USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MEB´deki Bürokratlarımıza Ne Oldu!

28-09-2018

Önceki günkü  ?MEB´de Sivaslı Bürokrat kalmadı? konulu haberimiz oldukça ses getirdi.

Çok sayıda hemşerimiz haberle ilgili beni arayıp haberin doğruluğunu ve içeriğini sordu. Ben de ismi geçen ve hemşerimiz Sayın İsmet yılmaz Beyle ilgili göreve getirilen Sivaslı Bürokratların yeni Bakan tarafından görevlerinden alındığını ya da böyle bir tasarrufta bulunulduğunu söyledim.

Bu konuyu ben de önemsiyorum. Çünkü konu Sivas, Sivaslılar ve Sivasspor olunca biz tarafız. Tabii ki, ölçümüz devletimize en güzel şekilde hizmet etmek ve faydalı olabilmek. Ancak büyük tablonun yanında Sivas´ta bizim için elzem konuların başında geliyor.

Yaşadığımız şehrin, doğup, büyüdüğümüz ve doyduğumuz olan bu şehre, derin kök ve bağlarla bağlı olduğumuz Sivas´ı düşünmek ve hizmet etmek bizim de boynumuzun borcu. Dediğim gibi sadece bizim, gazete olarak değil, sorumluluk merciindeki herkesin görevi olması gerekir. Hatırlarsanız. Sayın İsmet Yılmaz Bey, Mili Eğitim Bakanı olduktan sonra bazı hemşerilerimizi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde değerlendirip, bazı tasarruflarda bulunması sonrasında ?Oda Tv´de? bir köşe yazarı, köşe yazısında konuyu lakayt ve küçük düşürücü bir üslupla gündeme getirmişti.  Ve o yazar ne demişti? Daha doğrusu ne demek istemişti? Özet olarak söylüyorum, ?Sokaktan geçen her Sivaslı Milli Eğitim Bakanlığında bürokrat oluyor? diye biraz da konuyu güya yukarı mercilere duyurmak istiyormuş gibi belli yerlerden sipariş edildiği her satırından anlaşılan bir yazı yayınlanmıştı.

Ben o zaman da bu konuyu gazetemizde gündeme taşımış ve Sivaslıların da en az diğer iller gibi mesela Trabzonlular, Diyarbakırlılar, Antepliler, Rizeliler, Malatyalılar gibi bu şehirleri çoğaltabiliriz. Burada ismi geçen şehirleri sadece örnek olarak veriyorum bunu da anti parantez açıklamak isterim.  Her bakanlıkta görev alma ve çalışma haklarının olduğunu söylemiştim. Yani bir bakanlığı Sivaslılar ele geçirdi bizi yerimizden etti demek herhalde ne akla sığar, ne de mantığa sığar.

 Demem o ki, şimdi de bu hemşerilerimiz bir başka ?Bakanın? tasarrufuyla görevlerinden alındı. Demek ki, siyasetin doğasında bunlar var.  Ama şu var. Bu hemşerilerimizle ilgili bazı kesimlerin ileri geri konuşması da doğru değil. Ben duyuyorum, kulağımıza geliyor. Hatta bazıları bizatihi bunlar neden alındılar ki? Noldu da Bakan aldı? Tarzında sorularla muhatapta olmuyor değilim. Yani aslında bir gerekçe yok. Sadece yeni Milli Eğitim Bakanı böyle bir tasarrufta bulunmuş hepsi bu. Bunu böyle değerlendirmek lazım. Yoksa hepsi bildiğimiz, tanıdığımız insanlar. Geçmişte bulundukları değişik kademelerde de aslına bakarsanız pek çoğu başarılı olmuş insanlar. Ama işte dedik ya siyasetin doğasında bunlar var.

Önemli olan bulunduğunuz görevde memlekete hizmet etmiş olmanız. Bence asıl kıstas bu olmalı. Ha şunu sorgularım bu insanlar Sivas´a yeterince faydalı olabildiler mi? Bunu gelin hep beraber sorgulayalım. Çünkü bazı şehirlerin üst düzey lobicilik ve hemşericilik yaptıklarını biliyoruz. Ankara´da nefes alan kime sorsanız benim dediklerimi teyit eder. Ha unutmadan yeni dönemde 3 Bakan Yardımcımızın olduğunu unutmamak lazım. Önemli olan Bakan yardımcılarımızın ve siyasilerimizin Sivas´la ilgili neler yapabiliriz, bu konuyu enine boyuna oturup, konuşmak ve Sivas´a somut hizmetlerin gelmesini sağlamamız lazım?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?