USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NASIL MİLLETVEKİLİ İSTİYORUZ?

19-06-2018

Her seçim yeni bir heyecan, yeni bir ümit, yeni beklentilerle doludur. Siyasetçilerin üslupları milletimizi endişelendirmekte, kavgadan vazgeçmelerini kendilerini ve projelerini anlatmalarını milletimize sevgi ile hitap etmelerini beklemekteyiz. Ülkemizin sorunları; işsizlik, terör, pahalılık, eğitim, sağlıktaki olumsuzluklar, yargının zedelenmesi ve adaletsizliklerdir.

 Siyasi partilerimizden ve seçilecek vekillerimizden isteklerimiz:

Peygamberimiz; ?´Ümmetimde iki sınıf insan vardır. Onlar iyi olursa toplum iyi olur, onlar kötü olursa toplum da bozulur. Onlar; idareciler ve öğretmenlerdir´´ der. Vekillerimiz; kendilerinin vekil, milletimizin asıl olduğunu asla unutmamalıdır.

Allah : ?Ey Muhammed, sen güler yüzlü, tatlı sözlü olmasaydın yanında kimseyi bulamazdın? buyurmaktadır. Milletvekillerimiz  yumuşak üsluplu, güler yüzlü, tatlı sözlü, birleştirici olmalı, milletimize sevgisini ve saygısını sunmalı, insanlarımızı ötekileştirmemeli, seçildiklerinde sadece partilerinin değil, Türk Devletinin ve Türk Milletinin tümünün vekili olduğunun bilincine varmalıdır.

 Vekillerimiz eleştirilere tahammüllü olmalı, farklı düşüncelere saygı duymalıdırlar. ?BİR YERDE HERKES AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORSA ORADA HİÇ KİMSE DÜŞÜNMÜYOR DEMEKTİR?  doğrultusunda farklı görüşlere önem vermelidir. Demokrasimiz, en güçsüz bireyin, en güçlü kişi veya kurumlar karşısında bile, başına hiçbir kaza-bela gelmeyeceğinden emin olarak, sistem içinde, haklarını arayabildiği ve alabildiği düzeye getirilmeli, adalet herkese eşit uygulanmalıdır.

Vekillerimiz, yüce dinimizi politikaya alet etmemelidir.

Demokrasiler ileri düzeyli toplumlar, ileri eğitim, kalkınmış ekonomiler, STK´ların görüşlerine önem verilmesini ister. Halk, STK´lar aracılığıyla yönetime fikir olarak katılırlar. Vekillerimiz, STK´ların fikirlerine değer vermeli, istişare kültürü yaygınlaştırılmalıdır.

Devlette vizyon yoksa, halkta vizyon olmaz.  Vekillerimiz vizyon sahibi olup etrafına ışık saçmalıdır, bilim adamlarını, iş adamlarını harekete geçirmelidirler. Vekillerimiz önder olmalıdır. İlimizde ortak akıl oluşturulmalıdır. Bütçe ve bakanlıkların planlamalarında vekillerin ilimiz için teklif ve projeleri olmalıdır. İlimizin kalkınması için proje ve kaynak bulmada liderlik yapmalıdır.

Vekillerimiz; menfaat oluşturan, rant, iş, imkan dağıtan, iş takibi yapan olmaktan çıkmalı. ilimizdeki yatırımları teşvik eden, denetleyen, değerlendiren olmalıdırlar.

Partiler işsizliğe nasıl çare bulacaklarını, projelerle anlatmalıdırlar. İşsizliğe karşı topyekûn devlet ? millet el ele seferberlik ilan edilmeli, işsizlikle mücadele acil eylem planları oluşturulmalıdır. Tüketen toplum yerine üreten ekonomi modeli hazırlayarak üreten teşvik edilmeli, rantiyelere değil şantiyelere destek paketi hazırlanmalıdır. Bilimsel çalışmalar öne çıkarılmalıdır.

Vergi oranları adaletli olarak dağıtılmalıdır. Ülkemizde altın ve pırlantanın KDV´si sıfır iken günlük ihtiyaç maddelerindeki KDV oranı %18 yanlışlığı düzeltilmelidir.

Türkçeyi koruma kanunu çıkarılmalı, eğitim ve öğretimde Türkçenin dışında başka dille eğitime izin verilmemeli, milli birliğimize hassasiyet gösterilmelidir.

Emekli maaşı ve asgari ücretin insan onuruna yakışır olması sağlanmalıdır.

Siyasi partiler kanunu acilen değiştirilmeli, memura siyaset ve yönetime katılma hakkı verilmelidir.

 Karlı kamu işletmelerinin özelleştirilme furyasıyla yabancılaştırılmasına son verilmelidir.

Eşit işe eşit ücretle memur maaşlarında adalet sağlanmalı. Gururumuz; Türkiye´nin dolar milyarderi sayısının Japonya´dakini geçmek değil öğretmen maaşlarını yoksulluk sınırının üstüne çıkarmak olmalıdır.

 Siyaseti boğan şeylerin başında, devlet erkinin kişisel, ailesel menfaatler istikametinde kullanılması gelmektedir. Vekillerimiz devletin imkanlarını adaletle millete kullandırmalıdır.

 İnsanlığın büyük düşmanı ve ölümcül hastalığı, devlet yöneticilerinin kavgacı düşünceleridir. Vekillerimiz devlet yönetiminde yaraları kaşıyarak değil, sarıp sarmalayarak iyileştirmelidir.

Adalet, diyanet siyasallaştırılmamalıdır, bunlar siyasallaşırsa devletimizin birliği zedelenir. Adaletten, diyanetten, eğitimden, sağlıktan, güvenlikten siyasiler ellerini çekmelidir. Emanetler ehline verilmeli,  adalet, diyanet, eğitim, sağlık, güvenlik konusunda devlet politikaları uygulanmalıdır.

SİYASET, RANT PAYLAŞMA VE DAĞITMA ARACI OLMAMALI, SİYASETÇİLERİN AMACI ALLAH RIZASI İÇİN  MİLLETİMİZE HİZMET OLMALIDIR.

Vekiller, akıl veren değil Türk Milletinden akıl alan olmalıdır. Milleti hor gören değil, Necip Türk Milletinden akıl alan olmalıdır, milletin sesine kulak vermelidir. Milletin seviyesine inen değil, Türk Milletinin seviyesine çıkabilen olmalıdır. Vekiller milli olmalı, Türk Milletinin değerlerine ters düşmemelidir.

Necip Türk Milletinin ferasetine güveniyor, vereceği karara saygı duyuyoruz.

 Seçimlerinin ilimize, ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?