USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas Belediyespor´da Maddi İmkânsızlık Mı Yaşanıyor?

18-07-2018

Günüz futbolu artık spordan çok, endüstriyel bir yapıya dönüşmüş durumda. Futbol yöneticileri bir sezon bitmeden diğer sezonun hazırlıklarını düşünmek zorunda kalıyorlar. Takımdan ayrılacaklar, takıma katılacaklar ince elenip sık dokunuyor. Futbolcu ve teknik heyetin alacakları, futbol kulübünün diğer giderleri zaman zaman uykuları kaçırıyor.

Sivas Belediyespor 2.lige çıktığı günden bugüne kadar adından sıkça söz ettiren başarılı bir takım. Her sezon düşük bütçeyle önemli işlere imza atmıştır. Elbette ki bunda yönetimin önemli özverisi ve başarısı tartışılmaz. Bugüne kadar denk bir bütçe nasıl gerçekleşir, bunun en güzel örneğini gösterdiler. Tabi ki bunu yaparken gerek teknik heyet konusunda, gerekse de futbolcu bazında önemli isimleri de takıma kazandırdılar.

Bu sezon guruplar belli oldu. Takımımız yine güzel bir gurupta mücadele edecek. En azından zorlu bir gurup olmadığını söyleyebilirim. İyi bir planlamayla bir üst lige çıkmak hiçte zor olmaz. Ancak ne var ki,  takip ettiğim kadarıyla, ayağımıza gelen bu şansı kullanabilmek için yeteri kadar ekonomik bir güce sahip olmadığımızı düşünüyorum. Takımın önemli isimlerinde bir yaprak dökümüdür gidiyor. Elbette ki futbolcu ve kulüp kazancını düşünmek zorundadır. Ama unutulmaması gereken ve en önemli husus, sil baştan bir takım oluşturmak hiç kolay bir iş değildir. Teknik heyet konusu ise başlı başına önemli bir durumdur. Takım bu yıl Özer KARADAŞ´a emanet. Özer hoca gerek futbolcu olarak, gerekse de antrenör olarak uzun yıllar Belediyespor´a hizmet etmiş birisidir. Özellikle ligi tamamlamadan ayrılan teknik direktörlerden sonra akla ilk gelen isim olarak gördük hep. Bu sezon baştan itibaren aldığı takımı nasıl taşıyacak hep birlikte göreceğiz. Umarın heyecanı ve hırsını yitirmeden ligi tamamlar. Özer KARADAŞ´ın tek eksiği diploması. Yönetim buna mutlaka bir çare bulacaktır.

Müessese kulüpleri yönetmek her daim zor iştir. Sanki şehrin takımı değil, bir kurumu temsil eden takım kimliğindedir. Başarılı olsanız bile taraftar fazlaca özümsemez. Gerekli ilgiyi göremezsiniz. Maçlarınıza yeteri kadar seyirci toplayamazsınız. Bu yıl çoğu maçlarda Belediyespor bu yönde kimsesizleri oynadı. Tabi ki Sivas´ın markası Sivasspor´un süper ligde olması da buna bir etken faktör.

Son söz;

Sporseverler olarak bu yıl Sivas Belediyespor´un içinde bulunduğu bu kritik dönemde güçlü olarak yanında durabilmeliyiz. Bir üst lig bu kadar yakınken, bu şans iyi kullanılmalıdır. Sivas halkı, iş adamları ve bürokrasi, maddi manevi takımı yalnız bırakmamalıdır. Bu görev sadece Belediyespor´u yönetenlerin değil, hepimizin görevidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?