USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

LİGİN İKİNCİ YARISINA HAZIR MIYIZ??

18-01-2018

İlk yarı performansıyla ses getirmeye çalışan yiğidolar, zaman zaman eleştirilerin odak noktası oldu. Özellikle Teknik direktör Samet AYBABA eleştirilen en çok isimlerin başında geldi. Oynattığı futbol anlayışı ve oyuncu tercihleri konusunda, yaptığı hatalarla gidip kalması konusunda çokça konuşuldu. Her şeye rağmen topladığı 26 puanla şimdilik bu eleştirileri rafa kaldırmış oldu. Devrenin bitimiyle birlikte ara transferde kimlerin gideceği aşağı yukarı belli iken, hangi oyuncu ya da oyuncuların transferler edileceğini herkes merak beklemektedir. Ligin son maçından sonra Teknik direktör Aybaba  Sol bek, kanat oyuncusu ve 10 numaraya ihtiyaç olduğunu dillendirmişti. Ancak kulübün ekonomik durumu göz önünde bulundurulduğunda çok büyük bir beklentiye girilmemesi gerektiğini de satır arasında söylemişti. Son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden Robinho´nun transferiyle ilgili ciddi bir kampanya yürütüldü. Ama bugüne kadar somut bir adım atılamadı. Şu ana kadar yapılan tek resmi sözleşme imzalayan Karabükspor´dan alınan Romanyalı stoper Raul papp oldu.

Takımların kadro kalitelerine bakıldığında ligin ikinci yarısında sıralama ciddi anlamda değişecek gibi. Özellikle Gençlerbirliği bulunduğu konumdan yukarılara doğru bir hamle yapacaktır diye düşünüyorum. Karabükspor ve Osmanlıspor ligin misafir takımlarından. Lige veda edecek 3. takım çok zor bir periyottan geçecektir. Üst sıralarda kapanmayacak gibi görünen 9 puanlık farklar bir anda kapanarak ligin zirvesini nasıl değiştiriyorsa, orta ve alt sıralarda ki takımların puan farklarının da kapanabileceği gerçeğini ortaya koymaktadır. 37 puan barajı ligin alt sıralarını ilgilendirecektir.

Sivasspor´un ligde ki sıralaması ne olur?..

Ligin ilk yarı performansına bakıldığında, iç saha da 16 puan dış sahada ise 10 puan toplayan Yiğidolar, ikinci yarısında yapacağı önemli bir transferle (özellikle 10 numara) ligi ilk beş takımın içinde bitirme ihtimali yüksektir. Ancak unutulmaması gereken en önemli faktör, Teknik Direktör Aybaba´nın ikinci yarı performansının nasıl olacağıdır. Antalya kampının nasıl geçtiği ve ne derece verimli olduğu Pazar günü oynanacak Akhisar maçıyla kendini gösterecektir.

Devre arası transferler takıma ne kazandırabilir?

Ara transfer birçok takımın olduğu gibi Yiğidoların da can simidi rolünü üstlenmiş gibidir. Yanlış bir anlayış ülkemiz futbolunda hüküm sürmektedir. Bilinmelidir ki takımlar ara transfer sürecinde katkı sağlayan futbolcularını mümkün olduğunca kadrosunda tutmak için çaba gösterirler. İki nedenle kadrosunda ki futbolcuyu gönderir. Birincisi yüksek maliyetle kulübüne katkı sağlayan futbolcuları(Beşiktaş-CENK TOSUN) İkincisi ise herhangi bir fayda görmediği futbolcuları ( ERGİN KELEŞ). Transfer yapacak takımlarda bütçesine göre hareket eder.

Samet AYBABA ne demişti ? Kulübün bütçesini de göz önünde bulunduracağız?. Kulübümüzün bütçesi maalesef yıldız bir oyuncu transferine imkân veremediğine göre, beklentilerimizi yüksek tutmamak gerekecek gibi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?