USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

POWERLİFTİNG VE GELİŞİMİ

11-06-2018

 

Powerlifting, merkezi sinir sistemini ve periferik sinir sistemini güçlendiren, ağırlıklarla belli kurallara bağlı kalarak yapılan bir güç sporudur. Ülkenizde halter federasyonuna bağlı olarak paralimpik powerlifting faaliyet göstermektedir. Paralimpik powerlifting ise engelli sporcuların yaptığı branştır.

Powerlifting de 3 temel hareket vardır. Bunlar; squat, deadlidt ve bench press hareketleridir. Yarışmalar belli kurallar dahilinde gerçekleşir ve müsabık sporcular bu kurallar ölçüsünde derecelendirmeye girerler.

Powerlifting sporu tamamen güce ve dayanıklılığa bağlı, merkezi sinir sistemini geliştiren muazzam bir spordur. Ayrıca tüm güç gerektiren spor dallarının içinde bulundurduğu kaliteli egzersizler ile temeli olmuştur. Ülkemizde powerlifting sporu yeni gelişmekte ve popülerliği giderek artmaktadır. Her yaş grubundan insanlar powerlifting sporunu yapabilmekte ve hatta çok büyük başarılar elde edebilmektedir. Büyük, küçük herkesin ilgilendiği bu spor ülkemizde yerini almış ileri bir spor dalı olacağa benziyor. Çünkü vücut sağlığına ve fizik tedaviye çok faydaları bulunan bu bu sporun güzelliğini göz ardı etmek büyük haksızlık olur. Sağlığımıza büyük faydaları bulunan bu sporu sağlıklı nesil yetiştirmek isteyen bizler için gençlerimizi yönlendirmek en büyük vazifelerimizdendir.

Bölgesel kuvvet ve tüm bedenin kuvvetlenmesi powerlifting yaparak daha da artar ve maksimum gücü bu sporla elde etmek mümkündür. Ayrıca ısınma egzersizleri olan mobilite ve flexibilite yaparak fizik tedavi gerektiren bel, omurg, sırt, kol ağrılarından kurtulmak mümkündür. Rutin yapılan mobilite egzersizlerinden sonra kendimizi iyi hissedeceğimiz ve sinir sisteminin rahatlayacağı kesindir. Müsabık sporcu olmak gereksizin bu sporla uğraşmak, hem keyif verici hem sağlıklı hemde psikolojik yönden pozitif katkı sağlayacağı bu spora dair gerçekler arasındadır.

Ülkemizde bu sporu yapan kaliteli sporcularımız, güçlü sporcularımız, ulusal arenalarda Türkiye´yi temsil eden başarılı sporcularımızın da bulunması memleketimiz adına sevindirici ve gurur uyandıran bir durumdur. Yurtdışı ülkelerinde powerlifting otoritelerce en saygın görülen spor olarak kabullenmiştir. Güç bir şeyler yapabilmek adına ayırıcı bir unsurdur.

Bizim powerliftinge olan sevgimiz ise güce duyduğumuz aşk ve saygıdan geliyor. Bizi Türkiye şampiyonasından Sivas´ımıza derece ile gönderen azmimiz peşi sıra gelen 15 ülkeden gelen WRP Avrasya Şampiyonasında şampiyon olarak gelmemizin sebebi ise hiç kuşkusuz powerliftingi sevmemiz, emek vermemiz, ter akıtmamız ve en önemlisi bizim başarımıza inanmış olan insanların inancından geliyor. Değerli devlet büyüklerimizin bizi takdir edip onur etmesi ise mutluluğumuzu taçlandırıyor.

Hayatımızın her alanında sevdiğimiz büyük aşkla yaptığımız işlerin, uğraşların karşılığını görmek tarifi imkansız bir mutluluk olarak hayatımızda yer ediniyor. Hayatınız boyunca severek yaptığınız işlerin karşılığını almanız dileği ile iyi günler diliyorum kıymetli okuyucularımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?