USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sevgi Her Şeyin Temelidir

25-10-2019

Saygı bir kimsenin düşüncelerine sözlerine ve davranışlarına, toplum içindeki itibarına ve inanılırlığına karşı duyulan olumlu bir histir.

Sevgi ve saygı değerleri değerleri küçük yaşta kazanılmaktadır. Bu nedenle eğitimin  değerleri arasında bulunmaktadır. Eğitim değerlerinin arasında bulunması, eğitim ve öğretimin önemini de ortaya koymaktadır. 

Küçük yaşlarda öğrenilen sevgi ve saygı değerleri sayesinde toplumda ahlaki ilkelere bağlı bireylerin bulunmasını ve toplumun kültürel olarak değişmesini sağlar. İnsanlarda bu iki özellik bulunursa tüm ilişkileri iyi olur, birçok kişi onları sever. Sevgi ve saygıya sahip olan insanlara her zaman daha farklı davranılır. İçinde sevgi barındırmayan insanlar aile hayatlarında, iş hayatlarında yalnız doğar, büyür ve ölürler. İnsan sevdiklerine saygısız ve kırıcı davranmaz. Bu da gösteriyor ki sevgi her şeyin temelidir. Kısaca sevgi ve saygılı olmamızın başkalarına pek faydası yoktur, asıl bize faydası vardır. Bunu kendimiz için yapmalıyız. İnsanların kendilerine saygısı olduğu sürece insanlarla  ilişkileri de  her zaman  belli bir düzeyde olur. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?