USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sebep Dolar Mı Yoksa Bahane Mi?

04-09-2018

Amerika birleşik kovboy devletinin aslında var olduğu tarihten bugüne kadar hasım ve düşman-i tavrı siyasi üslupla üstü kapalı olarak ülkemize Kıbrıs meselesinde ambargo diğer zamanlarda cemaatlere gizli destek devlet kademelerindeki görevlilere akademisyen kürsüleri vererek iş adamı ve akademisyenlere 2.  vatandaşlıklar vererek NATO adı altında askeri üniforma sahiplerini kendine NATO adı altında yakınlaştırarak kendilerine bağlamış hatta bu yetmemiş Türklük günlerinde özel programlarla sanki dostumuz görüntüsünü en üst düzeye çıkartmış ülkemize düşmanımızdan çok zarar vererek bugünlere gelmiştir.

Hatta cumhur-reisimizin korumalarına yapılan saldırıya bizzat fırsat vererek dünya üzerinden görüntü yapmak istemiş fakat koruma görevlilerimizin yiğitliği ve Türk milletinin evlatları olarak gereğini yapmış olması oyunu bozmuştur.

Bu ve benzeri orta doğu coğrafyasındaki politikalar gereği öne çıkan ülkemize karşı husumetlerini daha da kızgınlıklarla açığa vurmuşlardır.

Buraya kadar yazdıklarım bize karşı her zaman haçlı zihniyetini bırakmayan Yahudi ve Hıristiyan aleminin doğal ayak oyunlarıdır.

Ülkemin insanının yaptığına bakarsak; doların hiç ilgisi olmayan veya toplamda dolar bazında en üst fiyat farkı % 10 veya % 20 olmasına rağmen şöyle bir piyasalara bakalım karpuz 1 TL den 2,5TL´ye; ayçiçeği yağı 5 TL´lik 24 TL den 38 TL´ye; domates bu sezonda 1 TL olması gerekirken 3 TL´ye ve iğneden ipliğe dolar bahanesi ile en az %100 zam yapmak neyin gereği ben bunu anlamıyorum.

Bütün yurt genelinde konuşmalar anlatım olarak birlik olma devletimize destek çağrıları yaparken konuyu sulandırıp şov yapanlar dolar satma ve bozma yetkisi olmayanların iş yeri camlarına ?dolar bozmuyoruz? ilanı asarak veya imalatlarında hiçbir Amerikan malı ham madde olmamasına rağmen medyada ?Amerikan malı kullanmama boykotu? yapanların yaptığı ve sattığı ürünlerde tek Amerikan malı olan coca cola yı satmaya devam ederek konuları şov amaçlı sulandırmakla Amerika´nın oyununu bozma şansımız yok bu konu ciddi ve devlet meselesi bunu böyle kabul etmeli ve geçici reklam unsuru olmaktan çıkartmalıyız.

Su sıralar sokakta aldığımız hava hariç içtiğimiz suya dolar zammı yapanlar aslında bana tarih bilgilerime dayanarak 100 yıl öncesi Türk milletine karşı yapılan ve kendi içimizdeki fırsatçıların aynı filmi sahneye koymasından başka bir şey değildir.

Topluma yapılan birlik beraberlik çağrıları panik havası yapılmaması uyarılarını kulaklarımızla duysak da kalbimizle paraya ve zenginliğe duyarlılığımızın ülkemizi zora sokacağını ve paranın ülkemiz olmayınca bizleri kurtarmayacağını hiç unutmamalıyız.

Kendilerini yıllarca çocukları Amerika´da doğsun ki 2. vatanı Amerika olsun diye eşlerini doğuma Amerika´ya götürenlerin yıllarca bu toplumda itibar görüp inançlı insan portresi çizenlerin istisnalar hariç 15 Temmuzun gerçek suçluları olduğunu unutmadan seçilmiş veya seçilecek yöneticilerin hala FETÖ´den yargılanırken yargılamalar bitmediği için suçları sicillerine işlenmeyenlerin bu ülkede tespit edilip yargılamaları bitip suçlu veya suçsuz oldukları tespit edilene kadar görevlerinde tutulmaması bu Amerika´nın dolar oyunlarına içerden yetkili ve makam sahibi desteklerini azaltacaktır. Eğer bu çalışma yapılmazsa inanın güçlerini ve görevlerini son görev sürelerine kadar bağlı oldukları yer ve cemaat lehine kullanacaklardır.

Şunu unutmayalım bir satan bir daha satmaz diye bir kural yoktur ve tarihimiz bunun gibi vakalarla doludur.

Tüccar sanayici esnaf ve sanatkârlarımızın tüm ticari hayatlarında dolar zammı bahanesini konuşması bile bizleri psikolojik olarak Amerika´nın istediği tarafa çekecektir. Gelin bütün küçük büyük iş adamları zam bahanesi sözünden doları çıkartalım bir dönem kazancımızdan veya sermayemizden taviz verip zam yapılmasını engelleyelim dolarla konuşanı veya fiyat verenleri tercih etmeyelim. Dönem kazanç elde etme veya ticaret zamanı değil sıkıntılarımızı ortak akıllarla ve beraberlik içerisinde şimdiye kadar kazandıklarımızdan bir miktarını feda etme zamanıdır.

Bu demek değil ki Amerikan malı almayalım satmayalım bu malları getiren firma Türk firması pazarlayan Türk firması satan Türk firmaları bu firmaların ticari hayatlarını zora sokmadan o firmalarda çalışan insanların da vatandaşlarımız olduğunu unutmamalıyız.

Bankaların cari hesaplarında bulunan dolarlarımızı bozdurup cari hesaplarımızı dolardan çıkaralım TL ile tasarruflarımızı değerlendirelim piyasalarda zam kelimesini bir süre unutalım unutturalım protestomuzu bu şekilde yapalım. Amaç üzüm yemek olsun şov veya nutukla Amerika´nın hesabını bozamayız ..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?