USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

REZALET?

10-04-2018

Elbette ki beni en fazla üzen yenilen beş gol değil. Ruhsuz ve amaçsız bir futbol beni daha çok üzdü. Futbolda gol yemek, farklı yenilmek olağan şeyler. Ama İnsanı kahreden, farklı mağlup olurken sahaya yansıyan görüntüdür. Maalesef Konyaspor maçında Sivassporlu futbolcular mücadele anlayışlarıyla ligi kafalarında bitirmiş bir görüntü sergilediler. Bu durum umarım ileriki haftalara yansımaz.

Her hafta iyiye gidecek diye umut ettiğimiz Sivasspor, maalesef her geçen gün kötüye doğru yol alıyor. Lige tutunmaya çalışan Konyaspor karşısında tel tel dökülen bir takım izledik. Özellikle Milli maç nedeniyle verilen aradan sonra, futbolcular üzerine ölü toprağı serpilmiş. Tehlike geliyorum diyordu. Karabük maçında özellikle çok kötü bir Sivasspor izlemiştik. Haftalardır yazıp anlatmaya çalışıyorum.  Özellikle Robınho´nun etkisiz oyunu, Kone´nin form düşüklüğü ve diğer futbolcuların lig bitmiş havası, takımı UEFA hedefinden uzaklaştırıyor.

Maç sonunda Samet AYBABA´yı dinledim. Bir teknik adamın, durum iyi olduğunda başarıyı kendisine, kötü gittiğinde başka biri ya da olgularda arama çabasını gördüm. Evet, dün takım olarak rezil olduk. Samet AYBABA´dan beklentim şu yöndeydi;

? Evet, arkadaş bu takımı buraya kadar ben taşıdım, bunu yaparken futbolcularımla beraberdim. Yönetim bana tam destek verdi, bugünkü sonucun tek sorumlusu da benim. Bugün oynadığımız futbol gerçekten rezalet ötesiydi. Bunun da sorumlusu yine benim? diyebilmeliydi. Ama maalesef Aybaba takım zor bir süreç yaşadığında hemen topu başkalarına atmayı iyi beceriyor. İşler iyi gittiğinde zaten bizler senin hakkını veriyoruz.Takımın bütçesi belli, oynayan oyuncular nerden geldiler, kenardakilerin ne oldukları belli filan falan bunlar yakışmaz. Bu takım Galatasaray gibi önemli bir takıma top göstermedi. Bu takım ligin liderini yendi. Bunları bu takımın futbolcularıyla beraber sen yaptın. Geminin dümeninde sen varsın. Şu an işler iyi gitmiyorsa özeleştiri yapıp, ben nerde hata yapıyorum diye düşüneceksin.

Haftalardır önemli oyuncularda form düşüklüğü var. Bunu görmemek için kör olmak gerek. Özellikle Kone gibi bir yıldız sakatlıktan sonra bir türlü eski Kone olamıyor. O zaman Muhammed DEMİR gibi bir oyuncuyu kenarda bekletmeyeceksin. Robınho´nun kariyerine herkes şapka çıkarıyor. Ancak oldukça güçsüz ve etkisiz futbol oynuyor. Orta üçlü kurgusunu bozdun, takımın dokusu değişti. Rybalka, Hakan, N´Dınga orta alanda iyi oynarken değiştirdin.

Pozisyona girmekte zorlanan, çabuk gol yiyen bir takım görüntüsüne kavuştuk. Takım olarak kötü oynamaya başladık. Ben keyf almıyorum. Bu durumu düzeltecek yine AYBABA´dır. Futbolcular maçlara motive değil. Bir şeyler ters gidiyor. Bunun sebepleri nelerdir?  Bilemiyorum. Ancak, bu durum devam ederse futbolcuların takımdaşlık bağları zayıflar ve homurtular ayyuka çıkar.

Son söz teknik direktör Samet AYBABA´ya ;

?Çalıştırdığın takım ya da takımlar iyi olduğunda her güzel şeyi kendine mal edip, kötü sonuç ya da durumlarda bahaneler üreterek topu başka olgulara atma. Öyle ya da böyle Sivas taraftarı seni bağrına basmış, hakkını vermiş,  Sivasspor yönetimi ise bir dediğini iki etmemiş. UEFA´yı kaçırma.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?