USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Limon Her Derde Deva

19-02-2020

Limon C vitamini bakımından çok zengindir. Bu nedenle antioksidan etkiye sahiptir. Hastalanan hücreleri sağlıklarına tekrardan kavuşturmanın yanında, vücudumuzu toksin gibi atıklardan temizler. Mide, akciğer, cilt ve pankreas kanserini önlediği konusunda bazı araştırmaların olduğu söz konusudur. Bunun yanında yemeklerde düzenli şekilde kullanıldığı zaman, stresin azalmasına yardımcı olur.

Böbreklerde taş oluşumunu engellediği gibi var olan taşların da dökülmesine yardım eder. Böbrek ve mesanenin pH değerlerini yükseltip daha sağlıklı çalışmalarına fayda sağlar. Kanın pıhtılaşması için uzmanlar tarafından sürekli önerilen bir besindir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde çok büyük bir görev görür.

Limon kabuğunun faydaları

Limon sadece suyuyla değil, kabuğuyla da sağlık deposu bir besindir. Limon kabuğu yemenin faydaları bunu kanıtlıyor. İşte limonun kabuğunu yemenin kanıtlanan faydaları;  kalp problemlerinin önlenmesinde vücutla beraber çalışma sergiler. Kemiklerin sağlığı için faydalıdır. Ağzın hijyenini korumada yardımcıdır.  Zayıflama için kullanılabilecek en doğal besinler arasında yer alır.

Limon hangi hastalıklara iyi geliyor?

- Akciğer, karaciğer ve kalp hastalıklarının önlenmesine yardımcıdır. Ancak aşırı limonu tüketildiğinde kanda pıhtılaşma oranı artabilir. Bu kalp için biraz tehlike oluşturur. Tüketirken bu hususu göz önünde bulundurun.

  Dişlerin çürümesine engel olur. Vücudun çabuk yaşlanmasını önler.  Limon hangi hastalığa iyi gelir denildiği anda akla ilk gelen antibiyotik özelliğidir. Dolayısıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesi sayesinde, enfeksiyon kapma riskini minimum düzeye indirir. Grip ve türevi hastalılarla mücadelede kullanılabilir. Hücre yenilemesine yardımcı olur. Vücudun her zaman diri kalmasını sağlar. Kemik hastalıklarının oluşumunu engelleyici özelliklere sahiptir.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?