USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PUAN KAYBININ NEDENİ AŞIRI GÜVEN

13-03-2018

Bizim çocukluğumuzda mahalle maçları oynanırdı. Aşağı mahallenin yaptırdığı formalar, oyuncuların fizik yapıları ve hırsları diğer mahallelere korku salardı. Bu takım diğer takımın korktuğunu bildiği için maçlara  aşırı bir özgüvenle başlardı. Ama maç sonunda bu kadar  popüler bir takım mağlubiyetten kurtulamazdı. Bunun en büyük nedeni ise diğer takımların dersine iyi çalışmasıydı.

            Haftalardır iyi oynayan bir takımdan söz ediyorum. Bu iyi oyun takıma özgüven aşılamış. Özgüvenle maçlara başlamak kesinlikle kötü bir durum değil. Aksine futbolcuya fazladan bir güç getirir. Ancak bu özgüveni olumluya dönüştürmek de olumsuz kılmak da teknik heyetin ve futbolcuların mahareti. Kendi evinde büyük takımları sahadan silen, deplasmanda azımsanmayacak puan toplayan Sivasspor, Kasımpaşa gibi vasatı geçemeyen bir takıma karşı kendi sahasında,  kendi seyircisi önünde neden puan kaybeder?  

Cumartesi günü oynadığımız Kasımpaşa maçı aslında ders niteliğinde bir maçtı. Takımlar sahaya çıktığında Sivassporda oyuncuların keyfi yerindeydi. Kasımpaşa ise daha konsantre bir durumdaydı. Sivasspor (31,2), Kasımpaşa ise(27,6) yaş ortalamasıyla sahaya çıktı. Yani yaklaşık 3,5 yaş fark vardı takımlar arasında. Bu durumda Sivasspor daha fazla topla oynaması lazım gelirken, tam tersi bir durum izledik. Özellikle gole kadar Sivasspor için her şey yolundaydı. Golle birlikte Kasımpaşada yaşanan panik havası, ardı ardına pozisyon vermelerine neden oldu. Bu durum fazla sürmedi. Panik havasını üzerinden atan Kasımpaşa oyunda dengeyi sağladı ve topla oynama üstünlüğünü ele geçirdi. Durum böyle olunca Sivasspor daha çok koşmaya başladı.

Hakan ARSLAN´a ayrı bir sayfa açmak gerek. Ben onu izlerken yoruluyorum. Sahada basmadık yer bırakmıyor. Her pozisyonun içinde geziyor. Takım arkadaşlarına inanılmaz yardım ediyor. Çok temiz ve karakterli bir oyuncu modelinden bahsediyorum. Özellikle Robınho takıma girdiği günden itibaren N´Dınga ve Hakan Arslan´ın yükü iki katına çıktı. N´Dınga sabit ön liberoda gezerken, Hakan ARSLAN, Robınho´nun tüm fiziksel eksikliklerini kapatmak için canını dişine takıyor. Dün inanılmaz bir performans sergileyen Hakan kesinlikle maçın adamı olmayı hak etmiştir.

Avrupa hedefi olan bir takımın Kasımpaşa maçından çıkarması gereken dersler vardır. Maçın tamamına baktığımızda heyecanlı ve sürükleyici bir maç oldu. Beraberlik maçın hakkıydı. Samet AYBABA´nın  takıma verdiği özgüveni alkışlamak lazım. Ama futbolcuların bir an önce ayaklarının yere basması gerek. Aksi takdirde çekirge her zaman üç kere sıçramaz. Hedefiniz Avrupa ise  muhakkak takımın B-C-D planlarının olması gerek.

Robınho takımda artık yer buluyor. Ancak AYBABA´nın unutmaması gereken bir şey var; Robinho hala hazır değil. Rybalka, futbol zekâsı üst düzey bir oyuncu. Aybaba´nın bu oyuncuyu kaybetmemesi gerek. İç saha maçlarında bu oyuncunun katkısı tartışılmaz. Biz henüz Avrupa hedefinden uzaklaşmış bir takım değiliz.

 

             

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?