USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Nereye Gidiyoruz

21-12-2019

Son on sekiz ayın analizini yaparsak çıkan sonuç iş yeri kapatma icra takibi intihar sinir hastalıkları vakaları boşanma ve alacak verecek tartışmaları hat safhada çoğaldı neden mi dersiniz?

        İş yerleri kapanıyor ticaret yok veya yok gibi asgari ücretli elektrik ve doğalgaz zammının altında eziliyor asgari ücrete gelen zam akabinde dertten içilen sigara paketine verilen zam aynı gün emanet olarak eridi.

         Bürokraside görevli olan hep akıllı hiç bilmediği yok iş bulamayan suçlu esnaf saten kaba veya yanlış, yatırım veya işi bilmiyor kabahatli, hiçbir görevli acaba ben de bu durumda olsam ne yapardım deme düşüncesi yok yok yok?

        Dahası var şimdi trafik zammını yazsam ya bırak hata yapanlar ödesin deriz sonra da konuşurken kul yanılır hata yapar der iman göstergesi yaparız.

         Düşünün bir asgari ücretli şoför kamyona bindi yolda hata ya oldu mutlak olmadı diye bir şey yok radarı 1 km geçti 4002 TL´yi verince bu parayı ödeyebilmek için efkâr dağıtıp alkol ve sigaradan başka ne yapabilir saten onlarda yılbaşından sonra afaki zam bekleniyor?

        Şimdi diyecekler ki ya sigara içen içmesin alkol alan almasın peki ben de soruyorum? Sigara içiren alkol aldıranlarda biraz verdiği aylıkla verdiği cezalara baksın tek taraflı pencereden bakınca hep yönetenler biliyor ve haklı.

         Yo arkadaşlar kazın ayağı öyle değil ceza gerçekten ceza olarak yazılacaksa şoföre tuzak kurulmaz trafik kurallarına göre yol, trafik lambaları, üş geçitler, çevre yolları işte o zaman haklı olursun sen yol boyu köy belde yapmışsın üş geçit koymamışsın çevre yolunu ayırmamışsın vay meskûn mahal meskûn mahalse üst geçidini yap veya çevre yolunu yaparsın meskûn mahalli ayırırsın alkol hariç aylık kazancın mesleki branşın adına göre yazarsın cezanı ve haklıda olursun.

      Şimdi yılbaşı geldi, günah dersin milli piyango haram dersin milli piyangonun geliri ile personel aylığı öder helal edersin.

      Alkol haram dersin tekelde üretilir satılır vergisi ile aylık ödersin sigara ha keza haram günah kendi fabrikalarını kapatmaz vergiden vazgeçmezsin.

      Vergi alırken helali yok haramı yok iş vatandaşa ya bu dünyada ceza yazarsın ya da öbür dünyadaki cehennemle korkutursun ya sen yapınca cehennem değil de vatandaş yaptığında mı cehennem söz konusu?

       Aslında siyasilerde bürokratlarda geldiği yeri hayata başladığındaki kazancını biliyor işte sorun bu belli bir makamı veya mevkii bulduktan sonra kuralcı otoriter ve doğrucu olduğunu düşünerek halkı küçük ve cahil görüyor. Sonrası malum ezilen daha fazla ezilmemek için susuyor.

        Şimdi düşünün adam siyasi parti kuruyor! Soralım mesleğiniz siyaset 5 ila 6 dönem milletvekilliği tabi en azı. Başka ne yaptınız? 3 ila 4 dönem bakanlık e başka ne yaptınız? Başbakanlık, meclis başkanlığı maşallah beni hep sen yönetmişsin ne o? O zaman aklına gelmeyen fikirlerin mi var? Tamam buna da evet yeter sen anlat o fikirlerini de başkası uygulasın.

          Hani bazen diyorlar ya koyun ya siz bizleri koyun sürüsü ile mi karıştırıyorsunuz? Allah´ınızı severseniz oturun yaptığınız işler iyi ise Allah razı olsun diyelim değilse iyi yapacak arkadaşlara fırsat verelim.

          İnançlı insanlarız imanı bütün insanlarız anlatınca iman dersi veren insanlarsınız icraatta Rabbena hep bana diyorsunuz yazık bu millet namusu onuru evlatları için Allah yolunda kul hakkını yemeden yaşamaya çalışan bir vatan evlatları topluluğu hani bütün sözlerinizde? Hz. Ömer efendimizi örnek veriyorsunuz ya size zahmet Hz. Ömer efendimizin hayatını bir okuyun mal varlığında ki azalma çoğalmayı bir analiz edin son 10 sene bizi yönetenlerin mal beyanlarını inceleyin çıkan sonuç ta ölmeden cennete gidenlerle bizim gibi dünyada sıkıntı çekip ölünce huzura kavuşacağına inanan topluluğa tekrar başbakan olmak istersiniz.

     Elbette parti kurarsınız ya parti kaç TL´ye kuruluyor ki 81 ilde kaç TL´ye il ve ilçe teşkilatları açılıyor ki ya bunları siz aylıklarınızdan mı biriktirdiniz diye soran bir vatan evladıyım.

       Sorularımdaki hatalarımı okuyucularım affetsin aslında doğunca şüphesiz hepimiz tertemiz insanlarız inşallah Allah hepimize ölene kadar temiz olmayı nasip etsin haftaya görüşmek üzere esen kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?