USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NECMETTİN ERBAKAN İSMİ YAŞATILACAK

11-04-2017

Sancaktepe Belediyesi, adına yakışır bir güzellikte; NECMETTİN ERBAKAN KÜLLİYESİ adı verilen bir kültür sitesi yaptı. Bu Muhteşem Külliyenin açılışı, Bizzat SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN tarafından, coşkulu bir kalabalığın katılımı ile; açıldı. Açılış anında, geçmişe ait; iz bırakan derin hatıralarımız canlandı.

Gayet geniş bir alana sahip olan külliyenin, en dikkat çeken tarafı; ferah ve dinlendirici olmasıdır. SAYIN BAŞKAN İSMAİL ERDEM tanıtımını yaptığı külliyeyi, şöyle ifade etti. Kültür ve sanata verdiğimiz önemin bir gereği olarak; önemli bir yatırımı bölgeye kazandırdık. Toplam 5 bin metrekarelik büyük bir alana kurulan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesini İstanbul´a kazandırmış, bulunmaktayız.

Bu eser, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan kültür ve sanat merkezimiz; İstanbul´un kültür tarihi için de, büyük bir kazanım olacaktır. Mimarisi, köklerimizden etkilenerek, yapılmıştır.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi, dikdörtgen bir bina şeklinde inşa edilmiştir, içinde avlu bulunmaktadır. Merkezin içinde büyük bir kütüphane ve sahaflar çarşısı da yer almaktadır. Toplam 5 bin metrekare alanı kaplayacak merkezin iç bölümü; Bin 500 metrekare olacak şekilde, dizayn edilmiştir.

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ; Recep Tayyip Erdoğan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi´nin Açılış Töreni´nde yaptığı konuşmada, külliyenin Sancaktepelilere hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ı rahmetle ve minnetle yad ettiğini ifade etti.

Külliyenin mimari tasarımı ve müştemilatıyla Sancaktepe´ye ve taşıdığı isme layık bir eser olduğunu kaydeden Erdoğan, camisi, kapalı otoparkı, konferans ve sergi salonları 70 bin kitaplık kütüphanesi, anasınıfı, gençlik merkezi, kadın merkezi, sanat atölyesi, bilgisayar sınıfı, el sanatları satış dükkanları ve müftülük hizmet binasıyla külliyenin; ilçenin bir çok ihtiyacını karşılayacağını anlattı. Külliyenin mimarisinin Selçuklu ve Osmanlı estetiğiyle, bugünkü mimariyi bünyesinde başarıyla taşıdığını dile getiren Erdoğan; uzun yıllar Sancaktepelilere hizmet vereceğine inandığını söyledi.

Bu gösterişli açılıştan sonra; Külliye halkın ve İstanbulluların, hizmetine girdi.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç hissettiğimiz şu günlerde; Kültür ağırlıkl yapılanmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hissediyoruz. Arif olan insanlara ihtiyacımız, vardır. İrfan meclislerine ihtiyacımız, vardır... Böyle biline...

Bu eserin ortaya konması için; emeği geçen herkesten, ALLAH razı olsun. Hayırlı hizmetlere vesile olsun. Son dönemlerde, kültür hazinelerine sahip çıkmak adına yapılan, tüm çalışmaları; yürekten destekliyorum.

Rahmetli Erbakan Hocamızın, yaşadığı dönemlerde, beraber olduğumuz zamanların, hafızamda canlanması, gönlümüzü burktu. Hele bir tanesi çok önemliydi. Rahmetlik Hanfendinin evimize kadar gelerek; bize geçmiş olsun dileklerinde bulunması; gözlerimin önüne geldi. Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın, aile efradının hanemizi ziyaret edecek kadar, hatıralarla dolu geçmiş zamanı, hatırladığımızı; bu vesile ile, aktarmış olalım. Yine, yıllar, yıllar önce; Mili Cephe Hükumetleri zamanında; Sivas MTTB yönetimi olarak,  Kadim dostum, Abdulkadir kardeşimle, özel kalemine kadar, giderek görüşme şansımız olmuştu... Son olarak; Sivas mitinginin acı ve tatlı hatıraları, gözümün önüne geldi. O günlerde heyecanını paylaşmış olduğumuz; tüm ahirete göçmüş kardeşlerimi rahmetle, anıyorum.

Güzel günlerdi. Hesap, kitap, yoktu. Samimiyet, ihlas, dostluk, gayret, ortak gayede buluşma ve inandığı davayı yüceltme çabası vardı. Ne mutlu bugün hala; aynı duygularla, çalışan, gayret gösteren insanlara?
Bu arada, aynı zamanda hemşerimiz olan Mehmet Varısın KİTABEVİ mağazasını, kapatmaya karar vermiş olmasını, üzüntüyle öğrendim. Gönül isterdi ki; böyle mekanların hayatiyetini devam ettirmesi için de; destekler verilse; bu mekanlar hayatiyetini devam ettirirdi. Belediyelere buradan önerimdir. Hayırlı bir hizmet olur.
Sancaktepe Belediyesinde, başkan yardımcısı olarak görev yapan, bu alanda gayretli çalışmalara imza atan, aynı zamanda; hemşerimiz, eğitim öğretim yıllarından kardeşimiz olan; MEHMET GENÇ beyi, bu çalışmalarından dolayı, kutluyorum.
Memlekete, Millete hizmet etmiş insanların; adlarının böyle eserlerle yaşatılmasını yürekten destekliyorum. Emeği geçenlere teşekkürler. Vefalı olmak, çok güzel bir davranıştır....
    Selam olsun, tüm hesapsız, karşılıksız; saf ve temiz duygularla gayret gösterenlere? Durmadan, usanmadan idealleri için, çalışanlara? Karşılığını Yüce Rabbimden bekleyenlere... Tam tersi olarak; hesabını, karşılığı başka hesaplar üzerine kuranlar ise; yazıklar olsun... ALLAH hepinizden razı olsun?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?