USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas, Yerel Yönetimde Yeni Bir Döneme Giriyor?

27-11-2018

Dün İstanbul´da askeri bir helikopterimiz düştü. 4 Şehidimiz var. Mekânları cennet olsun. Görgü tanıklarının ifadesine göre helikopter düşerken çevredeki apartmanlara çarpmamak için, masum insanlara zarar vermemek için pilot manevra yapmış ve helikopter yere çakılmış.

Ne diyelim, askerlerimiz kendi canları pahasına şahadeti göze almış. İşte bu maya meselesi. Şükür ki, mayamız sağlam. Allah, askerlerimizin yakınlarına sabır versin. Allah şahadetlerini kabul etsin aslanlarımızın?

Nefesler tutuldu. Heyecan dorukta. Pek çok aday adayı halen bir ümit bugünkü grup toplantısına odaklandı. AK Parti´de bugün Sivas Belediye Başkan adayı belli oluyor. Bize gelen bilgi ve duyumlar Adalet Bakan Yardımcımız Sayın Hilmi Bilgin´in, AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı olacağı şeklinde. Hatta konuyla ilgili AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu´nun da bilgilendirildiği yönünde.

Siyasette bir dakikanın bile çok uzun olduğu söylenir ancak ben Hilmi Bilgin Bey´e hayırlı olsun diyorum. Gerçi geçen hafta söylemiş, AK Parti Sivas Belediye Başkan adayının Hilmi Bilgin olduğunu değişik çevrelerden soranlara ifade etmiştim. Hatta Hilmi Beyin ismine karşı çıkan bazı dostlara da ?Yeni döneme hazır olun? diyerek, Sivas Belediyesi´nde bir dönemin kapanacağını açık dille söylemiştim. Kaldı ki, Hilmi Bilgin ismi gündeme gelince eğer konu yapabilirlik ise, konu kuvvetli bir CV ise Hilmi Bilgin´in apoletinde 2 dönem milletvekilliği ve Adalet Bakan Yardımcılığının olduğunu bu satırlardan sizlerle paylaşmıştım.

Şimdi, Sivas´ta yeni bir dönem başlıyor. AK Parti ve Sivas Belediyesi hatta Sivas kamuoyu kendisini bu yeni döneme göre odaklamalı. Ve özellikle diğer aday adayları etrafındaki AK Partililerin de Hilmi Bey´in etrafında toplanması ve yeni bir Sivas için taşın altına hep beraber ellerini koymalılar.

Hilmi Bey, bir defa şunu bilmeli. Ağır ve sorumluluğu yüksek olan bir makama talip oluyor. Sivas´ın ve Sivaslıların kendisinden beklentisi yüksek. Önceki dönemlerde belediyede yapılan siyasi ve diğer hataların bu dönemde yapılmaması gerekir. En azından ben, böyle düşünüyorum.

Haramı ve helalı yönetim anlayışıyla bütünleştiren, hizmeti ve vatandaşı ön planda tutan ve şunu da açıkça söylemek lazım; ilk intiba ve başlangıç her zaman önemlidir. Siz, vatandaşa daha ilk dakikadan itibaren nasıl çalışacağınızı, önceliklerinizin ne olacağını, ekibinizin hangi insanlardan oluşacağını net, kararlı ve kuvvetli bir şekilde izah ederseniz, bu insanlar sizi ona göre değerlendirir. Dolayısıyla nasıl başlarsanız öyle gider.

Bir ayrıntı daha var; Belediye başkan yardımcıları ve belediye meclisinde bulunacak arkadaşlar bu bence her parti için geçerli. İnşaat ve müteahhit hizmetlerinden uzak olmalı. Ben, bunu söylerken, herhangi bir meslek grubunu töhmet altında bulundurmak istemiyorum. Ama bu böyle işte. Sanırım pek çoğunuz ne demek istediğimi anladınız. Son söz Sivas, yerel yönetimde yeni bir döneme giriyor. İnşallah hayırlısı olur. Temennim ?Yeni dönemde Sivas kazanır, Sivaslılar kazanır.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?