USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas Demir Çelik Fabrikası Özel Mülkmüş!

10-11-2018

Sivas Demir Çelik fabrikasının durumuyla ilgili yaptığımız haber ve benim bu konuyla ilgili düşüncelerimi köşe yazımda paylaşmam bazı çevrelerde rahatsızlık oluşturmuş. Konuyla ilgili bazı telefonlar aldım. Ortak düşünce, fabrikanın şahsi mülk olduğu ve şahsi mülklerle ilgili bizim fikir beyan edemeyeceğimiz şeklinde. Şunu hemen peşinen ifade edeyim, bizim kimseye zarar verme ya da kimsenin malında mülkünde gözümüz yoktur. Durup dururken de falanca adamın malına, mülküne devlet et koysun falan da demiyoruz. Ama şu var; siz mülk sahibi olabilirsiniz ancak mülk sahibi olmanız hak ve emek yiyeceğiniz anlamına gelmez, gelmemeli. Fabrika göz göre eriyor. Özelliğini kaybediyor. Bu gidişle yakında üretim falan da yapamaz hale gelecek. Kaldı ki, İlgili firma Sivas Demir Çelik Fabrikasını alması ve çalıştırmaya başlamacıyla birlikte sorunlar çözülmedi ve artarak devam etmeye başladı.

Bu fabrikada çalışan hiçbir kimsenin ben mutlu ve huzurlu olduğuna şahit olmadım. Allah razı olsun sayelerinde ekmek yiyoruz diyen bir tek kişi bile yok. Böyle diyen varsa ben bütün yazdıklarımı geri alacağım. Buraya güvenip, inanıpta çalışan insanlardan nicelerinin yuvaları yıkıldı. Nice çalıştırdığınız insanların hakkını yediniz. Mağdur ettiniz. Ben buna karşıyım. Yoksa bizim ilgili firmayla ve ilgili şahıslarla ne alıp veremediğimiz olabilir. Siz, bütün bunların yanı sıra devletin bütün teşvik ve imkânlarını kullanmaya da devem edeceksiniz. İşte ben bunu anlamıyorum..!

Sivasspor´un yeni hocası bakalım kim olacak? Çok isim var piyasada. Değişik alternatifler dillendiriliyor. Benim gönlümden Kemal Özdeş geçiyor. Futbol alt yapısı kesinlikle kuvvetli bir teknik adam. Ligi de iyi bildiğini düşünüyorum. Ama tabii rakamsal boyutu nedir? Onu bilmiyoruz. Bize ifade edilen Kemal Hocanın ligin sonuna kadar çok yüksek rakam talep ettiği.  Kemal Özdeş olmazsa kim olsun derseniz benim ikinci favorim Ümit Özat. Şehrin yapısına da Ümit Özat´ın uygun olduğuna inanıyorum. Taraftara, seyirciye ve şehre bir hareketlilik, canlılık getirir.  Bakalım, bekleyip göreceğiz.  Teknik direktörümüz kim olursa olsun Sivasspor sıkıntı yaşamamalı. Hep söylüyorum, hep ifade ediyorum, Sivasspor, son 20 yılda şehrin birlikte başardığı, en önemli markadır. Bu marka geriye gitmemeli. Onun için imkân ve zaman varken tedbirler alınmalı. Allah korusun ben en kötü şeyi aklıma dahi getirmek istemiyorum. Fakat gevşemeye ve ihmale gelmiyor bu işler. Yaşadığımız sakatlıklar olmasa bu hale gelirmiydik,  Bilemiyorum. Dediğim gibi her şeye rağmen 11 haftanın sonunda düşme potasında değiliz. Bu bile bize ilerisi için umut veriyor. Bize düşen yönetime ve takıma destek olup bir an evvel şu sıkıntılı bölgeden kurtulup, üst sıralara çıkmak?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?