USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sayın Valimiz Dün Gazetemizdeydi?

19-06-2019

Dün Sayın Valimiz Salih Ayhan Bey, gazetemize, ziyaretimize geldi. Her zaman söylüyorum, Sayın Valimiz Sivas için bir fırsattır. Hem Özel İdare Genel Sekreterliği, hem Milli Eğitim Bakanlığı dönemindeki bürokratlığı ve hem de Sivas Valisi olarak görev yaptığı dönemlerde ki, halen Vali olarak Sivas´ımıza hizmet ediyor; Sivas´a, Sivaslıya oldukça ilgi gösterdi. Ve her zaman Sivas´a yakın durdu. Şimdi, Sivas olarak bir şansımız daha var; Vali Beyle birlikte geçmişten dostlukları bulunan, siyasetçi ve milletvekili olarak Ankara´da da birlikte çalışma imkânlı bulan Hilmi Bilgin Beyin Sivas Belediye Başkanı olmasıyla birlikte uyum içerisinde çalışacak, konuşabilen ve anlaşabilen yerel yöneticilere sahibiz artık. Umarım bu uyum ve birliktelik Sivas´ımıza hizmet olarak, yatırım olarak yansır.

Vali Bey, iletişimi seven karşıdakini dinleyen ve istişareye önem veren bir kişiliğe sahip. Zaten geldiği günden itibaren de çarşıda, pazarda, sokakta insanlarımızla iç içe olan bir yönetim anlayışını uyguluyor. Bize düşen, Sivaslılar olarak hem Sayın Valimizi hem de Belediye Başkanımızı bu dönemde Sivas için daha çok zorlamak zorundayız.

Sayın Valimize, ziyaret esnasında Sivaslıların sokakta konuştukları konuyu da aktarma fırsatı bulduk. Mesela eski numune hastanesinin yeri, mesela Numune hastanesindeki bir takım aksaklıkları, mesela Numune Hastanesinde ultrasona bile bir ay sonrasına randevu verildiğini de söyledik. Bunun yansıra Sivas´ta sağlık alanında insanların halen şehir dışına ve özelikle de Kayseri´ye akın akın gitmeye devam ettiklerini onun için yeni hastanenin Sivas için elzem olduğunu ilettik. Sağlıkta kaliteli ve nitelikle hizmetin de Sivaslının hakkı olduğunu gazeteci olarak Sayın Valimize söyledik. Bütün bunları Sayın Valimiz not aldı ve gereğinin kısa zamanda yapılacağını bazı aksaklıkların da düzeltileceğini söylediler.

Sayın Valimizin ziyareti esnasında sporu da konuştuk. Sayın Valimiz, Rıza Hocanın Sivassspor için isabetli bir seçim olduğunu ve 4 Eylül Sivas Kongresinin 100. Yılında Sivasspor´un, daha da başarılı olacağını ifade ederek. Sivasspor´un, Sivas için Sivaslılar için çok önemli bi değer olduğunu, marka olduğunu, yapılacak yeni takviyelerle birlikte Sivasspor´un süper ligde üst sıraları zorlayabilecek bir kadro kuracağını inandığını söyledi. Bu noktada Sayın Valimizin Rıza Çalımbay´a güveni tam. Aynı şekilde Sivas Belediyespor için de güzel şeyler söyledi Sayın Valimiz. Sivas Beldespor´un, Sivas´ın, futbolda ikinci markası olma yolunda ilerlediğinin altını çizdi. Ve Belediyespor´a da mutlaka destek olacaklarını, geçen sezonda olduğu gibi zamanın ve şartların uygun olması halinde Belediyespor´un maçlarını yine izleyeceğini söyledi.

Bütün bunların ışığında Sivas´ın ve Sivaslının içeride ve dışarıda kendisine saygı duyduğu, sevdiği ve sahiplendiği bir Valimiz var. Sayın Valimizin önderliğinde Sivas Kongremizin 100. Yılında Sivas´ı bir dünya şehri yapma yolunda önemli adımlar atıldığını ve güzel çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Umarım bu çalışmalar, bu projeler meyvelerini verir ve biz de şehir olarak hak ettiğimiz yere geliriz. Ama bunun tek bir şartı var; birbirimizi, sevmek ve saygı duymak kaydı şartıyla?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?