USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Pamuk Prenses ve 7 Cüceler - 2

29-12-2020

 ?Abla semaver yakmak yasak haberin olsun. Çay filan canın isterse buraya gel ben veririm sana, sen yabancı değilsin?

?Yoo yabancıyım ilk defa geldim bu diyara?

?Abla lafın gelişi işte. Sen gel çay içersen, yeni demledim?

Pamuk prenses Paşabahçe içinde ilerlerken az ilerde küçük mü küçük bir ev görmüş. Hobit evlerine benziyormuş. Günlerdir uyumadığı ve artık dinlenmek istediği için bu evi gördüğüne çok sevinmiş.

Eve girdiğinde gözlerine inanamamış. Her yer her yerdeymiş. Bu evde yaşayanlar hiç çöpü çöpün üstüne koymamışlar. Mutfaktaki her şey bulaşık olarak tezgahın üstündeymiş. Pamuk prensesin bir şey dikkatini çekmiş. Her şeyden 7 tane varmış. 7 kaşık 7 çatal 7 bardak 7 düdüklü tencere. Sadece çay kaşığı 1 taneymiş. Pamuk prenses önce büyük bir çöp poşetine bütün çöpleri doldurup dışarı atmış. Evi güzelce temizlemiş. Sonra, bir de yemek yapıyım da evin sahipleri gelince yesin, demiş. Balkonda 5 litrelik bir bidonda turşu bulmuş. Hemen bir turşu kavurması yapıvermiş. Gün bitmek üzereymiş. Pamuk prenses günlerin verdiği yorgunlukla yatağa uzanmış. Akşam olunca 7 cüceler eve gelmiş. Daha girişte, ayakkabıların kapının önüne nizami bir şekilde dizilmiş olmasından, bir farklılık olduğunu anlamışlar. Dikkatli bir şekilde eve girmişler ve eve birinin girdiğinden artık emin olmuşlar. Evde pislikten eser kalmamış. Buna hiç alışık değillermiş. Hemen evde arama yapmışlar ve yatak odasından bir horlama sesi duymuşlar. Girmişler ve güzeller güzeli pamuk prensesi görmüşler. Pamuk prenses uyanmış ve o da 7 cüceleri görmüş.

?Ben pamuk prenses. Kötü kalpli kraliçeden kaçarak buraya geldim. Ben de sizinle burada yaşayabilir miyim??

Oy birliğiyle kalmasına karar vermişler.

Pamuk prenses sormuş:

?Siz kimsiniz ne iş yaparsınız?

Liderleri bilge cüce cevap vermiş:

?Biz maden mühendisliğinde öğrenciyiz. Burası üniversiteye uzak olduğu için kirası uygun?

Pamuk prenses ve 7 cüceler tanışıp kaynaşmışlar. Birbirlerini çok sevmişler.

Günler günleri kovalamış. Yine bir gün kötü kalpli kraliçe sihirli telefonuna sormuş:

?Siri siri söyle bana en güzel kim bu dünyada??

?Pamuk prenses zirvedeki yerini koruyor kraliçem?

Kraliçe çok sinirlenmiş. Hemen celladı çağırmış ve işini yapmadığına dair hakkında tutanak tutmuş. Kılık değiştirerek pamuk prensesi öldürmekten başka çaresi kalmadığını anlamış.

7 cüceler her zamanki gibi okullarına gitmişler. Pamuk prenses de kalkmış ve günlük temizliğini yapmaya başlamış. Bu âsûde Paşabahçe sonbaharında kendini çok mutlu hissediyormuş. Birden zil çalmış. Kapıyı açtığında yaşlı bir ninenin geldiğini görmüş.

?Bir bardak su verir misin hanım kızım?

Pamuk prenses damacanadan suyu doldurmuş ve nineye vermiş.

?Geçmişlerinin canına değsin yavrum. Cenab-ı Allah seni anana babana bağışlasın? demiş ve sepetinden, diğerlerinden çok farklı ve güzel olduğu bir bakışta anlaşılan bir çördük çıkarmış.

?Al kızım, bu çördüğü ye. Sen iyi kalpli bir meleksin?

Pamuk prenses çördüğü alır almaz hemen yıkamadan yemiş. Gözleri kararmış, tansiyonu düşmüş ve yere serilmiş. Tam bu sırada 7 cüceler de paşabahçeye giriş yapmışlar ve evlerinin yakınındaki nineyi görmüşler. Ninenin kaçar gibi gitmesinden şüphelenip hemen içeri bakmışlar ve pamuk prensesin cansız bedenini görmüşler. O ninenin aslında kötü kalpli kraliçe olduğunu anlamışlar ve kovalamaya başlamışlar. Yukarı tekkeye kadar kovalamışlar. Kötü kalpli kraliçe yukarı tekkeden aşağı doğru kaçmak isterken düşmüş ve ölmüş. 7 cüceler apar topar eve dönmüşler. Pamuk prensese suni teneffüs yapmışlar ama olmamış.

Evin önüne tahtadan bir mezarlık yapmışlar ama üstüne toprak atmamışlar. Naylonla kapatmışlar. Canları gibi sevdikleri pamuk prensesi böylece her gün görüyorlarmış.

Günlerden bir gün yakışıklı prens beyaz renkli çelik jantlı 93 model Şahin S arabası ve sivri burun ayakkabılarıyla paşabahçeye su doldurmaya gelmiş. Pamuk prensesin mezarını görmüş. Yanına gitmiş. Naylonu kaldırmış ve hemen aşık olmuş. 7 cücelere sormuş:

?Hayırdır gençler yengenize ne oldu, niye soğukta buraya yatırdınız ??

?Kötü kalpli kraliçe iyi kalpli nine kılığında gelmiş, çördük vermiş. O da biraz karnını mı ağrıtmış ne yapmış. Öldü?

Yakışıklı prens hemen google´dan pamuk prensesin bulgularını yazarak ne yapmasını gerektiğini araştırmış:

?Prenses bir kere öpülür ve uyanması beklenir? sonucunu bulmuş.

Yakışıklı prens elindeki tesbihi tek hamlede avucunda toplamış ve cebine koymuş. Eğilmiş ve Pamuk prensesi öpmüş. Pamuk prenses iki kolunu anlamsız bir şekilde yukarı aşağı sağa sola hareket ettirerek uyanmış. O da hemen yakışıklı prense aşık olmuş. Bilge cüce:

?Birbirinizi öptünüz. Ne olur ne olmaz, numuneye gidin de bir test verin her ihtimale karşı?

Beyaz şahinlerine binmişler ve Azer Bülbül´den ?ille de sen? şarkısını dinleyerek mutlu yarınlara doğru ilerlemişler?

Bitti?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?