USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Niye Erken Seçim Yaptık?

24-09-2018

Bugünlerde karşılaştığım ve benim de ister istemez herkese sorduğum bir soru var, ekonomi nereye gidiyor?. Kurlar ne olur? Ticaret ne kadar durur? Kim batar ne kadar batar? Kimler bundan etkilenir? Sivas´ta işler nasıl olur? Bundan sonra ne olacak? v.b. çoğumuzun cevabını bildiği ama birbirimize söylemekten korktuğumuz öyle ki kendimize bile itiraf edemediğimiz gerçekler.

Niye erken seçim yaptık? Önce buna bakalım. Kimileri dedi ki, ekonomi iyiye gitmiyor. Hükümet baskın seçim ile kendini kurtarmaya çalıştı, kimileri de dedi ki başkanlık gelecek her şey daha iyi olacak. Ben, şahsen ekonomiyi çok yakından izleyen ve bu konuda eğitim almış birisi olarak ben de başkanlık sistemiyle daha iyi olacağını düşündüm. Asla 1 tl´lık yatırımımı bundan sonra kriz çıkarda ona göre ayarlayayım demedim. Şüphe de etmedim. Sayın Cumhurbaşkanıma çok güvendim.  Kendimi ekonomik olarak açıkta hissetmedim. İnanıyorum ki, benim gibi birçok kişi de aynısını düşündü. Karamsarlığa düşmedi ve her yerde, her ortamda savunduk. Bizler gibi düşünmeyen diğer insanlarda kendilerini hazırladı. Bu diğerleri kim deyince, aklınıza CHP, HDP, İYİ Parti veya diğerleri gelmesin. Bunlar, Ak Parti içindeki ekonomik bilgi, belge vb. yani işin içindeki insanlar. Şimdi ben soruyorum saf mıyım, salak mıyım, fanatik miyim, aptal mıyım? Dedim ki, kendime: Bakanlar yerine oturunca ekonomi düzelir. Sayın Cumhurbaşkanım tüm açıklığıyla tarihi konuşmasını yapar, her şey yoluna girer. Bir bomba daha Ekonomi bakanı BABACAN´lardan MEHMET ŞİMŞEK´lerden sonra yeni biri. Kim O? Bizim damat. Ya neyse kıskançlık yapma,  gençlerin önü açılsın, iyi olur dedim. Kendimi BERAT ALBAYRAK´ı izlerken buldum.  Anlatmaya başladı bir an kendimi üniversite yıllarım da hissettim. Dersin adı iktisada GİRİŞ dersi. Aslında Prof.Dr. anlatması gerekirken hocanın işi çıkmış gelememiş onun yerine ders boş geçmesin diye dekan bey yeni asistanlardan birini göndermiş. O da bilmiş, bilmiş.  İlk defa eline mikrofon almış ve ilk külsiye çıkmış, ilk heves. Sınıf tam dolu yan sınıf dan hocayı izlemeye gelen var ama nafile.  Hoca yerine asistan var ama kimse de sınıfı boşaltmıyor. Ne yapsın insanlar,  uzun yoldan gelmişler. Asistan da o kadar güzel konuşuyor ki,  anlatıyor ki, offf. Bir de asistan oğlan kızlardan biriyle de arada konuşmakta.  Kız aslında SABANCI ailesinden yaşlı ama zengin.  Neyse, diyorum ki magazini bırak, asistanı dinle ama nafile??..

Bu toplantıların kaçı yapıldı saymıyorum çünkü boş. Kaçı yapılacak bundan sonrakilerde boş. Yapılması gereken aslın da şunlar: İnsanlarımız bu oyları sayın CUMHURBAŞKAN´ımızın şahsına verdi. Çıkacak tarihi konuşmasını yapacak ve ertesi günü atılacak adımlarla,  ekonomi bakanı BERAT ALBAYRAK´ı tatile gönderecek güçlü isimlerden birini getirecek dolar belki düşmeyecek, artacak ama umarım o artışta en son artış olacak. İnsanlarımız her zaman ki affıyla karşılayacak,  kenetlenecek. Ekonomi düzelme yoluna gidecek.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ halkı insanları bugüne kadar kimseye göstermediği affı sevgiyi hassasiyeti vb insancıl olan her şeyi bu hükümete AK PARTİ ye göstermek de bence bundan sonra kimse ye bunu göstermeyecek belki bu hükümet bunu art niyetli kullanırsa tarih bunu yazar bundan sonra da TÜRKİYE de yeni gelecek hükümetlere kimse artık inanmaz güvenmez güvenemez. Fetöcülerin en büyük kötülüğe topluma ne olmuştur? Biliyor musunuz? Hayır, kapılarını kapatmışlardır. Vatandaşın bugün yanına gidin burs, kurs, öğrenci diyince benden uzağa git. Fetöcü müsün, demekte. Yardım etmeyi gönlü istese de yaşanan hadiseleri gördüğünden uzağa kaçmakta. FETÖ lideri bu vebal den sorumludur.

KISACASı: CUMHURBAŞAKINIMIZ dan adımlar beklemekteyiz. Ortadaki dolgu malzemelerini vatandaşla arasından kaldırmalı. Direksiyonda kendi olduğunu hissettirmelidir.

SAYGILARIMLA??????????..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?