USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Orta Doğu Sarmalında Dengeler

22-09-2018

Olaylar o kadar hızlı gelişiyor ki; takip etmekte zorlanıyoruz. Dünya üzerinde önemli noktalardan bir tanesi; Orta Doğu bölgesidir.

Önemini şöyle de; anlatabiliriz. ABD kaynaklı kendi film şirketlerinde çevrilmiş bir filmde; Sözde Başkan´a saldırı olur. Saldırganlar arasında yer alan bir şahsın, ABD, Başkanının sivilleri öldüremezsiniz, itirazına karşılık; Filmde rol alan aktörün ağzından şu ifadeler çıkıyor.  ´´ Siz, Irak´ta bir litre petrol için; yüz binleri öldürdünüz... Onlar sivil değil miydi?´´

Evet, gerçekleri, kendiler dahi, kabul ediyor...

Bu sarmalda, Dünyanın çoğu devletleri, yer almaktadır. Amaç bellidir. O, bölgedeki petrol zenginlikleri; kimilerinin iştahını kabartmaktadır. Kısacası, kendi yararları için; ölümleri, öldürmeleri, açlıkları, göçleri, katliamları; göze almışlardır.

Dünyaya şirin görünmek için, bazı saçma açıklamalar yapmaya da; devam etmektedirler. Kimyasal silah kullanamazsınız... Yani sivillerin öldürülmesi umurlarında değildir.  İnsanları öldürebilirsiniz, ancak; kimyasal kullanmayın!!!  İnsanların diğer silahlarla öldürülmeleri, umurlarında değildir.

Karşı tarafa tepki koymak için; bir bahane ararlar. Onu da, bulurlar; kimyasal silah kullanmayınız...

Peki, kullandığı zaman ne yapacaksınız? Koskoca bir hiç.

Orta doğuda ölüm kol geziyor... Çoluk, çocuk, kadın, yaşlı, sivil, fark etmiyor... Herkes ölüyor...

Dünya devletleri, güçlerine göre; Akdeniz´ de arz-ı endam etmektedirler...

Son Rusya uçağının düşürülmesinin, acaba nedeni nedir? Hemen öncesinde; Rusya Devlet Başkanı ile, Başkanımız arasında yapılan anlaşmanın ardından, bu olayın meydana gelmesi; tesadüf olamaz...

Olayda, Suriye, İsrail, hatta Fransa´nın adı zikredilmektedir.

Başkanımız, tüm yabancı güçlerin, Suriye´den çekilmesi gerektiğinin, altını çizmiştir....

DÜNYAYA HAYKIRMIŞTIR... Suriye´nin toprak bütünlüğünden, söz etmiştir.

Bu arada, Yunanistan´ın, Ermenistan´ın, efelenmeleri; gözden kaçmamaktadır. Sayın Başkan, Azarbeycan´da; bu konuya da, değinerek; gerekli mesajı vermiştir.

Bu öyle bir karmaşık olaydır ki; anlamak mümkün değil. Aynı günlerde MİT tarafından paket edilen, Reyhanlı saldırganının verdiği ifadeler, gündeme bomba gibi düşmektedir.

Suriye sınırına yapılmakta olan duvarın, bitimine az kalmıştır. İdlib´ te olası bir olumsuz durum karşısında; Ülkemize, yeni bir göç dalgasının başlayacağı; gözükmektedir. Ülke yetkilileri, bu göç dalgasını kabul edemeyeceklerini belirtmektedirler.

Çünkü, Ülkemiz açısından gittikçe sorunlu durumların ortaya çıkmasına neden olan, olaylar meydana gelmektedir. Suriyeli bazı mültecilerin, İslam tarihindeki ´´Muhacir´´ kavramının dışına çıkarak, olumsuz davranışlar içerisinde olmaları; halkımız tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Burada bana göre yapılabilecek önemli hareketlerden bir tanesi; Bazı Suriyeli mülteci gençlerin vatanlarını korumak için; orada savaşan özgür Suriye ordusu saflarına katılmalarının yolları aranmalıdır. Böylece, özgür Suriye ordusu daha güçlenmiş olacaktır.

Ülke olarak, bu boş gezen ve bir sorumluluk taşımayan insanları; ne kadar sırtımızda taşıyabiliriz... Kontrolsüz mayın gibi; ortalarda dolanmaktadırlar.

Öte yandan Sınırımızın hemen karşısında olan, YPG, pyd GÜÇLERİ, KENDİ BÖLGELERİNE ABD, BAYRAKLARI ÇEKEREK; ORASININ SANKİ BİR ABD, TOPRAĞI gibi göstermeye çalışmaktadırlar.

BİRLİKLERİNİN İSE; ABD, BİRLİĞİ OLDUĞU FİKRİNİ; DÜNYAYA DUYURMAYA ÇALIŞMAKTADIR.

ABD ise, yardım etmeye ve o, güçleri; daha da, kuvvetli hale getirmeye çalışmaktadır. Aramızda var olan sıkıntıyı; artırmaya yönelik bu davranışlar; bakalım sonunda; nasıl bir hale dönüşecektir.

Akdeniz´de Kıbrıs ve civarı; savaş gemilerinin, park yeri haline dönmüştür. Kimi devletler; orada tatbikat adı altında, gözdağı vermektedirler.

Anlaşılan o ki; kimi kıyamet senaryoları, bu bölgeye yönelik yorumlardan çıkmaktadır. Ortada var olan gerçek ise; Orta doğunun ve de; Akdeniz´in gittikçe ısınmaya başlamasıdır. Hatta ısınmadan öte; kaynamaya doğru yol almaktadır.

Savaş gemileri, her halde, Akdeniz´e kutlama yapmaya gitmediler...

Suriye sınırına askeri yığınağımız, devam etmektedir. Orada her an bir kıvılcım, birçok, olumsuz olayın yaşanmasına neden olabilir. 3. HAVA lİMANI, PROTESTOLARINI, BU ANLAMDA DÜŞÜNMEK GEREKİR.

Allah, Ülkemizin, Milletimizin yar ve yardımcısı olsun... Oldukça zor günlerden geçiyoruz...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?