USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas Belediyespor Sancılı?

31-07-2019

Günümüzde futbol yalnızca yeşil sahalarda izlenilen spor olmaktan çıktı. Özellikle ekonomik yapılanmalar, kulüpleri daha dikkatli davranmaya yönelmektedir. Süper lig kulüpleri bile borç batağıyla uğraşırken alt liglerdeki takımlar inanılmaz zor şartlar altında varlığını sürdürmeye çalışıyorlar.

Yıllardır ilimizi 2. Ligde başarıyla temsil eden Sivas Belediyespor kendi yağıyla kavrulmayı başarabilen ender takımlardan biri. Kucak dolusu para harcayarak başarı yakalamak isteyen, ama bir türlü bu başarıya ulaşamayanların aksine, doğru yönetim anlayışıyla bir üst lige çıkamasalar da ilimizin lokomotif takımı olmaya devam ediyor.

2019-2020 sezonuna yeni bir yönetimle giren Sivas Belediyespor yeni sezon hazırlıkları 2. Etap çalışmaları için Afyon´a gitti. Radikal kararlarla Harun Budaklı başkanlığında oluşan yeni yönetimde renkli simalara rastlamak mümkün. Bu düşüncenin temelinde, takımı ?Kurum takımı? etiketinden kurtarmak ve maddi olanakları daha geniş çevrelere yaymaktı. Bu yönetimde esnaftan akademisyene, belediye çalışanından spor adamına kadar herkesi görmeniz mümkün.

Afyon´a hareket etmeden önce Kulüp başkanı Sayın Harun Budaklı´yla görüşüp takımın durumu hakkında birinci ağızdan bilgiler edinmek istedim. Sanırım iş yoğunluğu yüzünden defalarca aramama rağmen görüşmemiz bir türlü gerçekleşmedi. Sivas için gerçekten önemli misyon yüklenmiş bir takıma başkanlık yapmak kolay olmasa gerek. Özellikle takımın maddi sorunları en önemli meselelerden biridir. Sayın Budaklı´dan bu sorunu nasıl aşacağı yönünde bilgiler edinecektim. Maalesef duyumlarla sizlere yanlış bilgi vermek doğru olmayacağını düşünerek, yeterli bilgi aldığımda buradan anlatacaklarım olacaktır.

Sivas Belediyespor Lokomotif Takım?

Sivasspor bu ilin marka değeridir. Bir gerçek vardır ki ilimizden hangi takım olursa olsun asla Sivasspor´un marka değerini yakalayamaz. Ancak özellikle gelecek vadeden geçlerin ilk adresi Belediyespordur. Ekmeği pişmeden yemeye kalksak çok lezzetli olmaz. Belediyespor genç yetenekler için fırın konumundadır. Yıllardır bu misyonu gayet iyi yürütmektedir. Bugün takımda sekiz futbolcu Sivasın öz evlatlarıdır. Hepsi birbirinden yetenekli gençlerdir. Alttan sürekli üretim devam etmektedir. Bu yüzden bu takım Sivas´ımızın önemli değeridir.

Yalnız Bırakmayın !!!

Sayın Valimiz Salih Ayhan´ın spora verdiği değeri hepimiz bilmekteyiz. Özellikle gerek Sivasspor´a ve gerekse de Belediyespor´a katkılarını ayakta alkışlıyorum. Bu davranış şehrimizin diğer bürokrasi,  siyasetçi ve iş adamlarına örnek olmalıdır. En önemlisi bu takıma sahip çıkma adına taraftarlarımızın yoğun bir ilgi göstermesi gerekmektedir. Bilet fiyatları simgeseldir. Taraftardan beklenilen daha çok manevi destektir. Sahamızda oynadığımız her maçta 2500 kapasiteli tribünleri doldurarak rakibin deplasmanda oynadığını hissettirmektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?