USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MUTLU VE UMUTLUYUM

08-11-2017

Maç iki yanlış penaltı kararı ile 1-1´lik skorla başladı diyebiliriz. Galatasaray-Fenerbahçe maçında vermediği penaltılarla eleştirilen Cüneyt Çakır, bu maçta oldukça basit iki penaltı çaldı.

1-1´lik skorla birlikte daha yarı sahasına çekilen Konya karşısında muhteşem hücum yapan bir Sivasspor vardı. Maçın temposu tamamen Sivasspor´un elindeydi. Orta alandaki başarılı pas oyunu Konyaspor´un top kapmasını engelliyor ve Sivasspor´u istediği zaman atağa çıkarabiliyordu. Bu kadar doğru pas oyununun gerçekleşmesi de N´Dinga ve Rybalka´nın başarılı performansından kaynaklandı. 3. bölgeye hızlı atak geçişleri yapan Sivasspor, özellikle Emre´nin zaman zaman ağır kalması sebebiyle çok net denilebilecek fırsatlardan yararlanamadı.

İKİNCİ YARI MUHTEŞEM

Sivasspor, ikinci devreye ilk yarıya oranla daha tempolu, 3.bölgede daha hareketli başladı. Arka arkaya net fırsatlarda buldu. Tam bu anlarda Samet Aybaba Hakan Arslan yerine Mert Hakan´ı alarak daha ofansif bir kadroya döndü. Çok geçmeden taraftarının da desteğini arkasına alan kırmızı beyazlılar Kone ile golü buldu. Geriye düştükten sonra ofansif bir anlayış benimseyen Konyaspor savunmasında ciddi boşluklar verdi. Farkı arttırma fırsatını ise Sivasspor resmen geri çevirdi ve maç 2-1 sona erdi.

CÜNEYT ÇAKIR

YİNE İYİ DEĞİLDİ

Sezon başından beri formsuz bir performans grafiği çizen Çakır, bu maçta da iyi değildi. Özellikle verdiği iki penaltı kararının da doğru olmadığını düşünüyorum. Futbol bir temas oyunudur diyerek kolay penaltı çalmam diyen Çakır´ın düdüğü ağzına çok kolay gitti.

İYİKİ AROUNA KONE VAR

Sezon başından bu yana başarılı bir performans ortaya koyan Kone, taraftarın beklentisini boşa çıkarmadı. Takımın en golcü oyuncu konumunda bulunan Fildişi forvet, Sivasspor´un tartışmasız en büyük hücum kozu konumunda. Hava hakimiyetinin yanı sıra top tutma konusunda da başarılı olan Kone, orta sahaya da sıkça yardım ediyor.

İŞLER DAHA DA ZORLAŞACAK

Evet ilk 11 haftayı muhteşem geçtik ama şimdi fikstür daha da zorlaşacak. İlk yarının bitmesine 6 maç var ama ne 6 maç. Sırasıyla Fenerbahçe, Trabzon, Gençlerbirliği, Başakşehir, Alanya ve Beşiktaş? Kabul etmek gerekirse oldukça zor bir fikstür. Bu zorlu maç takviminden önce Milli takım arasının geliyor olmasını bir fırsat olarak görüyorum. Öyle ki bu milli arada Samet Aybaba ve öğrencilerinin daha fazla çalışarak var olan eksiklerini yok edecek ve rakiplerinin karşısına en iyi haliyle çıkacaklarından eminim. Ben Samet Aybaba´nın bu takımından umutluyum?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?