USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAĞLIKLI KİLO ALIMI

16-07-2018

Kilo almak bazı insanlar için çok kolay olsa da, bazı insanlar için çok zor olabiliyor. Nasıl ki kilo vermek bazıları için zorsa kilo almakta aynı şekilde bazı kişilerce zordur. Bu durum kişilerce sağlıklı ya da sağlıksız kilo alımı düşüncesine sevk ediyor. ?Kilo alayımda nasıl olursa olsun´ anlayışı sağlımız adına son derece tehlikelidir. Çünkü sağlıksız kilo alımı sağlımızla ilgili ciddi problemlere yol açar. İnsülün, tiroid ve şeker hastalığı bilinçsizse aniden karbonhidrat tüketimi ve karbonhidrat eksikliği ile doğrudan alakalıdır.

Sağlıklı kilo alımı yapmak istiyorsak doktora başvurup kan tahlilleri üzerinden gitmeliyiz. Vücudumuzu ve bünyemizi tanıyarak sağlıklı besinler tüketmek en doğrusu olacaktır. Çünkü vücuda iyi gelen besinler kişiden kişiye değişebilmektedir. Bu yüzden vücudumuzu ve metabolizmamızı iyi tanımamız gerekir. Sağlıklı kilo alımı iç organlarımızı yormayacak şekilde olmalıdır.

Sağlıklı kilo alımında izlememiz gereken diğer bir yol da düzenli spor yapmaktır. Spor yaparak sağlıklı beslenme sonucu kilo alımını en doğru şekilde yapmış oluruz. Yağ olarak alınan kilonun kimseye faydası olmadığı gibi ciddi zararları vardır. Karaciğeri böbrekleri ve hormonları yorar ciddi tahribatlar verir. Halbuki vücutta yağ eridiğinde iyi huylu hormonlar devreye girer ve onarıma başlanır. Kilo alımı diyince yağ olarak depolanması akla gelmemelidir.

Kas gruplarımızı geliştirerek, eklemleri kuvvetlendirerek sağlıklı kilo alımı mümkündür. İlerleyen yaşlarda kilo problemi de olmaz, olmadığı gibi bizi düşkünlükten de korur.

Kaliteli gıdaları ölçülü şekilde alarak sağlıklı kilo alımı olmalıdır. Ölçülü olarak tüketilmeyen sağlıklı gıdalar da olsa vücudumuzda yağ olarak depolanır ve karaciğerimizi yorar.

İdeal boy kilo orantısını yakalamışsak bu formu korumamız lazımdır. En doğrusu da orantıyı yakalamış olmamızdır.  Sağlıklı kilo alımını düzenli spor yapıp, kaliteli beslenme yapabiliriz en doğru yolda budur bilinçsizce tüketilen gıdalar kilo alma adına en yanlış yoldur. Hayatınız boyunca en doğru yolda yürümeniz dileği ile.

Hepinize iyi günler diliyorum kıymetli okuyucularımız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?