USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Papaz Kaçtı?

23-10-2018

Rahip Brunson Türkiye´den geldi geçti. Geldiğinde ve yaşadığında ne sıkıntılar oldu bilinmiyor ama ayrılırken bize yaşattıklarını ve kendi yaşadıklarını tarih yazdı.  Neler yaptı? Hangi olaylara katıldı? Kimlerle görüştü? Kime çalıştı? Neler biliyordu? Neler öğrendi? Hepimizin kafasında benzer sorular. Ayrılmaya yakın ülkede yaşanan sıkıntılar rahip yüzünden mi oldu? Ülkede yaşanan ekonomik kriz rahip yüzünden miydi? Niye bu kadar bırakılması için beklendi? Amaç neydi?

Rahibin ajan olduğu belli oldu. Rahibin bildiklerini, kimlerle görüştüğünü, her türlü bilgiyi ve belgeyi MİT öğrendi. Şu an MİT; Tarihinde hiç olmadığı kadar her türlü deneyime ve bilgiye sahip. Rahibin işi bitene kadar serbest bırakılmadı. İşi bitince de pazarlık konusu yapıldı da diyebiliriz. Sonrasında ise rahibi sahibine iade etti. Türkiye´de çoğu kesim, ?Ya olur mu! Bu adam boş yere hapiste. Hiç bir şey bilmiyor. Adamı bırakalım ne ajanı?? gibi düşüncelere kapıldı. Ama sonunda Nasrettin hoca tabiriyle ?´ Yorgan gitti kavga bitti´´

Devlet her şeyi tüm açıklığıyla, halkına anlatmalı mıdır? Gizli arşivlerin de bir şeyler olamaz mı? Bu kadar mı demokratik olduk? Her şeyi herkes bilmelimidir ?Devlet de her şey bu kadar şeffaf mı olmalıdır.? Devlet gizli saklı işler yapar mı?

Dünya da ki devletler bunu yaparken bize ne oldu? ABD başkanı Arapları açık açık tehdit ediyor da biz sıkıştırırken kötü mü olduk?  Keşke bunları daha planlı mı yapsaydık?.  Fetöyü yurt dışına çıkarma samıydık?.İranlı iş adamını Reza Zarrap´ı bırakmasaydık? Patronuna mı teslim etseydik?

Pazarlık konusu olarak ; PYD, PKK,YPG vb. terör faaliyetlerine ABD´nin desteğini kesmesini isteseydik. Sınır güvenliğimizin korunması için füzeler alsaydık. İki ülke arasında ticaret hacminin artırılması için söz alsaydık vb?.

İnşallah rahibe karşılık olarak iyi şeyler almıştırız. Mesala; Fetö mü, Hakan Atilla mı, deseniz. Ben ikincisini tercih ederdim. Nedeni, Hakan Atilla devletini seven iyi bir devlet adamıdır. Devletine sadık kalmıştır. Şayet Halk Bankasına ceza kesilirse bu kriz dönemin de TÜRKİYE mahvolur. Bu işler papazla mı oldu? Hayır olmadı.

Ekonomi bakanı dalgalanma durdu diyor. Kriz mi bitti? Yoksa dövizde ki düşme yeterli mi? Devlet düşürmek isterse dolar belki 5tl?ye düşer. Yüksek kur dış ticaret açığımızı kapatmakta. Devlet kendi yaralarını sarmakta. Zarrap içinde papazı vermek az olmaz mı? Diyorlar ki: Fetöcüler Zarrabı kaçırdı. Devlet kaçacağını nasıl tespit edemedi? Zarrap´ı ortağının yanına İran´a teslim etseydik. İran´da bunu idam etseydi. Biz bu işten sıyrılıp çıksaydık. Bu kadar medyatik özgürlük doğrumu? Birazda devletin özeli olmasın mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?