USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Şehit

05-10-2018

Şehitler ölmez. Ölü demeyin. Şehidin hakkı vardır. Hakkı bize geçmiştir. Şehitler ölmez. Şehitlerin hakkı ödenmez. Şehitleri ölü saymak, ölü bilmek imanımıza terstir. Allah, şehitlerin kendi katında rızıklandırıldığını söylemektedir. İslam şehitleri vatan, namus, din uğruna canını veren ve karşılığında cenneti alan kişilerdir.

Şehitler, yaşamak için savaşan kişilerdir. Şehitlik peygambere komşu olmaktır. Toprak şehit kanıyla anlam kazanır, vatan olur. Şehitler bir yol açar. Yolu tıkamazlar, engel olmazlar, yük olmazlar. Şehitlerin yolunu sürdürmek asıl meselemizdir.

Şehitlik bir mertebedir. Bir mükafattır Şehitliğin başı da sonu da cennettir. Şehitlik bir ölüm şekli değildir. Şehadet bir hayat tarzıdır. Yürekler dağlansa da ciğerler yansa da şehadet ölmek demek değildir. Şehadet, bir çağrıdır. Şehadet, kutlu bir yolculuktur. Azık derdi yoktur. Menzili bellidir, sonu bellidir. Duraksız, sıkıntısız, çilesiz bir yoldur.

Bir gazanın sonu ya şehadet ya gazi olmaktır. Her Müslüman şehit olmak için doğar. Şehadet her Müslüman tarafından arzulanan bir tebdili mekandır. Ölüm bir yer değiştirme şeklidir. Şehadet ölümü yenmektir. Ölmeden hayat değiştirmek, vuslata ermektir. Şehadet şerbetini içmek arzulayan herkes için mümkündür. Şehadet bir arzu meselesidir. Canı gönülden şehadeti arzulamak gerekir. Şehadet bir Vuslattır. Vazifeyi tam anlamıyla tamamlamaktır. Şehadet en büyük galibiyettir.

Bu duygu ve düşünce ile dün Batman da şehit olan askerlerimizle beraber tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?