USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas´ın En Başarılı 3 İlçe Belediye Başkanı Kim?

08-12-2018

Bugünkü manşetimiz öyle zannediyorum ki, Sivas Kamuoyunun yine çok ilgisini çekecek.

Bir ayı aşkın bir süredir İrade Gazetesi olarak İlçelerimizi de içerisine kapsayan önemli bir çalışmayı, tamamen gazetecilik ürünü olan araştırmalarımızı bizim değerlendirmemizle sizlerin bilgi ve ilgisine sunuyoruz. Bu bir ay içerisinde insanlarımızla iç içe olduk. Onları dinledik. Onlar konuştu, biz not aldık.

Derdimiz, kesinlikle üzüm yemek, bağcıyı döğmek değil. Bir defa bunda kimsenin şüphesi olmasın. İrade Gazetesi olarak öyle inanıyorum ki, bugüne kadar yapmış olduğumuz yayın ve haberlerde Sivas Kamuoyunun derdine tercüman olduğumuza inanıyorum. Biz dün olduğu gibi bugün de bu çizgimizi sürdürüyoruz. Hep söylüyoruz, kırmızıçizgimiz Türkiye´miz, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz ve tabii ki Sivas ve Sivasspor´umuz diye.

Dedimya bir aydır Sivas şehir merkezini ve ilçelerimizi karış karış dolaşıyoruz. İnsanlarımızla bir araya geliyoruz. Yaşadıkları yörelerle ve Sivas´ın geneli ile ilgili düşüncelerini alıyoruz.

Şunu hemen belirteyim, bu projemizde sadece bir arkadaşımız yer almadı. Mesela birkaç ilçeye ben kendim gittim. Yani bir görev bölüşümü yaptık sonuç olarak Sivas´ın en başarılı 3 ilçe belediye başkanı ile en başarısız 3 ilçe belediye başkanını belirledik. Tabii, halkın bize söyledikleri ve bizim notlarımızdan çıkardığımız değerlendirmelerle bunu yaptık.

Bunun ilk ayağı olan en başarılı üç ilçe belediye başkan adayını bugün sizlerle bizim gözümüzden ve bizim değerlendirmelerimizle sizlerle paylaşıyoruz.

Pekii, bu başarılı ve başarısız ilçe belediye başkanlarını belirlerken ölçümüz neydi? Nelere dikkat ettik? Pek çoğunuz sanırım bu soruları kendinize sordunuz. Hemen söylüyorum. Birincisi; İnsanlarımızın doğrudan bize belirttikleri düşünce ve fikirlerin çoğunluğu. Yani bize olan söylemleri. İkincisi; İlçelerin yaşam alanı olarak fiziki bir değişikliğe uğrayıp, uğramadığı. Yani belli klasik şehircilik yaklaşımı devam mı ediyor, yoksa gerçekten insanların fiziki manada ihtiyacı olan değişimler var mı, yok mu? Yani özeti eskiyle, yeni arasında bir değişim söz konusu mu? Ve üçüncüsü ise belediyelerin ilçelerine olan son beş yıldaki yatırımları. Bu yatırımlarla neler yapıldığı? Ve doğal olarak bu yatırımların ilçelerimizin gelecek 10-15 yılını nasıl etkileyeceği. Spora, eğitime, kültüre v.b. alanlara nasıl katkı yaptıkları. Hülasaa benzer soru ve düşüncelerle yola çıktık. Ve bize göre en başarılı üç ilçe belediye başkanımızı belirledik.

Bu isimler kim mi? Kangal Belediye Başkanı Sayın Mehmet Öztürk, Şarkışla Belediye Başkanı Sayın Ahmet turgay Oğuz ve Altınyayla Belediye Başkanı Sayın Necmettin Mermer. Ha bir dip not size bu üç başarılı ve 3 başarısız belediye başkanlarının tamamı Ak Partiden. Bunu da söyleyeyim. Biz,  haberimizin sonuna kadar arkasındayız. Herkes bir defa bunu bilsin.  Leyhte veya aleyhte tüm eleştirilere açığız. Ama öncesinde tamamen ilçe insanlarının görüşü ve eleştirilerine yer verdiğimizin de bilinmesini arzu ederim.

Büyük ihtimal yeni ilçe belediye başkan adayları önümüzdeki hafta açıklanacak. Öyle tahmin ediyorum ki, bu üç isim de yeniden ilçelerinde aday gösterilecek. İşin doğrusu ben de merak etmiyor değilim. Bakalım, göreceğiz. Zaman gösterecek?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?