USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Salih Ayhan?

27-05-2020

11 Aralık 2019 tarihli yazımda ?Bu uyumu bozmamak lazım? diye bir yazı yazmış Vali ile Belediye Başkanının uyumu ve işbirliği ile Sivas´a hizmet noktasında somut işler yapılmaya başlandığından bahsetmiş; Sivas´ın ancak yerel işbirliği ile kabuğunu kıracağını söylemiştim.  Aynı yazımda olası bir olumsuzluğa parmak basıp, bu uyumu bozmak için niyetlenenler olduğunu söylemiş onları da uyarmıştım bir bakıma.  Yani ben ses vermiştim ve kendimce uyarıda bulunmuştum.

Yine, Hatay Valisi hemşerimiz Rahmi Doğanla ilgili Sözcü Gazetesi yazarlarından Yılmaz Özdil, bir yazı kaleme almış, Vali Rahmi Doğan´ın, İmam Hatipli olmasından dem vurmuş ve bir bakıma ?bunlar bu işte? demeye getirmişti. Hatırlayın, uyumadığımız, uyuyamadığımız ve şehitlerimizin olduğu o geceyi Sayın Rahmi Doğan son derece başarılı yönetmiş ve olası bazı olumsuzluklara da engel olmuştu. Sonuçta hedef gösterildi. Yine o zaman ben ses verdim ve bir yazı kaleme aldım.  Evladımızın yanındayız diyerek bir mesaj vermiştim. Sonuçta, o yazımla ilgili Sivas Kamuoyundan çok sayıda teşekkür ve takdir mesajı aldım.

Şimdi yine bir ses verip, Sivas Kamuoyunun dikkatini çekmek istiyorum. Aslında yine diğer iki konuda olduğu gibi çok düşündüm. Ses vereyim mi, vermeyeyim mi, diye?  Kendimi sorguladım ve bunun bir vicdanı mesele olduğunu, koca bir şehri ilgilendirdiği kanaatine vardım.  Konu, Sivas Valisi Salih Ayhan ve Salih Ayhan´la ilgili Son dönemlerde yapılan haberler. Salih Ayhan´ı,  ben de Sivaslılar gibi Altınyayla ve Divriği kaymakamlığı, sonrasında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve ardından Milli Eğitim Bakanlığında Genel Müdürlük yaptığı dönemlerden tanıyorum.

 Kaymakamlık yaptığı ilçelerde, ilçe sakinlerinin beğenisini ve takdirini kazanmış bir isim Salih Ayhan. Çalışmayı seven, kamu adına risk alan, vatandaşı dinleyip, muhatap alan ön görüsü yüksek bir devlet görevlisi. Herhalde bu dediklerime kimse itiraz etmez.  Zira somut işleri var Sivas´ta Salih Bey´in.  Mesela Et Balık gibi mesela Yıldız dağı gibi. Şunu söylemek istemiyorum; Tek başına, bütün bunları Salih Ayhan yaptı demiyorum. Elbette dönemin siyasilerinin desteğiyle, merkezi hükümetin Valilik Makamına sağladığı imkân ve olanaklarla bu işler yapıldı. Ama yine de bu işleri projelendirip, siyasilerle birlikte takip eden ve siyasi iktidarın projesini yerelde hızlandıran ve çabuklaştıran bir isim Salih Ayhan. Dolayısıyla bugün birilerinin sahne alıp Sayın Valiyle perde arkasından boks tutmasını işin doğrusu doğru bulmuyorum. Perde arkasında birileri var ve bunların niyetleri bozuk ama ben, bunu Sivas için, şehir için yanlış buluyorum. Bizim, Salih Ayhan ve Belediye başkanımız Hilmi bilgin olmak üzere siyasilerimize, bürokratlarımıza hülasa bu isimlere Sivas için destek verme zorunluluğumuz var. Derdimiz aslında bu şehrin geleceği olmak zorunda. Dert, Sivas´ın batması, gerilemesi değil, dert Sivas´ın büyümesi, gelişmesi olmalı. Ümidi ve iyimserliği olan ruhu yüksek, vasıflı insanlarla bu şehri büyütebiliriz?

Sayın Vali, Sivas´ta sayılan ve sevilen bir isim. Sivaslılar, Salih Ayhan´ı kendisinden ayrı görmüyor. Ama anlaşılan o ki birileri bu sevgiden rahatsız olmuş ve bazı iddiaları bir takım basın kuruluşları vasıtasıyla gündeme getirip güya Ankara´nın dikkatini çekmek istiyor. Amaç aslında belli.  Salih Ayhan´ı yıpratmak ve zayıf düşürmek.  Duyumlarıma göre Ankara´da çevresi olan ve bu çevrelerce sevilen, tutulan bir isim Salih Ayhan ve yine kesin bilgi olmamakla birlikte konuyla ilgili Haziran ayı içerisinde bir açıklama yapılacak. Yani konu sürüncemeye bırakılmayacak. Bekleyip, göreceğiz olayın seyrini?

 Ben, Salih Ayhan´la ilgili biri ya da birileri tarafından yapılan dedikodu ve fiskos türü iddiaları Sivas için doğru bulmuyorum. Kimse kendisini jandarma, mit, emniyet mensubu yerine koymaya kalkmasın. Zira bu tür iddialar herkes için konuşulabilir.  Onun için herkes, aklını başına alsın. Bugün sana,  yarın bana misali. Dedimya bu tür fiskos türü fısıltılar, dedikodular kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine şehir kaybeder. Bu şehir zaten yeterince zaman kaybetti. Artık üreten ve çözüm bulan, pratik insanlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla Sivas olarak, STK´lar olarak Sayın Valiye sahip çıkılması gerekildiğine inanıyorum. Çünkü Salih Beyi en iyi tanıyan bilenler varsa,  onlar da sivil toplum kuruluşlarının liderleri.

Sözün özü bu yazımı kimler nasıl yorumlarsa yorumlasın. Emin olun hiç umurumda değil. Sadece bu satırları yazmakla vicdanımı rahatlatan bir girişim yaptığıma inanıyorum. Bir haksızlık karşısında susmadığıma inanıyorum?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?