlik, kah aile dizileri... Bu diziler ülkemizde büyük bir kültür erozyonuna neden oluyor. Bizi kültürümüzden uzaklaştıran dizilere öyle bir bağlanmışız ki planımızı  programımızı bile dizilere göre yapar, hatta gittiğimiz yerde bile o sihirli kutudan vazgeçemez olmuşuz. Ayrıca bu dizilerin geneli de bizim aile yapımıza ve kültürümüze tamamen terstir.
Dizilerde adeta aşk adı altında türlü türlü gayri ahlaki durumlar her şeyden üstündür imajı veriliyor. Evli bir insanın eşini aldatması, gayrimeşru çocuklar, öğretmenlerine kafa tutan serseri gençler, namus cinayetleri ve daha neler neler... Bunların hepsi dizilerimizde olağan bir durummuş gibi gösteriliyor. Bir de romanlardan uyarlanan diziler var tabi. Yazarların mezarında kemikleri sızlıyordur herhalde. Peki ya  sözde tarih dizilerine ne demeli. İnsanımız biraz araştırma yapsa o tarih düzmecelerine de inanmayacak. Masum dediğimiz aile dizilerinde bile sürekli bir yalan söz konusu. Azar işitmemek için babalara, aile büyüklerine yalan söylenebileceği anlatılıyor. Bazı dizi karakterleri ise sıkıntılı zamanlarında hemen alkol ya da sigaraya sarılıyor. Ne kadar acı birbirleriyle konuşan aile bireyleri günden güne yok oluyor maalesef.  Bir zamanlar yadırgadığımız  sevgililik durumu artık normalleşti. Öyle ki sevgilisi olmayanları arkadaş çevreleri dışlar vaziyette. Hele o en değerlilerimizden, kutsalımız  olan evlilik müessesemizi ayaklar altına alan isim bile bulmakta zorlandığım "evlilik programı" adı altındaki rezillikleri  hiç dile getiremiyorum.  Unutmayalım ki bugünün dünyasında televizyon masum bir araç değil, aksine güçlü bir silah. İyiye doğruya güzele kullanmak yerine ne yazık ki kötüye ve yanlışa kullanılır oldu. İnsanlar  güne dizilerle başlıyor, geç vakitlere kadar da ekran başında kalıyorlar. Sonunda da bakış açısını ve yaşam tarzını ekranlardan öğrenen bir nesil ortaya çıkıyor. Eğer bir an önce milli ve manevi değerlerimize dönmezsek, tabiri caizse fabrika ayarlarımıza dönmezsek, pek çok olumsuz durumla karşılaşacağız.
Şunu da önemle belirtmek gerekir ki söylemek istediğimiz kesinlikle hiçbir TV programı ya da TV dizisi izlemeyin değil. Demek istediğimiz izlerken içeriğe dikkat edip seçici olmamız gerektiğidir. İnşallah iyiye doğruya yönlendiren olumlu diziler,  yayınlar çoğalır da güzel gelişmelere vesile olur diyelim...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?