USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

?Sivas Çalıştayı?na Hazır Mıyız?

24-12-2018

Bugünkü manşetimizi Çarşamba günü yapılacak ?Sivas Çalıştayı?na ayırdık.  İrade Gazetesi olarak, öncelikli gördüğümüz konulardan bir tanesi de şehrin ortak aklının devreye girmesi. Nitekim çevremizdeki, bölgemizdeki bazı şehirler ortak akılla şehirlerini fark edilir hale getirdiler. Biz de eğer ?Biz? olabilirsek, sporda yaptıklarımızı, spordaki başarılarımızı diğer alanlara da taşıyabiliriz. Becerikli, nitelikli insanlarımıza sahip çıkar onlara gereken ilgi ve desteği sağlayabilirsek  Sivas bir bu kadar daha olabilir. Ben, şahsen Sivas´ın yeni ulaşım ağlarının devreye girmesiyle birlikte dezavantajlarının önemli oranda kalktığına inanıyorum.

Konu önemli. Hepsinden önemlisi insanlarımızın bir araya gelip ?Ne yapabilirizi?? tartışmaları önemli. Sayın Valimizi hepimiz daha önceden tanıyoruz. Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği döneminde yaptığı işlerden tanıyoruz. Yıldız dağı ile Et, Süt Entegre Tesislerinin Sivas´a kazandırılması için verdiği mücadeleden tanıyoruz. Sayın Valimizi, Altınyayla ve Divriği Kaymakamlığı yaptığı dönemlerde bu iki ilçede de halkla olan bütünleşmesini, topluma kendisini sevdirmesinden biliyoruz. Şimdi, Sivas Valisi olarak tüm Sivas için gelin birlikte istişare edelim diyor ve ortak aklı devreye sokuyor. Ortak akılda sen şu partilisin, şu siyasi görüşe sahipsin ya da şu dernek, sendika yöneticisisin diye bir ayrım yok. Davet edilen insanların arasında değişik görüşlere sahip, farklı alanlarda çalışan insanlar da var. Konu Sivas olunca, ortak paydamız Sivaslılık olunca hepimizin taşın altına elimizi koyma zorunluluğumuz var.

Sivas Çalıştayı´na katılacak yaklaşık 400 katılımcının aynı ciddiyetle temsil ettikleri sivil toplum örgütleri, meslek odaları, özel sektör temsilcileri ki, içlerinde çok başarılı olmuş kişi ve kurum yöneticileri de var. İnanıyorum ki, bu buluşmada ortaya güzel şeyler çıkacak. Bir tane somut fikir dahi çıksa ve bu fikir şehre katkı sağlayacaksa bunun bile üzerine düşülmeli. Dışarıda konuştuklarımızı, neden bunlar yapılmıyor ya da neden şu sorunlarımıza siyasilerimiz duyarsız kalıyor dediğimiz pek çok konu ve sorun var. Tarımdan- hayvancılığa, kültürden- turizme, spordan-eğitime, sanayiye kadar pek çok alanda güzel projelerin ortaya çıkacağına inanıyorum.

Devletimizin teşvikleri, destekleri elbette önemli. Bu konunun da ben bu çalıştayda gündeme getirilmesi gerekir. Bununla birlikte yerelde çok kolay halledilmesi gereken konu ve sorunların da açık dille ifade edilerek Sayın Valimizin de bu konularla ilgili bilgi sahibi olması sağlanmalı. Hülasa herkes açık ve şeffaf bir şekilde gerçek düşünce ve niyetini ortaya koymalı bu çalıştayda. Hatta bu tip organizelerin yıllık olarak yapılması ve geleneksel hale getirilmesi de önemli.

Sivas,  aslında birikimi olan bir şehir. Her alanda potansiyelimizin de oldukça kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Sadece bir itici kuvvete ve desteğe ihtiyacımız vardı. Bu desteği de Sayın Valimiz sağlayacak. Dolayısıyla böyle pozitif ve çalışkan bir Valimiz varken bizlerin de Sayın Valimize gereken desteği verme zorunluluğumuz var.

Şehir için yalpan her güzel şeyde biz varız ve olacağız. Sözün özü bu çalıştayda çıkan sonuçların, alınan kararların biz de gazete olarak takipçisi olacağız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?