USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas Ne Bekliyor?

21-07-2018

Meslek odaları, STK´lar milletvekili seçimleri bitti! Sivas hala ne bekliyor?

Coğrafi anlamda altı ay çalışıp on iki ay harcama mecburiyeti olan şehrim secimler sürecinde muhteşem mücadeleler, fikirler ve çalışma taahhütleri ile heyecanlı bir altı ay geçirmiş olmasına rağmen şehir sezon itibari ile aşırı suskun bir dönem geçirmektedir. 

Önümüzdeki süreçte Sivas´ımız için önem taşıyan belediye seçimlerimizin arifesi yaklaşmış olup şehrimizin beş yıllık gelecek kaderinin belirleneceği yerel yönetim yöneticilerinin belirleneceği sürece girmiş bulunmaktayız.

Zaman su gibi akmakta şehir ve Sivaslı iş, hizmet ve yatırım beklemektedir. Sivas son nüfus sayımındaki verilere göre ilk defa göçü durdurmuş fakat artış sağlayamamıştır. Şimdilerde şehrimize geri dönüş projelerinin ele alınacağı yatırımlar için şehrimizin alt yapı ve coğrafi konumu tespit edilerek branşlar belirlenmeli ve bu konuda milletvekilleri ile iç içe bir süreç yaşanmalıdır. Fakat bu konu tamamen boş verilmiştir.

Sivas´taki şehir içi modernizasyon çalışmaları devam etmeli fakat bu şehrin turizm haritası ile beraber turizm seferberliği sağlanmalıdır.  Buna sezon çok müsait durumdadır.

Toplum olarak Sivas tanıtım programlarımızın bir an evvel şehrimize alınmasını ve programların görkemli bir şekilde uygulamaya geçilmesini sağlamalıyız. Tanıtım ve ticari katkısı tamamen şehrimiz adına olmalıdır.

Termal turizmindeki yeni termallerimizin reklamlarını stk lar ve halk olarak bizler konuşarak konuşturarak ülke ve yurt dışı kanalına yaymalıyız.  Termal seferberliği şehrimizin sezon itibari ile kalabalıklaşmasını sağlar. Bu da ekonomimize farklılıklar getirir.

Milli savunma komisyon başkanlığı alan şehrimizin güzide temsilcisinden şehir adına yeni çıkan bedelli askerliğin 27 günlük eğitim süresinin Sivas´a alınması için seçimlerde mücadeleler veren bütün topluluk siyasi görüş aramamaksızın devreye girmeli ve ricalar edilmeli, gerekirse milli savunma başkanının liderliğinde Reise çıkılmalıdır. Bu süreç şehrimizin tanıtılması ve ekonomik anlamda önemli olan ve önümüzdeki en hazır yatırımdır.  

Konuşarak veya yazarak değil bu süreçte hepimiz mesai saatlerimizi artırmalıyız sezon kısa şehir işsiz ve ekonomi sıkıntılıdır. Önce ekonomik küçük artışları sağlamalıyız,  var olan esnafı tüccarı ayakta tutmalıyız arkasından yapılacak yatırımlarla işsizliğe çareler aramalıyız. Çok büyük ve teferruatlı düşünme süreci değil acil önlemlerle önce yılı sonra uzun vadeli düşünerek geleceği programa almalıyız.

Şehrimizde ?belediye başkanı kim olsun?  sohbetleri yanı sıra şehrimizin acil yapılması gereken konuları da konuşulur hale gelmelidir.

Bu şehir konuşarak veya nutuk atarak zaman geçirip siyaset yapanlardan yıllarca çok sıkıntı çekti hak ettiği yatırımları alamadı. Artık çekişme değil yarışma, bireysel değil gruplar halinde, ben değil biz diyerek mücadele şeklimizi değiştirmeliyiz başarmak ve kazanmak zorundayız bizlerin gelecek nesillerinin büyük Sivas´a ihtiyacı var hepimiz kendi çocuğumuzun geleceği için buna mecburuz.   

Şehrimiz için birimiz hepimiz; hepimiz birimiz için, geleceğimiz için, çocuklarımız için var olmalıyız.                                                                                

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?