USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas Belediyespor Kaldığı Yerden?

30-08-2017

 

            2017-2018 2.lig kırmızı guruptaki temsilcimiz, Sivas Belediyespor evinde oynağı ilk maçtan 3 puanla ayrılmayı başardı. Geçen sezon bitiminde Kongre yapan ve yeni yönetimle bu sezona iddialı hazırlanan temsilcimiz, gurubun bir başka iddialı takımı Sancaktepe karşısında futbol adına iyi bir görüntü vermemesine rağmen sahadan galip ayrılmasını bildi.Maçın her iki yarısında da konuk Sancaktepe oyunu daha çok domine eden bir görüntü verdi. Belediyespor´un eksikleri oyun anlamında negatif bir görüntü sergilemesine neden oldu. Özellikle defans önünde oynayan ikili ön liberonun uyumsuzlukları gözlerden kaçmadı. Sancaktepe orta alan kurgusu iyi yapılanmış ayağa top oynayan ve sürekli dikine oynamaya çalışan bir takım olduğu için, Belediyespor´u oldukça zorladı. Ancak final paslarının olumlu kullanılmaması Belediyespor´u olası bir mağlubiyetten kurtardı. Kaptan Ozan 70 dk sahada görünmemesine rağmen son iki golde yapmış olduğu asistle ne kadar klas bir futbolcu olduğunu gösterdi. Maça sağbek olarak başlayan Seyit Ahmet alışık olmadığı bir yerde maça başladığından inanılmaz yerleşim hataları yaptı ve bu mevkinin oyuncusu değilim dercesine teknik direktöre mesaj yolladı. Maçın geneline baktığımızda yapılan transferlerin takıma uyum sağlaması için biraz daha zaman gerekli. Belediyespor´un en çok başını ağrıtacak iki önemli mevkide çok ciddi sıkıntılar olduğu bir gerçek. Defans önünde oynayan ön libero sıkıntısı ve forvet hattında pivot santrafor diyebileceğimiz bu iki alan ileriki maçlarda baş ağrıtacak gibi görünüyor.

Sancaktepe oyunun son bölümünde rakım farkından olsa gerek yorgunlukla birlikte oyundan düşmesi Belediyespor´a galibiyeti getirdi. Belediyespor baskı yediğinde pas trafiğinin bozulması oyun kurmasına engel oluyor. Sancaktepe yaptığı baskıyla birlikte ciddi hatalar yaptırdı ve Belediyespor golü de bu şekilde kalesinde gördü.

Özetle sezonun henüz başı olması nedeniyle takımlar ilk çıktıkları maçlarda mutlaka kendi eksiklerini göreceklerdir. Belediyespor da dikkat çeken bir başka husus gollerden sonra yedek kulübesine koşup sevinçlerini hep birlikte paylaşmalarıydı. Umarım bu tablo sezon sonuna kadar devam eder. İlk maçta Belediyespor puan anlamında geçer not aldı ama oyun anlamında taraftarı memnun edemedi. Eksik futbolcuları olduğu bir gerçek.Umut ediyorum ki bundan sonraki haftalarda teknik heyet ve yönetim kurulu bu eksikleri bir an önce tamamlar ve diğer maçlara daha sağlam adımlar atar.

Her şeye rağmen başlangıç için galibiyetle önemlidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?