USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Reis 5 Büyük Müjdeyle Geldi?

09-02-2019

Dün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı ağırladık. Ak Partinin ilk mitinginin Sivas´ta olması ve Cumhurbaşkanımızın yerel seçimlerin startını Sivas´tan vermesi hem çok önemli hem de bana göre Türkiye Kamuoyuna ve dış dünyaya verilen anlamlı bir mesaj.  Cumhurbaşkanımız kendisi de mitingde ifade etti, ?Sivas, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bir şehir? diyerek, aslında Sivas´ın ne denli önemli bir şehir olduğunu bir bakıma vurgulamış oldu.

16 yıldır her seçimde Ak Partiye ve dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a Sivaslılar olarak biz een yüksek derecede destek olduk. Yüzde 80´lere varan oranda oy verdik. Sivas olarak Cumhurbaşkanımıza sahip çıktık. Reisimizi, hansa, cona, kurda, kuşa yedirmedik, yem etmedik. Bu seçimde de hiç şüpheniz olmasın Sivaslılar olarak bir kez daha Cumhurbaşkanımıza destek olup, sahip çıkacağız. Zira Büyük Türkiye Davasına inanıyorsak, Türkiye´nin etrafının bir ateş çemberi olduğunu görüyorsak, Amerika´nın hemen burnumuzun dibinde bizi bölmek için ve bizi sıkıntıya sokacak bir terör devleti kurmasını istemiyorsak hülasa çoluğumuzun, çocuğumuzun geleceğinin güzel olmasını istiyorsak Tayyip Erdoğan´a sahip çıkmak ve destek olmak zorundayız?

Cumhurbaşkanımız, dünkü mitingde bana göre Sivas için Sivas´a yatırım sağlayacak, istihdam sağlayacak 5 önemli müjde verdi.

Bunların birincisi bizim de gazete olarak ısrarla üzerinde durduğumuz ve kamuoyunun dikkatini çektiğimiz kenevir konusu. Sivas, Kenevir ekim alanlarına dahil edilmese cidden çok yazık olurdu. Nitekim devlet büyüklerimiz bu eksikliği gidermiş oldu.

İkincisi, ticaret ve Sanayii Odası Başkanımız Sayın Mustafa Eken´in de gündeme getirdiği ve destek istediği teşvikte 6. Bölge meselesi. Cumhurbaşkanımız bu konuyu düzelteceklerini ve üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Üçüncüsü, Sivas Demirağ OSGB ki, Sivas için çok çok önemli bir proje ve tamamen faaliyete geçtiğinde yaklaşık 40 bin kişiye ekmek kapısı olacak bir yatırım. Dolayısıyla  Sivaslılar olarak bu konunun da takipçisi olup bir an evvel faaliyete geçmesi için siyasilerin ve sivil toplum örgütlerimizin bu konunun da takiğçisi olmaları gerekir.

Dördüncüsü, Seyfebeli Millet Bahçesi. Bu proje de Sivas´ta yeni bir cazibe bölgesi oluşturacağı gibi o bölgemiz ve köylerinin değişimi, dönüşümü anlamına geliyor. Ben, buna Hafik İlçemizi de dahil ediyorum. Bu proje Hafik İlçemizin de bir anlamda değişimi, dönüşümü ve büyümesi anlamına gelecek. Onun için Hafik Belediyesinin de bu konu üzerinde düşünmesi gerekir diye düşünüyorum.

Beşincisi, Tüdemsaş konusu. Cumhurbaşkanımız, ?Tüdemsaş´ı inadına büyüteceğiz? dedi. Öyle zannediyorum ki, yeni dönemde Cumhurbaşkanımızın verdiği bu söz üzerine Tüdemsaş konusu da hem bizim hem de şehirle ilgiliyim diyen herkesin takip edeceği bir konu olacak?

Şuna inanıyorum, ben Sivaslıların bu seçimde bir maceraya atılacağına inanmıyorum. Dün bir kez daha gördüm ki, Sivas yine Ak Parti diyecek.  Kaldı ki, bu seçimden sonra da Ak Parti 4,5 yıl tek başına iktidarını sürdürmeye devam edecek?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?