USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEZONU ERKEN KAPATANLAR?

07-05-2018

Süper ligin son haftalarında artık futbolu üç farklı kategoride izlemeye başladık. Üsttekiler, düşmemeye oynayanlar ve sezonu erken kapatanlar. Sivasspor sezonu erken kapatanlar kategorisinin hem içinde hem dışında olan bir takım. Avrupa arenasına katılabilmek için, her hafta çok önemli maçlar oynuyor. Görülüyor ki son haftaya kadar bu durum devam edecek.

Sivasspor cuma akşamı kendi açısından Avrupa kapısı, Başakşehir açısından şampiyonluğu yakından ilgilendiren bir maça çıktı. Takım kadrolarına baktığımızda, özellikle Sivasspor´da Kone veRobınho gibi önemli yıldızların kenarda olduklarını gördük. Aklıma gelen ilk düşünce ? Aybaba yine mucitlik peşinde? diye geçti.

Başakşehir takımı çok koşan ilerde pres yapan rakibini boğan bir anlayışla maça başladı. Bunda da başarılı oldu. Mossoro´nun Kırmızı kartına kadar Sivasspor´a top göstermedi desem yeridir. Oyunun bu bölümünde Başakşehir takımı skor avantajını da yakaladığı için tamamen oyunun kontrolünü elinde tutan takımdı. 35 dk. Cyriac´ın sakatlığı sonrasında, yıldız oyunculardan biri olan Kone oyuna girdi ama buna rağmen Sivasspor ilk yarı boyunca hiçbir varlık gösteremedi.

İkinci yarı Robınho´nun oyuna girmesiyle birlikte maçın kaderi tamamen değişti diyebilirim. Topla oynayan, pozisyon üretmeye çalışan, gol arayan takım Sivasspor´du.  Bir şeyler yapmaya çalışıyorlardı. Ama bal yapmayan arı misali üretken olmakta becerikli değillerdi. Bunun en büyük nedeni dikine oynama yerine daha çok yana oynamayı tercih etmeleriydi.

TAKIM SANIRIM İYİ ÇALIŞMIYOR?

Rakip 10 kişi kalmasına rağmen, koşu mesafelerine bakıldığında totalde Başakşehir takımı daha çok koşan ve yorulan takımdı. Ligin zirvesinde oynayan ve kaliteli ayakları olan bir ekiple oynarken, onlardan daha fazla koşup mücadele edemezseniz, zor durumlara düşersiniz. Cuma akşamı oynadığımız maçta şans faktörü bizim yanımızdaydı. Rakibin 10 kişi kalması beklide bizi tarihi bir hezimetten kurtardı.

TATİLE ERKEN ÇIKMAYALIM?

Kalan son üç hafta tatil havasında geçmesin. Bu takım taraftarı Avrupa´yı özledi. Kalan maçlar belki kolay maçlar değil ama inandığımız zaman 9 puan toplayabileceğimiz maçlar. Teknik Direktör Samet AYBABA´nın Sivas´taki heyecanının bittiğini yüz ifadelerinden anlamak çok zor değil. Ancak unutmaması gereken bir şey var ki, en zor zamanında bu şehir, bu taraftar ona kucak açtı ve bağrına bastı. Vefasını Avrupa kupalarına katılarak bu taraftara bu heyecanı yaşatmakla ödeyebilir.   

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?